Welke apps gebruik jij in de auto?

Auteur: , 68 Reacties

Bellen, appen en sms'en gaan niet samen met autorijden, maar er zijn genoeg apps die de autorit een stuk aangenamer kunnen maken. Wij gebruiken ze, maar jullie vast ook. Help elkaar en deel hier je ervaringen.

Smartphone in de auto

Voordat ik van huis ga, check ik even waar ik moet zijn op Google Maps. Handig: als ik vervolgens Maps op m’n iPhone aanzet, dan staat de bestemming er al in. Terwijl Flitsmeister op de achtergrond actief is, helpt Google mij op de plaats van bestemming te komen. De ritregistratie regel ik door de kilometerstand en mijn bestemming in te voeren via Google Docs (form voor kilometerregistratie). Zo heb ik m’n ritgegevens allemaal in een excelletje. Terwijl ik naar mijn eindbestemming loop, zwengel ik de Yellowbrick-app aan om m’n parkeergeld te betalen. Deze moet ik niet vergeten uit te zetten voordat ik terug rij, ik ben al eens in Maastricht geweest terwijl ik nog betaalde voor een parkeerplekje in Hilversum…

Zomaar een voorbeeld hoe je apps kunt gebruiken rondom het autorijden. Om precies te zijn: mijn manier hoe ik apps gebruik bij het autorijden. Maar zoveel mensen, zoveel wensen. We zijn dan ook erg benieuwd welke apps, en waarom, jullie gebruiken vlak voor, tijdens en na de autorit. Zijn er apps die je anderen zeker kunt aanraden (of afraden) en zijn er wellicht ook apps die jullie graag zouden willen, maar die nog niet bestaan?68 reacties

Serieus AB…
Autorijden doe je zonder telefoon.
@BmwMPower: goed lezen er staat in de auto, niet tijdens het rijden
@commentaar1: Maakt niks. Maar de woorden ‘telefoon’ en ‘auto’ kunnen niet in 1 zin.
Ik word altijd weer opgefokt als ik een halve zool met z’n toestel in de auto bezig zie tijdens het rijden.
@BmwMPower: ach mens stel je niet zo aan. Ik denk dat jij toch heel dankbaar bent als je door flitsmeister een boete kunt omzeilen als je met je M316i aan het cruisen bent.
@joostvis: Ik betaal die boete gewoon. Weet niet of jij met je studiefinanciering daar mee weg komt..?
@BmwMPower: die krijg je ook niet met een 316i haha :)
@kevin82: Geen ervaring mee, heb geen BMW.
@BmwMPower: Niet van toepassing, want flitsmeister.
@BmwMPower: i agree, ik gebruik mn tel ook niet in de auto, en voor navigeren heb ik een TomTom. Boetes krijg ik (ff afkloppen) al jaren niet meer. Hou me gewoon aan de snelheid, want gun de roverheid geen stuiver extra.
flitsmeister is de enige app die ik momenteel gebruik.
Nokia Here met offline maps voor Android.. En FB messenger en Whatsapp voor als ik stil sta. Voor Flitsmeister rijd ik niet hard genoeg.
Ik gebruikte FlitsNav… Maar sinds ik Waze gebruik heb ik die eigenlijk nooit meer aan.
Oh en Spotify natuurlijk
Autoblog.. Zelfs nu. Shotgun.
Here van Nokia voor sommige ritten, als ik de weg niet weet. Na vele omzwervingen blij dat die app ook voor Android beschikbaar is.
Daarnaast flitsmeister en directlease goedkoop tanken app.
Voor de rest de GSM gewoon niet gebruiken tijdens t rijden
@crosscabouter: die van directlease gebruik ik ook. En MKBbrandstof om te crosschecken. Niet omdat ik een cheapskate ben, maar omdat de overheid al genoeg gesponsord wordt door Garp.
@garp: de vraag van mijn kant is dan met welke app je de overheid het minst support ;)
Als ik naar een onbekende bestemming rijd kijk ik vaak op mijn laptop/PC van te voren hoe ik moet rijden. Gewoon de snelwegen onthouden en de afritten en je zit meestal wel goed. Vaak stop ik dan als ik in het dorp/de stad ben om nog even met Google Maps te kijken. Van te voren even de route bekijken scheelt gewoon een hoop, dan word je niet zo’n “navigatie zombie.”

Ik een BlackBerry uit 1920 dus kan ik de Flitsmeister app niet downloaden. Maar meestal zorg ik gewoon dat ik op tijd vertrek dan is die ook niet nodig.
@reistje: Ik had ook altijd die mening. Maar een goede navigatie app houdt rekening met drukte, wegafsluitingen etc.. Nu gebruik ik hem voor elke rit. En nee, dan is het 9 vd 10 keer niet om de weg te weten, maar om de aankomsttijd…
@baasbas: om daar dan vervolgens zo veel mogelijk minuten van af te rijden hehehe.
@garp: Ik ga niet ontkennen dat dat een sport is ;-)
Maar de TomTom dollen is easy. Met Waze moet je serieus als een mongool rijden om dat voor elkaar te krijgen.
@baasbas: bij TomTom krijg ik best vaak 5 kwartier in één uur
@baasbas: als een mongol in een groene Manta. ;-)
In de Shotgun positie use ik alles! Als driver alleen Spotify, geen Flitsmeister meer. Dit gebruikte ik eigenlijk alleen in de eerste jaren dat ik me rijbewijs had, hard rijden moest toen van mezelf ofzo. Inderdaad raar en totaal oncomfortabel, snap nu eigenlijk niet waarom. However, nu alleen nog maar Spotify en als ik de stoute schoentjes aan heb ook weleens Whatsapp.
Navigatie is ingebouwd in de auto, dus gebruik alleen Waze en/of Flitsmeister voor de controles / files.
Flitsmeister en google maps. En voor de muziek een lekker afspeellijst op spotify.
TomTom West Europe op m’n iPhone, bevalt me perfect!
Flitsmeister staat altijd op de achtergrond aan, easy rit registratie voor de leaseslet. En in de file uiteraard autoblog.

Op de iPad gebruik ik voornamelijk teken apps. Ideaal voor een situatieschets te maken. Scheelt mij op het eind van de dag bergen papier in de lesauto.
FlitsNav (van de mannen achter flitsservice.nl), directlease tankservice (voor de broodnodige besparing op benzine) en soms HERE beta of Sygic (voor de route info als ik niet in mijn daily rijd). Daarnaast nog 247 parking en parkmobile. Toch best veel dus :D
Spotify. En ja, ik verander wel eens de playlist tijdens het rijden. Ben ik nu een crimineel?
Eigenlijk alleen Waze. Super app! Goede kaarten die erg up to date zijn, actuele file en flits informatie en geeft ook aan als er gevaarlijke situaties zijn zoals auto’s die op de vluchtstrook staan.

Wel jammer dat ze door google zijn ingelijfd en wellicht ooit opgaan in google maps, die laatste maakt al gebruik van de actuele verkeersgegevens die door waze gebruikers gegenereerd worden.
@sketcher: Vanmorgen kreeg ik een update. De voorwaarden zijn gewijzigd. Nu moet je akkoord gaan met reclame :-/ Hoop dat ze het netjes doen en de mooie app niet verneuken
@baasbas: Daarom moet je updates dus op handmatig zetten ;-)
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: Heb ik ook, maar ik vind Waze in principe echt een top-app. Wil het dus toch een kans geven en heb de update alleen op mijn werktelefoon gezet. Die is verder niet interessant ;-)
@baasbas: zie hem idd in mijn lijstje met updates staan. Mmm zou jammer zijn. Ik hoop dan op een pro versie voor een klein bedrag zonder al die rommel anders toch opzoek naar een andere. De link met google zit me ook niet helemaal lekker.
@sketcher: Eens…
Na de update zou hij nog sneller moeten herberekenen en je krijgt een doorlooptijd van de file. Dat zijn wel nuttige features. Als er een betaalde versie komt zonder reclame zou ik het overwegen
Wanneer komt flitsmeister nu naar belgie?
Flitsmeister whatsapp
draw something
Rijden: Google Maps
Files/flitsers: Flitsmeister
Tanken: Fuelnode
Parkeren: Yellowbrick
Pech: ANWB Onderweg
Autoschade: Fixico
Ik gebruik altijd FalkPlan en Ether..
Ik check altijd flitsmeister als ik net de snelweg op ga.
Navigatie: google maps
Parkeren: Yellowbrick
Flitsers: Flitsmeister (vergeet ik echter 9/10x, maar heb het ook niet echt nodig)
In geval van schade (afkloppen): mobielschademelden.nl-app, dan wel de carglass-app

Maar dit is dan ALS ik apps gebruik/nodig heb. 8/10x is dit niet het geval…
Geen enkele!
Clash of clans hihihihi
Geen enkele. Ik heb sowieso maar 12 apps zelf op mijn smartphone geinstaleerd. Ik ben blijkbaar oud, vind TMC van de fabrieksnavi best aardig werken, kan file informatie uit de verkeersinformatie van de radio halen (hoewel dat in Duitsland stukken handiger geregeld is als in Nederland) en muziek komt gewoon uit de iPod. Parkeren gaat gewoon met geld of pas. Als je wel eens over de grens komt zijn die telefoonprogsels sowieso niet bruikbaar of betaalbaar.
Spotify, Flitsmeister en Parkmobile!
Alleen soundcloud.
Appen in de auto? Nee, ik heb het te druk met bellen….
Waze
Spotify
Glympse
heel soms ook eens Speedpro (o.a. voor hoogtemeting wanneer ik in de bergen rij)

uiteraard allemaal aanzetten voor je vertrekt, of je passagier vragen dat te doen :-)
The new motion voor laadpalen en myorder voor parkeren.
Geen een, zo belangrijk ben ik niet… Mijn E46 330Ci heeft wel een origineel navigatiesyteem die ik wel eens gebuik, en luister een cd’tje. De RS2 heeft een originele radio/cassette, dus geen mogelijkheid tot communicatie met een telefoon. Gebruik mijn telefoon nooit in de auto. Sta nooit in de file, flitsers heb je hier nagenoeg niet, woon in een achtergebleven gebied, en geniet van alle prachtige B weggetjes. In de Randstad zijn de genoemde apps natuurlijk wel nuttig!
Angry Birds
Flitsmeister, Waze, Spotify, Strut, Parkmobile
Flitsmeister! En verder spotify wel eens.
Flitsmeister, super! Van te voren Google Maps of er veel files op m’n route staan. Heb eventueel ook nog Sygic navigatie. En Parkmobile voor het parkeren (die berichten stuurt zodat je niet vergeet af te melden :p).
Flistmeister
Deezer
Youtube
Whatsapp
Facebook
Google maps
Safari
Autoblog
Nu.nl
Omroepbrabant
Ik gebruik altijd en overal Flitsmeister. Daarnaast gebruik ik Apple Maps als navigatie. Voor de rest gebruik ik mijn mobiel eigenlijk niet in de auto, alleen soms even Whatsapp beantwoorden bij een stoplicht dat lang op rood blijft staan. Verder zit de telefoon altijd in de houder, dus heb ik geen enkele reden om dat ding in mijn klauwen te hebben.
Ik rij geen km zonder flitsmeister. Maar dat is heel simpel: Bij het instappen zet ik mijn telefoon in de houder (aangezien dat ook mijn enige oplaadmoment van de dag is), en bij flitsmeister staat ingesteld dat ie automatisch opstart als hij connectie maakt met de bluetooth van mijn auto :)

En verder soms google maps aangezien het navigatie systeem van mijn 508 ronduit poep is.
De hele rit Facebook om iedereen constant op de hoogte te houden van wat ik aan het doen ben en om zeker te weten dat ik niets mis
Op de iPhone6:
– Navigatie: TomTom met HD Traffic
– Fijnnavigatie en lopen naar bestemming: Google Maps
– Muziek: TuneIn (radio) en Spotify
– Flitsers: flitsers.mobi app
– Parkeren: Yellowbrick
Heb me telefoon in een houder naast me en flitsmeister staat altijd aan. Navigatie draait waar neer nodig mee op de achtergrond. En in geval van verveling wordt Whatts App nog wel eens gebruikt
Flitsmeister
Ik gebruik soms een kilometerteller app om te zien hoe hard ik rijd. Eigenlijk alleen op de snelweg, mijn record is 125!
Inbouwnavi, flitsmeister, parkline, iKenteken, Speedcam FR, Audi Music stream

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).