Was vandaag of morgen vooral niet je auto!

Auteur: , 40 Reacties

Verspilde moeite, tenzij je bolide onder een carport of in de garage staat.

Was vandaag of morgen vooral niet je auto!

We hebben net het paasweekend achter de rug. Dikke kans dat er met het mooie weer van de afgelopen dagen flink wat auto’s gewassen zijn. Verspilde moeite als je dacht hier de komende weken plezier van te hebben, er hangt namelijk iets vies in de lucht.

Wie zijn lak optimaal wil beschermen kan beter de auto onderdak bieden de komende dagen. Weerplaza waarschuwt voor regenbuien die het nodige zand met zich meebrengen. Morgen brengen lokale buien Saharazand met zich mee. Men spreekt over een ‘hoge concentratie’. Het advies is dan ook om pas na donderdag je auto te wassen.

Dit soort buien laten een laagje stof achter op de auto’s. Lokaal kan het verschillen in hoeverre je auto te maken krijgt met het zand afkomstig uit Noord-Afrika. In de nacht van dinsdag op woensdag hangt de grootste hoeveelheid Saharastof boven ons land.

Help, ik heb zand op m’n auto!
Staat je auto open en bloot en is het onvermijdelijk dat er zand op de auto komt? Uiteraard wil je het spul zo snel mogelijk van je auto krijgen. Pas echter op hoe je te werk gaat. Check DIT artikel hoe je het beste Saharazand kunt verwijderen van je auto zonder schade te maken aan de lak. Succes!

Foto: vieze Cayenne in het Porsche museum. Via @autospotterkerkrade op Autojunk40 reacties

SH*T!!! Heb ik ze net gisteren nog laten wassen. Beide donker blauw. Mag dus na die buien weer opnieuw gedaan worden. Al dat Noord-Afrikaanse spul ook! Komt daar ook wel eens iets goeds vandaan?
@9000cse: Hasj.
@9000cse: Couscous is wel lekker
@9000cse: zomers weer
@9000cse: Ja waar moet ik beginnen; Olijfolie, fosfaat, mandarijnen, sinaasappels, arganolie, olijfolie, granaatappels, grootste zonnepark ter wereld, marokkaanse keuken als je het toch wilt weten de beste hasj. Ik kan nog wel even doorgaan.
@opuntiaan: Klopt wat je zegt, maar dat komt allemaal niet uit de lucht vallen.
@9000cse: Gelukkig niet. Een Marokkaanse keuken op je auto zal een beste buts achterlaten.
@karhengst: Heeft ook een paar voordelen: 1) Je hoeft hem nooit meer te laten wassen en 2) Voor een natuurramp ben ik verzekerd. Alleen weet ik niet zeker of dat ook geldt als het Marokkaanse keukens gaat regenen.
@karhengst: Pas maar op, zodirect ligt er anders een piano op je dak. Die schijnen wel spontaan uit de lucht komen te vallen!!
@dailydriver: gelukkig rijd ik niet in een Marina!
@karhengst: hahahaha mooiste reactie
@opuntiaan: sorry hoor, maar goede olijfolie daar vandaan? Duidelijk niet goed in die materie verdiept.
@bischero: Tuurlijk, goeie olijfolie komt alleen uit “Italië”. Als in: Spaanse, Griekse, Marokkaanse en Tunesische olijven worden op een hoop gesmeten, geperst tot olie, naar Italië gevoerd, gemengd met 3l Italiaanse olijfolie per 100l ingevoerde olie, en verkocht als “extra vierge Italiaanse olijfolie”.

Spanje is al jaren de grootste producent van olijven en olijfolie, en de grootste exporteur. Door de slechte oogsten in Italië van de afgelopen jaren (jaren! – dus niet enkel recent) zal waarschijnlijk Griekenland ondertussen Italië ook voorbijgestoken zijn. Geef het nog een paar jaar en ook Tunesië is een grotere producent dan de Laars.

Vergeet nationaliteiten, goeie olijfolie komt van goeie olijven, en het maakt niet uit in welk land die bomen staan.

Afgaande op jouw naam echter, vermoed ik dat je wat bevooroordeeld bent… ?
@Esprit_de_Flandre: zeker weten ben ik bevooroordeeld, en ik heb het zeker niet over de grootste producent, maar wel kwalitatief de beste. Dit heeft te maken met bodem samenstelling, blend van type bomen in de gaarden, en moment en vorm van persing.
Ik ben zeer nauwkeurig in de selectie van de olie die ik gebruik en ken de herkomst persoonlijk. Niet alleen Italiaanse, ook uit andere landen. Griekse is zeker aan te raden, Spaanse afhankelijk van regio. Uiteraard ook een smaak voorkeur. Ik houd van pittig/prikkelend en een lage zuurgraad, liefst dus van vroeg geplukte olijven met redelijk wat groene olijven. Voor salades, om in te bakken is de Spaanse, gefilterde een betere optie.

Ook hier – analoog aan auto voorkeuren – is het grotendeels smaak bepaald. Agree to disagree?
@opuntiaan: en vergeet de escort dames niet ;)
@9000cse: Dan laat je ze toch nog een keer wassen. Problem solved.
shhh niet verder vertellen maar je kunt de auto zo de wasstraat in rijden…
Kak, nu moet ik mijn carport (van zonnepanelen!) gaan wassen, die is veel groter dan mijn auto.
@fanboy: Het gaat deze week regenen joh. Moeder natuur ruimt haar eigen rotzooi weer op.
@berlinetta: Nou, het komt juist met de regen. Maar inderdaad, ik vermoed dat het met de voorspelde regenbuien van van het weekend wel weer is schoongespoeld hoor.
@fanboy: Klopt, volgens mij zal het in de nacht van dinsdag op woensdag gaan regenen met zand. De rest van de week valt er echter ook genoeg regen. Dan zou het zo weer weg moeten spoelen.
@berlinetta: En dan kan ik dus weer terug naar mijn vaste houding van het niet wassen van zonnepanelen (en sommige auto’s hehe)
Helemaal zand
@knalpiep: niet helemaal
Thanks! Eindelijk wat te doen op Koningsdag.
@ghost: elk jaar met toiletpotten gooien is ook zo eentonig 🙂
@amghans: boegsprietlopen en spijkerbroekhangen bleek ik ook geen talent voor te hebben..
@ghost: Wij doen hier aan huisvrouwen werpen.
Gewoon na de regen direct goed afspoelen en er is niets aan de hand :)
Goed om te weten, van het weekend de grove fout gemaakt om mijn ramen schoon te maken bij het tankstation langs de snelweg. Het is er alleen maar erger van geworden…
Ach, ik ben het inmiddels wel gewend. De gemeente is bij ons in de wijk bezig met de vernieuwing van het riool, dus met die graafwerkzaamheden ziet m’n auto er sowieso al uit alsof ‘ie Parijs-Dakar heeft verreden. Dat beetje Saharazand kan er ook nog wel bij.
@edge: authentiek Sahara zand voor de ultieme Parijs Dakar look, sommigen gaan echt ver.
Gaaf…. Van het weekend mijn auto en die van Mrs. 2wheeler gewassen de motor….
Geen punt, de auto is altijd afgedekt met een speciaal zeil
@sparks: rijdt dat niet onhandig?
Lekker.. ik rij vanochtend de wasstraat uit, hoor dan net het bericht dat er Saharazand onderweg is..
Afgelopen weekend de auto maar door de wasstraat gehaald. S avonds had de buurman er per ongeluk een deel van de sproeier op staan. Toch maar even laten weten of ie in t vervolg die wat beter kan afstellen.

Dus laat maar komen die zand 😈. Maken we hem eind van de week wel weer schoon.
Net op tijd gelezen.
Eigenlijk had ik hem net willen wassen, maar collega aan de telefoon in de auto. Dus dan morgen maar…
Ik wacht nu maar even een paar dagen.
@sabrerator: zo zeg! Kruip je toch even door het oog van de naald! Het komt zo wel heel dichtbij…
Ik ga de komende dagen wel in mijn Sandbeige auto rijden. Zie je niks op ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).