Lambo en Ferrari op de bon na ‘straatrace-praktijken op A16’

Auteur: , 50 Reacties

Wees een heer in het verkeer.

Lambo en Ferrari op de bon na 'straatrace-praktijken op A16'

Het hebben van een snellere auto brengt soms ook haantjesgedrag met zich mee. Nog steeds illegaal, maar niet gevaarlijk voor omstanders, is zo’n auto even doortrekken op een lege N-weg. Hoe anders als je tussen het verkeer gevaarlijke capriolen gaat uithalen en zo niet alleen jezelf maar ook andere weggebruikers in het gevaar brengt.

Afgelopen zaterdagavond vonden volgens omstanders straatrace-praktijken plaats op A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. Een Ferrari, Lamborghini, Mercedes en een Porsche zouden onder meer over de vluchtstrook hebben gereden en sprintjes hebben getrokken.

De acties werden door de eigenaren ongetwijfeld met een glimlach besproken, want de auto’s stonden even verderop op het parkeerterrein van het BP-tankstation bij de Sandelingen-West aan de A16 af te koelen. De politie kreeg een melding dat de auto’s hier op de parkeerplaats stonden en ging poolshoogte nemen.

Omdat de ‘straatrace-praktijken’ door medeweggebruikers en niet door de politie geconstateerd was kon er voor dat gedrag geen boetes uitgeschreven worden. Bovendien ontkenden de bestuurders dat er over de vluchtstrook is gereken. Wel gaven ze toe ‘sportief’ te hebben gereden. Op basis van andere feiten kon toch het bonnenboekje worden getrokken.

Zo reed de Mercedes met handelaarsplaten, terwijl er geen sprake was van een proefrit. De platen werden door Team Verkeer Rotterdam in beslag genomen en de bestuurder kreeg 380 euro boete. De Ferrari 458 reed met een kentekensticker aan de voorkant en kreeg hier een bekeuring van 140 euro voor. De Lamborghini beschikte over Duitse export-kentekenplaten. Ook hier concludeerde de politie dat hier de boel niet in de haak was. De Porsche kreeg geen boete en mocht met de Ferrari weer de weg op. Voor zowel de Lambo als de Mercedes moest een autoambulance komen.

Fotocredit: Politie Drechtsteden-Buiten via Facebook50 reacties

Gewoon zo’n Lambo in ‘Corsa’ modus zetten. Valt ie niet meer op tussen de Polo’s en de Fiesta’s.
@cossiekiller: en Opeltjes.
Die witte Ferrari is een huurbak.
Leasebakkertjes dus ..
sneu volk die agenten
Ja ach, als ze er helemaal geen gehoor aan hadden gegeven, was het ook weer niet goed geweest.

Persoonlijk vind ik die boete voor die sticker dan wel weer een zwaktebod. Ik zou zelf meer respect / ontzag voor ze hebben na een stevige preek, maar zonder die boete. Nu komt het meer over als even pesten, omdat ze voor het echte vergrijp geen bewijzen hebben.
@gandini: dat was vroeger nu staan ze direct met bonnenboekje klaar geen disscussie meer mogelijk met die gasten
@dickie: Er gaan juist veel te veel mensen in discussie met die gasten.
Snap wel dat ze daar geen zin meer in hebben.
@dickie: mijn ervaring is van wel. Niet iedere agent maar er zijn echt wel nog ‘toffe’ agenten. Mijn theorie is altijd gewoon vriendelijk en met respect benaderen. Als die sowieso van plan was uit te schrijven dan maakt het al niet meer uit wat je zegt: je krijgt hem toch wel. Echter, laatst per ongeluk met de auto gekomen waar het niet mocht, oom agent stond al naast mijn auto voordat ik de geld uit de muur had getrokken. Kort vriendelijk gesprek resulteerde in een vriendelijk verzoek voortaan niet meer te doen anders krijg ik ‘m de volgende keer wel.
@Dickie: dat is nou keihard aanpakken in de praktijk.
@Dickie: vind je t gek elke dag krijgen ze hetzelfde sneue volk te zien met precies dezelfde domme discussie. Zou ik ook moe van worden.
@gandini: alsof je wat doet met die preek. Volgende keer knal je weer net zo hard als een malle over de snelweg.
@gove: sneue reactie dit. Agenten handhaven de wet. De wet geldt voor iedereen.
@gove: sneu volk die stoer doen met andermans spullen.
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: nutteloze bijdrage-
@gove: @hassini @gove , gezellig gesprekje. 🤣
Kunnen/mogen ze, wanneer daar voldoende aanleiding voor is, geen beroep doen op de beelden van de camera’s naast de weg?
@Edge: Dan moeten ze alsnog kunnen bewijzen dat deze bestuurders daadwerkelijk reden.
@theblazerunner: Nee hoor, ze schrijven de boete gewoon uit op naam van de persoon waar de auto op geregistreerd is. Wie de boete betaald mogen ze lekker zelf uitvechten.
@Edge: Gelukkig niet, dat doen ze alleen bij echt grote zaken
@edge: Die beelden worden zo ver ik weet niet opgeslagen. Zo was er een tijdje terug een ongeluk, doordat een A8 iemand van de weg reed op de snelweg. Ook daar waren geen beelden van.
Je was al niet meer serieus te nemen na de eerste zin. “Wees een heer in het verkeer”, dan zullen heel veel mensen nog wat aanpassingen moeten doen aan hun rijstijl, gezien hun idiote en asociale rijgedrag!
@rike: je hebt gelijk, maar vaak (bij mij wel geef ik eerlijk toe) wordt dat gevaarlijke/asociale gedrag veroorzaakt door van die niet oplettende zondags rijders die alles aan het doen zijn behalve autorijden… laatst dacht ik even sociaal iemand voor te laten in het verkeer, ik had er direct spijt van toen diezelfde bestuurder vervolgens met 30 op een 50 weg al append voor de helft op de andere weghelft terecht kwam. Ik stoor me gigantisch aan mensen die niet doorrijden en voor letterlijk alle vogels die ze in de berm zien op de rem gaan.
Zuivere koffie dus :-)
Gisteravond viel me op de a59 ook al een Mercedes met groene platen op. 2e paasdag om 19:00 met een gezin in de auto lijkt ook niet echt op een proefrit.
@hiostu: wanneer heb jij tijd om een proefrit te maken? niet doordeweeks tijdens reguliere werkuren… en wat is een beter alternatief voor de woonboulevard? juist ja proefrijden ;)
@dutchneon: ik ga volgende week vrijdag gewoon tussen het werk door even een proefrit maken ;). En kleine kans dat er een Mercedes dealer na 19:00 open is op 2e paasdag.
@hiostu: Mercedes dealers zijn de enige met een Mercedes? Of met handelaarsplaten? Leg uit knul.
@hiostu: Al zou hij twee dagen dicht zijn. Zaterdag meegeven en dinsdag om 9 uur afgeven.

Is ruim maar als ‘t om een dure auto en een vaste klant gaat, waarom niet? Een half uurtje om een rondje om de kerk te doen geeft niet echt een idee van de auto.
@hiostu: Ik zag gisteren in Laren en Peugeot 4007 met fietsendrager en groene platen. Lijkt me dan ook wel weer een interessant gesprek…
@hiostu: tweede paasdag is de dag van de autoboulevards. Een proefrit op die dag is dus gewoon normaal.
De Fiesta op handelaarskenteken die ik donderdag bij Kassel tegenkwam, die nam het met de regels niet zo nauw.
“Nog steeds illegaal, maar niet gevaarlijk voor omstanders, is zo’n auto even doortrekken op een lege N-weg.” Haha, autoblog dekt zichzelf alvast in voor de reacties op de filmpjes van de eigen redactie waarbij illegale snelheden worden bereikt en regelmatig ook artikel 5 capriolen worden uitgehaald…🤣
Dat rijden met handelsplaten terwijl er geen sprake is van een proefrit, komt ondertussen mijn neus uit. Fijn om te zien dat de politie er nu eindelijk wat aan doet. Gemiddelde meeting of Tour tegenwoordig en 30% komt op garageplaten. Gewoon net als iedereen de bpm aftikken. Kan je dat niet? Dan moet je die auto niet kopen..(maar dat vind ik!).
@ghost: die BPM is het probleem, niet de persoon
@schuimbekje3: de BPM is kut maar feit is, je moet die gewoon betalen in Nederland. Niet als jij en ik, en iedereen. In mijn optiek ben je een belastingontduiker als je met garageplaten rijdt terwijl er geen sprake is van een proefrit/rit om iets te testen voor het garagebedrijf.
@ghost: Groene handelaarsplaten mogen gebruikt worden voor verkoopdoeleinden. Ik ben zelf wel eens met groene platen naar het Japans AutoSport festival geweest met een Mazda RX-8. Onderweg naar Assen aangehouden en omdat ik borden van te koop en een prijskaart in de auto had liggen mocht ik gewoon doorrijden.
@ghost: Boeiend! Je hebt er toch geen last van? Jij bent toch niet zo’n persoon die even 0900-8844 belt, omdat er een auto met handelaars platen rijdt.
@e550: nee zeker niet, dat vind ik NSB-praktijken maar ik betaal ook gewoon flink BPM, dus als je dan een Ferrari koopt, wees dan niet zo’n pauper om met garageplaten te gaan rijden. Je hebt geld voor een Ferrari, dan heb je toch ook geld voor een kenteken. Wat een onzin.
@ghost: waarschijnlijk staat de auto te koop, en hebben ze ‘m even geleend. Ik denk niet dat er iemand in Nederland is die dagelijks een auto gebruikt met handelaars platen om BPM te besparen.
Wordt mijn vriendin van de weg gereden en bedreigd zegt de politie ‘kunnen jullie dat niet zelf op lossen?” Rijdt een bezopen Oekrainse muts vol op mijn geparkeerde auto, zegt de politie ‘kunnen jullie niet het formulier zelf in vullen?”
Als ze dan wel hier voor komen vind ik dat nogal triest, ook al snap ik alle sneue jaloerse mensen ook wel, is natuurlijk erg als andere mensen plezier hebben, ook al is dat niet van eigen geld
@schuimbekje3: Jij hebt inzicht in de werkdruk van de politie op dat moment?
Misschien hadden ze net ff tijd over en in jouw geval niet, kan toch?
Lekker triest zeg, omdat ze op snelheid en vluchtstrook rijden ze niet gepakt kunnen worden gaan ze lekker zoeken of ze ergens anders op gepakt kunnen worden. Als de politie dergelijke auto’s tegenkomt dat volgen ze altijd langer omdat de kans dat ze even gas geven wel aanwezig is en ze weer kunnen schrijven. Alsof de eigenaren wakker liggen van zo’n boete.
Vast weer een stelletje kansenparels die stoer liepen te doen in rotjeknor. Uitstekend optreden van oom agent
De kleuren van de Italiaanse vlag op je spiegel plakken………
Ik heb in ergens anders gelezen dat ze op weg waren naar een of ander liefdadigheids ding in Breda
Dus misschien niet zulke tokkies als jullie denken
@supertjeduc: ze vielen op door de rijstijl en het papierwerk klopte niet. Dus hoe erg tokkie wil je het hebben? Dat ze naar een liefdadigheidsfestijn in Breda (zeker voor zielige kindertjes die hun pappa zo missen omdat die vast zit sinds de hennepkwekerij op zolder is opgerold) maakt dat niet goed.
Dit handje vol auto’s zie ik zo’n beetje in elke bruiloft-bende. Worden ze voor weinig in een pakketprijs verhuurd?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).