Waarom heeft deze mafkees een dynamo op z’n schouder?

Auteur: , 68 Reacties

A) Hij houdt heel erg van dynamo's. B) Hij dacht dat 't een turbocompressor was. C) Hij lijdt aan een chromosomenoverschot.

Tattoo dynamo

Koos u voor antwoord B (of C)? Mooi, u bent nog steeds in de race voor een weekend lang rijden in een BMW 2-serie Active Tourer (just kiddin’). Je gelooft het niet, maar de knucklehead in kwestie verkeerde werkelijk in de veronderstelling dat hij een turbocharger op z’n schouder had laten kalken.

Goed, dat mysterie is opgelost, maar dat brengt ons op vraag 2. Waarom zou je een turbocharger op je schouder willen? Dat ’t tegenwoordig ontzettend hip is om jezelf van onder tot boven onder te laten kalken (al dan niet in combinatie met van die pluggen in je oren en een schmutzig knotje in je haar) is tot daar aan toe, maar auto-onderdelen moet je niet op jezelf willen laten vereeuwigen.

Datzelfde geldt dan weer niet voor AMG-logo’s op stoute plekjes of artistieke lofuitingen aan het adres van BMW. Check ook deze top 10 van autogerelateerde tattoo’s voor nog meer inspiratie.

Foto via: Jalopnik68 reacties

B natuurlijk
@mrrallycross: echt waar?
Plug in hybride.
En vraag 3 is dan; waarom zou je überhaupt iets op jezelf willen laten vereeuwigen? (RETORISCHE VRAAG MENSEN!)
@towi1989: Moet iedereen toch lekker zelf weten ? Kun je zetten ‘retorische vraag’ maar je zet er toch een stemming mee, net als het artikel sowieso al doet.

Leven en laten leven, wat is de big deal nou ?
@bietje: Ik vraag mij het zelfde af, waarom?
Van mij mag iedereen zich er onder later kliederen. Al zou het mijn voorkeur hebben om het wel zo te doen dat het redelijk onder een polo/overhemd/trui zou passen zodat niet iedereen ervan mee hoeft te genieten.
Dingen in het gezicht vind ik zelf wel vergaan al zou ik er niets van zeggen.
@ronnys:

Oud topic haha… ERG oud : ) Maar lees het weer even en als ik naar de dynamo-tattoo kijk, vind ik ’t er eigenlijk juist vetter uitzien dan een turbo (waarom zou je persé een turbo willen tatoeëren ?)… ik denk dat hij wel degelijk wist wat hij op zijn schouder wilde, aangezien zo’n veel organischer overkomende dynamo er gaaf uitziet als je een beetje zo’n bionic-robo-look wil hebben. Mooier dan een turbo in ieder geval !

http://www.tattoo-models.net/wp-content/uploads/2014/02/biomechanical-tattoo19.jpg

…leuk gevonden…
Weer lekker respect loos tegen over mensen zoals ik met tattoos “onder laten kalken”
@yorick: of mensen met plakplaatjes zijn snel op hun pikkie getrapt, dat kan ook
@autogedrocht: nee ik persoonlijk niet. Maar vind het gewoon een respect loze manier van zeggen. Iedereen mag er een mening over hebben maar heb wel respect voor de keuze van een ander
@yorick: Beetje zelfspot kun je wel opbrengen toch? We moet af en toe ook om onszelf kunnen lachen, leven moet wel leuk blijven :)
@autogedrocht: nee hoor maar het is toch je eigen keus.
En over smaak valt niet te twisten.
Als jij iets niet mooi vind en een ander is er helemaal stuk van laat m lekker zn gang gaan
@rob5nismo: Over wansmaak ook niet .. right?
@faalhaas: idd
via Android app
@yorick: dat je twee spelfouten maakt en dat je zin grammaticaal kant noch wal slaat past anders wel mooi in het stereotype. Voor de rest vind ik een tattoo best kunnen hoor, maar de mensen die hun complete lichaam als een blanco stuk canvas beschouwen heb ik nooit begrepen.
@knipperlichtje: die spelfouten en dat het niet helemaal klopt komt door mijn dissectie maar goed.
@yorick: mijn welgemeende excuses, mocht ik je onbedoeld tegen het verkeerde been geschopt hebben
@knipperlichtje: Waarom? Iedereen kiest toch zelf wat ie met zijn of haar lichaam doet? Een goede vriendin van mij staat er vol mee, en het is het liefste meisje dat ik ken.

Zoals je zelf zegt: “stereotype”. Maak je er los van jongen, het zal je leven verrijken.

Om ook even te muggenziften op grammaticaal gebied: kant of wal ‘raakt’, niet ‘slaat’.

Plusje voor @Yorick
@Esprit_de_Flandre: maak je geen zorgen, ik denk zelf gelukkig niet in stereotypen. Daarom zeg ik ook dat ik het zelf niet begrijp, voor een ander is het juist volstrekt logisch. Ieder z’n meug. (en dat ik zelf een contaminatie opschrijf is natuurlijk wel weer een béétje jammer ;) )
@yorick: Gewoon als je iets mooi vindt het op een canvasje laten drukken en aan de muur hangen.
Stukken goedkoper en pijnlozer!
@stefan1985: daar heb je helemaal gelijk in stefan. Maar soms heeft iets een hele diepe betekenis en dat je het daarom altijd bij je wilt dragen
@yorick: zoals dynamo’s?
@thijsj: haha nee dat vermoed ik niet. Maar ik bedoel tattoos in het algemeen niet specifiek die dynamo
Ken ook iemand met een bougie op zn arm, en een heel gedetailleerd harley davidson blok op zn rug.
Wel handig zo’n dynamo voor je pacemaker!
jrk68 heeft heel groot ‘VAG’ op z’n arm.
@bitethepillowimgoingindry: Waar is de rest dan? Staat INA dan op zijn borst of rug?
@drugsrunner: INA staat op z’n vrouw.
@bitethepillowimgoingindry: op z’n 3e arm dan toch….
Je kan zeggen wat je wilt, maar het is wel ontzettend knap gemaakt. Het is bijna echt alsof er ‘onderhuids’ een heel mechanisme schuilgaat. In mijn ogen meer kunst dan wat er in veel musea hangt.
Dan ben je me toch een knoepert ook hoor… als je als liefhebber een turbo niet eens van een dynamo kan onderscheiden, dan verdien je dit gewoon!
via Android app
HAHAHAHAAHAHA!!!!!!!!
Beetje impulsief, als het die dynamo goochelaar van discovery was geweest had ik het gesnapt :p
En wie bent u om te bepalen dat je geen auto onderdelen moet laten tatoeëren?
Ik zal je wat zeggen: ik hoef zelf absoluut geen tattoos, maar ik vind de tattoo op die eerste foto ronduit vet ! Echt gaaf gedaan, soort kunstmatig/robot-gewricht effect, zeker als je een beetje voor de androïde look wilt gaan.

En het er hier bij verzonnen verhaaltje dat hij dacht dat het een turbo-compressor was, bekt hier misschien lekker op het forum, maar klinkt mij vooral als een smeuïg sfeer verhaaltje bij de foto. Dàt vind ik dan weer jammer en overbodig.
Toch wel een bruut mooie tattoo, oké die dynamo is misschien niet het mooiste motoronderdeel maar daarom niet minder belangrijk. +1 voor het werk!.
Idd AMG logo op stoute plekjes kan…
@mercedesbenz63: Dan zou ik gaan voor OMG…
@norge: Ik had eigenlijk wel verwacht dat je weer met je ‘Voorsprong door techniek’ zou komen. Of zijn dat teveel leestekens?
@moveyourmind: Die slogan zorgt alleen maar voor een afknapper…
@moveyourmind: 4 Cock ringen…. Het is een idee…. Niet mijn smaak echter
@mercedesbenz63: maar zou zr net zo.lekker rijden als een amg?
@rob5nismo: misschien wel je weet maar nooit
Ken iemand met een grote steeksleutel op zijn onderarm. Tsja, als deze mensen er zelf maar blij van worden
Het is gewoon een slome duikelaar die wat turbo speed wilde hebben, maar in plaats daarvan heeft hij nu genoeg stroom om niet helemaal stil te vallen…
Nu voor dit of dat maar als je compressor googled krijg je ook 9 kansen van de 10 een airco compressor die bij een model hoort ipv mogelijke superchargers.
Ken een persoon met een puch logo op zijn onder arm, welliswaar geen auto merk maar toch.
@stefanos: Puch maakte ook ooit auto,s..
Er gaat idd een lichtje branden. Iets met de Merc G-klasse.
Ik heb zelf een Lamborghini logo (zonder schild) laten zetten? Valt dat ook onder auto onderdelen?
Zegt men in Nederland hier een dynamo tegen? In België zegt men hier namelijk een alternator tegen, en gebruikt men dynamo bij een fiets.
@SimonMc: Tja belgen…..Zijn verder wel aardig hoor ;)
@norge: Komt het omdat wij Belgen zijn dan?

Volgens wat ik ook geleerd heb op de avondschool automechaniek, genereerden de generatoren in auto’s vroeger slechts 6 volt, dit komende van een dynamo die rechtstreeks gelijkspanning opwekte. De gelijkspanning werd opgewekt in de rotor, en moest zodoende door koolborstels overgebracht worden om zo de spanning te kunnen gebruiken.

Tegenwoordig echter, wekken generatoren in auto’s 12 volt op. Dit door een alternator, waar de wisselspanning niet in de rotor, maar in de stator wordt opgewekt, waardoor het gebruik van koolborstels niet nodig is. Met andere woorden, de technisch correcte naam voor de generator in de auto, moet wel alternator zijn, gewoon al door de constructie van de “generator”. Wanneer is de laatste keer dat je gehoord hebt dat iemand de koolborstels van de “dynamo” van z’n wagen heeft moeten vervangen? Precies.

Ook moet gezegd, dat het inderdaad zo is dat de alternator feitelijk wisselspanning opwekt, maar deze wordt met diodebruggen gelijkgericht. Een “gekapte” gelijkspanning, zoals we in het Vlaamse dialect zo mooi kunnen zeggen.

Wel zeggen we in België eigenlijk verkeerdelijk dynamo tegen de generator op een fiets, want deze levert wisselspanning en is dus een alternator, zonder de bruggelijkrichter er op.

Tot slot nog een quote van wikipedia:

“Bij een moderne auto wordt een alternator gebruikt in plaats van een dynamo. Voor 1960 gebruikte men dynamo’s. Nu gebruikt men een 3-fasen alternator en wordt de opgewekte wisselspanning gelijkgericht met diodebruggen.”
@SimonMc: Een dings die stroom oplevert noemen ze een Dynamo in Hollandia.Behalve als je er eeerst peut in moet douwen, dan is het een generator. Hoe het verder technisch in elkaar gebakken wordt maakt voor de leek niet uit in Nederstland..
@SimonMc: Noemen we hier inderdaad een dynamo, net als op je fiets.
@SimonMc: Dynamo klinkt cooler,

inhoudelijk heb je gelijk.
Beetje dom, maar ja. Heb zelf ook een paar auto-gerelateerde prentjes op mijn lijf staan…
@Esprit_de_Flandre:

Ik ook, noemen ze littekens.
Omdat ie voetbalt bij Dynamo Kiev
Hij dacht sowieso dat het een turbocompressor was
En wie is mauritsh om te bepalen wat ik wel en niet doe? Het verhaal is leuk, wat mauritshje er allemaal bij zegt slaat nergens op. Wie the fuck ben jij eigenlijk?
@87sandyd: Voel je toch zo eens niet aangevallen…
@87sandyd:

Waarom ben je boos? Ben jij die gozer met die tattoo?
Tattoo’s die zo mooi gedaan worden als die eerste, dat is gewoon kunst joh! Zou het zelf niet snel doen, omdat ik dan toch ga denken of ik zoiets de rest van m’n leven mooi ga vinden, maar bij anderen zie ik soms heel gave dingen!
@Thijsj: Ik houd helemaal niet van tattoo’s maar inderdaad, deze is knap gedaan. En als techneut vind ik een dynamo 107864 maal stoerder dan een “tribal”.
Jongens hou het nou Gezellig……………Ik vind het beetje Terminator-achtig die tattoo best gaaf,maar ik zou het niet hoeven
TURBO BATTERY CHARGER :p
Kan hij zichzelf mooi weer opladen na een potje polstraining met zijn rechter arm

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).