Wat we weten over de V12 supercar van Mercedes

Auteur: , 20 Reacties

V12? Supercar? Ja mensen, Mercedes pakt de handschoen weer op en werkt aan een waardige opvolger van de SLR.

Wat we weten over de V12 supercar van Mercedes

Het is alweer elf jaar geleden dat Mercedes in samenwerking met McLaren één van de meest begerenswaardige supercars ter wereld neerzette. De SLR kon zonder moeite wedijveren met Carrera GT’s en Murcielago’s, maar na de productiestop in 2009/2010 hebben ze nooit meer iets van dat kaliber neergezet. We kregen de met gullwing-deuren uitgeruste SLS AMG, die het prijstechnisch beter deed en vaker uitbrak dan El Chapo, gevolgd door de AMG GT (S) die de keuze om voor een Porsche 911 te gaan ernstig kan bemoeilijken. Maar in de top van de supercar- of hypercarwereld zijn ze sindsdien niet meer geweest.

V12 met elektrokracht

Daar gaat verandering in komen. Eerst krijgen we een hetere versie van de AMG GT, die ongetwijfeld het Black Series-label zal dragen, daarna zal er een compleet nieuwe auto worden neergezet. Autoblog.com sprak met een productplanner van Mercedes-AMG in Oostenrijk, die verklapte dat er een model boven de AMG GT wordt gepositioneerd. “Vermoedelijk met een V12”, zo speculeren de Amerikanen, aangevuld met een elektromotor en een accupakket. Een hybride setup die waarschijnlijk de krachtigste Mercedes ooit zal opleveren. Denk hierbij aan iets dat zich in het territorium van de Porsche 918 Spyder, McLaren P1 en LaFerrari zal begeven.

Een prettig idee, dat Mercedes ondanks de steeds strenger wordende emissie-eisen geld wil pompen in een nieuwe halo car. Wanneer ‘ie komt is nog niet bekend, maar reken niet op de korte termijn.

UPDATE: De ideeën rondom een ultieme hypercar liggen even in de vrieskast. AMG heeft het momenteel te druk met andere dingen, aldus AMG-voorzitter Tobias Moers

Foto: Mercedes Vision Concept20 reacties

Ik hoopte eerst dat de amg gt op de vision gt zou lijken, toen dat niet zo was was ik een beetje teleurgesteld.
Maar er is nog hoop!
Best grappig dat de opvolger van de Mclaren SLR kan concurreren met een McClaren.
@kuifje: en dat bmw momenteel samenwerkt met mclaren aan een supercar.
electro electro.. zucht…
@mstiic: elektro* zucht..
@mstiic: dat moet hé, kunnen ze mooi sjoemelen met het verbruik natuurlijk.
@vtechlover: Helaas moet het ja.. maja dan rij ik maar over 20 jaar oldskool een E60 ofzo.. Ben benieuwd of we nog over 20 jaar een dikke V6/8 zonder turbo’s mogen rijden.
@mstiic: haha nee.
@mstiic: we mogen nu niet eens meer een volledig straatlegale, aan alle eisen voldoende auto waarvoor best een hoop belasting wordt betaald overal rijden.
Het idee is leuk, en er kunnen niet genoeg Laffe Arie concurrenten zijn. Niet dat we die kunnen betalen, maar er over dromen blijft fijn.
misschien een mooie intrede voor een nieuwe AMG V12? deze gaat namelijk al de nodige jaren mee. half jaar geleden stond er een bericht van dat er geen hypercar affalterbach meer komt, en dus dit, toch blijf ik benieuwd maar denk wel dat ie komt! hopelijk een atmosferische V12 met elektro voorin. mooi parade paardje van MB.
@henkhupelschoten: atmosferisch kan je vergeten denk ik. Zowel voor pagani als de dikste benzen zijn de v12’s met turbo’s, bovendien lost een hybride systeem de lag op.
Ik dacht dat de sls de opvolger van de slr was?
@srthellcat: Nee. De SLS is een losstaand model, net als de AMG GT.
Als dat ding nou een beetje op die tekening lijkt vind ik ‘m mooi. En als ze een bazen-versie maken met meer pk’s en nulkommanul elektro-troep is het helemaal fantastisch. Jawohl
Maak die vision amg nou naar gewoon. Hoe hoger de prijs des te sneller hij is uitverkocht.
Wat een geil ding, ik heb normaal niks met nieuwe auto’s maar dit wauw
Was dit echt een concept van Mercedes? Lijkt wel een Infiniti.

Nu delen die twee wel al één en ander, maar design zouden ze toch beter gescheiden houden…
Ik zie een MB Viper….. Eh, wat zeg ik nou?
Mercedes kan dat, maar ze zouden op de pondjes moeten letten, ze worden nogal vlug een beeje zwaarlijving en wat te bruut.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).