Waar zou jij 200.000 euro in je auto verstoppen?

Auteur: , 62 Reacties

We durven te stellen dat er haast geen verstopplek in je auto zit waar de Douane niet van op de hoogte is. Maar stel dat je even gauw 200k kwijt moet in je voertuig, waar stop je het?

Archieffoto

Een 33-jarige automobilist uit Hoogezand liep vrijdag tegen de lamp tijdens een grote verkeerscontrole op de A37 in Emmen. Een megafuik waar de Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst en de Duitse politie aan meewerkte, dus dan weet je het wel, qua doorlichten van auto’s. In dit geval rook een agent een sterke wietlucht in de auto van de verdachte, waarop werd overgegaan tot een uitgebreide zoekactie. Er werd geen drugs aangetroffen, maar wel 191.000 euro (!) dat verstopt zat in het dak. Verdere specificaties geeft de politie niet, dus we gaan er vanuit dat het achter de hemelbekleding was geplakt. Creatief.

Het geld en de auto waarin hij reed zijn in beslag genomen, op verdenking van witwassen. Want ja, het wordt als onderwereldfiguur of criminele patjepeeër steeds moeilijker om je zuurverdiende centen nog een beetje fatsoenlijk te verstoppen. Immers, politiehonden ruiken dat spul. Maar wat als jij voor de keuze stond, wat zou je kiezen als plek? De stoelen van een Audi A6 zijn al afgekeurd.

Foto: archieffoto van deze bust62 reacties

Misschien probeerden ze de wietlucht te verbergen met geldlucht?
Bij mij in de Smart wordt het erg moeilijk (maar daarom ook niet verdacht dus een grote koffer achterin moet kunnen).
Ik zou proberen het in de banden te plakken. Zal toch wel een tonnetje of wat in moeten kunnen.
@imaginenl:
Waarom niet gewoon het neusje er even afschroeven, daar kan nog best wat achter geplakt worden. Heb je meteen een stuk minder onderstuur ook.
In een truck met een lading Los Pollos Hermanos chicken Fry Batter emmers. ;-)
http://greatfaceandbody.com/Images/Updated-Mark/BBFryBatter660px.jpg
@AutomotiveDesigner: haha sowieso! Laatste aflevering gezien?
@mevipp: OT: Welke mongool gaat er blowen terwijl die 200k in de auto vervoert.

Offtopic: Leuke aflevering, maar ze konden er nog makkelijk een seizoen bij doen. Nu werd het een beetje afgeraffeld.
@e550: tegen de zenuwen? Je wordt er erg relaxxxed van zeggen ze.
@e550: kan maar ik vind dit beter dan als ze het heel erg gaan melken met 3 extra seizoenen net als ze gedaan hebben bij prison break
@AutomotiveDesigner: Hahah! Episch
als er nog plaats is in de motor ruimte dan kun je een plastic bak wat dan een luchtfilter moet voorstellen geld in stoppen
Duane?!
In de reserveband.
In de 4 banden. Even de band aan 1 kant van de velg af, volstoppen, band weer terug en oppompen naar 2,5 bar en klaar. Je rijdt wel met behoorlijke onbalans, maar ach en welke douane heeft er nou een krik, wielgun en bandenpers…
@VeniVidiVici:

Als je wielen er niet aftrillen dan, de moet zo alvast niet de snelweg opgaan.
@VeniVidiVici: It’s been done…
In een lpg tank achterin, en dan gewoon rijden op benzine, zijn gasdicht dus zou de hond niet moeten ruiken, kunt het onmogelijk even open maken en er in kijken, en even spelen met de druk meter zodat het lijkt alsof er gas in zit, en klaar.

Maken ze nket zomaar even open, omdat je vol (behoort) te zitten met gas, dus moeten wel heel sterke verdenkingen hebben om dat te checken.
@darrock: goed idee!!
@darrock: Hier spreekt precies iemand met ervaring! :)
@Vincegail: persoonlijk vervoer ik er bolletjes van een bepaalde substantie mee, maar geld zou ook moeten lukken.
Gewoon, in m’n portemonnee. Waar het altijd zit.
@E34M5Touring: geen vrouwtje hoor ik al?
@E34M5Touring:

Geld praat je niet over, dat is er gewoon..
Een deel zou ik misschien wel in een leeggehaalde katalysator stouwen…
Als je niet zo achterlijk bent om naar wiet te stinken kom je al een heel eind…
In de uitlaten proppen en afplakken met tape.
400 briefjes van €500, dat moet niet zo moeilijk zijn toch? Dit itt 4.000 briefjes van €50…
Waarom moeilijk doen, die 400 briefjes van 500 passen prima in een enveloppe in het dashboardkastje. Je gewoon niet verdacht gedragen doet de rest.
In de batterypack, of de lpg tank.
Niemand verdenkt zo’n vrolijke muesli auto!
Ik zou een range rover defender kopen. carrosserie ophijsen van het ladderchassis. En mijn buit(stapels geld/ andere illegaliteiten) verstoppen in de draagbalken van het chassis. Dan carrosserie er weer boven op en ermee naar plaats van bestemming heen rijden. En dan alles in de wortington 1000 safe stoppen hahah
@vgr535: hmm, Range Rover Defender, hoe ziet zoiets eruit?
Wat een moeilijk gedoe. Niks verstoppen, gewoon zorgen voor wat wisselgeld voor het geval je gecontroleerd wordt: zou je als douanier liever hebben, een complimentje van je meerdere omdat je je werk zo goed hebt gedaan of een paar maandsalarissen zakgeld?
@moveyourmind: Bij ‘Ollanders werkt dat niet.
@e550: Wij plichtsgetrouwe belastingbetalers kunnen ons dat moeilijk voorstellen, maar ga er maar van uit dat er genoeg douaniers en marechaussee’s zijn die er een leuk bedrag bijverdienen door af en toe de andere kant uit te kijken. Normen en waarden vervagen makkelijk als er geld in het spel is.
@moveyourmind: Precies, geen enkele agent is ongevoelig voor geld als het pakje geld dik genoeg is.
Op een pinpasje in mijn zak ;)
Mercedes B klasse heeft een dubbele bodem ingebouwd. Als ik het goed heb was het de bedoeling om daar de accu’s en aandrijving van een hybridesyteem in te bouwen. De plannen gingen echter niet door en nu zit je dus met een verhoogde (dubbele) bodemplaat waar je met wat handwerk en gereedschap een hele hoop wegkrijgt.
Veel V motoren hebben loze ruimte onder de inlaat. Kost je wel wat sleuteltijd.
Jaguar de oudere blokken. En mazda zit er best wat ruimte. Denk niet dat 2 ton lukt maar past wel wat in. :p
Je moet toch wat anno nu je banken niet meer kunt vertrouwen. Als je 200.000 euro bij de bank komt storten dan meldt de dame aan de balie vriendelijk dat dit een “verdachte transactie is en ze melding moet maken” en van de bovenste verdieping hoor je het geroep “yes, de bonus is binnen”.
@mashell: In Zwitserland doen ze er niet moeilijk over.
@midasracer:

Wel als je er van ver als een amerikaan uitziet.
Niet zo goed voor het zwaartepunt…
Genoeg opbergvakjes in een gemiddelde Franse mpv.
In het dashboard. Ruimte zat op de plek van het interieur filter. Wel dichtsealen en klein zakje wierie in het middenconsole. Geen sterke wietlucht, hond pikt het kleine zakje eruit. Afstand van doen, beetje droeftoeteren over dat je het wel thuis mag smoken etc etc etc. En doorrijden met je moneyz.
@azenomei: als ze iets illegaals vinden in je auto is de auto automatisch bezit geworden van de douane (zo is het in ieder geval wel in de VS)
@mevipp: het gaat hier om de NL douane tijdens een politiecontrole in NL. Lees de tekst anders eens helemaal voordat je naar de commentaar sectie scrollt.
Contant geld mee nemen is voor lutsers. Dit is de enige juiste oplossing:

http://www.huffingtonpost.com/2011/05/23/prepaid-cards-being-used-to-launder_n_865464.html

Je zet je geld op een pas, stopt de pas in je portemonnee, je vliegt naar een land waar ze niet moeilijk doen over waar je geld vandaan komt, je stort het. Start daar een bedrijfje. Start hier een bedrijfje. Boek je geld over. Betaal er wat belasting over. Voila. Nog nooit zo makkelijk zwart geld wit gewassen.

Moet je echter wel de drugshandel in, en dat lijkt me nou net wat minder lekker…
Ik zou het geld in plastic zakjes vacuum zuigen, de rolletjes aan elkaar verbinden met een touwtje en het geheel in de bezinetank laten verdwijnen. Knappe hond die het dan nog kan ruiken. En de politie kan zoeken wat ze willen. Bij aankomst met een ijzerdraadje touwtje ophengelen en de boel uit de tank trekken. Eitje toch?
@midasracer:
Je beseft je dat de zakjes de tank ook nog vacuum afsluiten en je daardoor niet veel verder zal komen dan een paar km? Schiet ook niet echt op he..? ;)
@Stefje: Nee geen probleem, de “ketting”drijft gewoon in de benzine in de tank. Je moet het wel doorduwen, niet in de hals laten zitten natuurlijk.
@midasracer: al eens plastic zakjes en benzine/olie bij elkaar gedaan? Test dat eerst naar eens in een glas uit ;)
@azenomei: hehe, hier iemand die in zijn brommer-periode de benzine uit zijn carburateur in een plastic bekertje wilde laten lopen ;-)
@midasracer:

Easy rider style met andere woorden. Geld zal een hond niet vinden maar drugs ruikt een hond volgens mij los door benzine heen.
Overigens is het beter als je zelf niet vliegt maar daar een mule voor inzet. Als je dan toch al in de drugshandel zit kan dat ook nog wel, en de pakkans is een stuk kleiner en de straffen zijn een stuk lager. Afijn, tot zover deze les Geld Vervoeren Om Wit Te Wassen 101.
In het compartiment van het cabriodak. Aan de geur valt wel iets te doen.
In een viool. Zo´n muziekinstrument. Deden ze in The Pianist ook.
Een soort vak/ luik achter je radio! Die je vervolgens kan in/uitklappen.

Lijkt me wel wat.. Lekker verstopt achter het dasboard en tussen de motorruite in.
Zo vervoer ik ook altijd mijn geld. Geen bank nodig.
200K valt op zich nog mee. Ik zou het leer rond de versnellingspook openen, het errond plakken en dan het leer terug dichtnaaien. Moet al een heel nauwkeurige agent zijn als die alle stiksels gaat nagaan. Onder de stroel of in de leuning van de stoel zou ik wel niet proberen, dat valt volgens mij te veel op.
Verder, is een spiegel hol?

Indien het echt belachelijk meer geld is ga je het sowieso niet in briefjes verplaatsen. Dan zijn er sowieso betere opties zowel legaal als illegaal(vermoed ik).
In bolletjesvorm laten slikken door de twee valse rottweilers in de achterbak… kijken of die hasjhond ballen heeft ;)
@bluebird: hahaha en hoe krijg je die balletjes er weer uit? De hond openen met een hondenopener?
Vroeg of laat poepen ze wel, bij de echte bolletjesslikkers ook geen probleem….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).