Honkbalmiljonair Daniel Norris woont in Volkswagen busje

Auteur: , 63 Reacties

Een Volkswagen camper bus van 37 jaar oud is voor honkbalmiljonair Daniel Norris genoeg. Hipster alert!

Daniel Norris woont in Volkswagen Westfalia camper

De 21 jaar oude Daniel Norris is een professioneel honkballer voor de Toronto Blue Jays. Maar in tegenstelling tot vrijwel alle topsporters van zijn leeftijd weigert Norris naast zijn schoenen te gaan lopen. Zijn financieel adviseur zorgt ervoor dat hij $800 dollar per maand uitbetaald krijgt, de rest van zijn vermogen staat afgeschermd op een bankrekening. Norris is van mening dat hij van die $800 dollar prima rond kan komen. Ter vergelijking: een alleenstaande Nederlander van 21 of ouder in de bijstand krijgt €913 per maand, exclusief vakantiegeld. Dat is omgerekend $965 dollar.

Daniel Norris Westfalia camper
Daniel Norris woont dan ook in een camperbusje van uit 1978. Precies: 37 jaar oud is zijn Volkswagen Westfalia T2 camperbusje in baggerbruin. Een busje dat hij in 2011 voor $10.000 dollar kocht en dat hij parkeerde op het parkeerterrein van de lokale Wal-Mart omdat het ding er de brui aan had gegeven. Elke ochtend maakt hij zijn busje schoon. Hij heeft één paar jeans, een surfplank en een slaapzak. De medewerkers van de winkel noemen hem inmiddels “Van-Man” en denken dat hij een soort dakloze is met zijn enorme baard.

De grap is dat Norris het busje kocht om naar Toronto te reizen in de hoop een plek te bemachtigen in de selectie van de Toronto Blue Jays. Inmiddels is hem dat gelukt, heeft hij een contract voor $2.000.000 dollar getekend, een eigen fanclub, een sponsordeal met Nike en de pitcher is niet van plan zijn busje te verlaten. Het is voor hem de plek waar hij de stress van de honkbalcompetitie achter zich kan laten. Het busje rijdt inmiddels weer en het is waarschijnlijk briljant om te zien hoe deze tophonkballer het ding elke ochtend tussen de luxe sportwagens en SUV’s van zijn collega’s parkeert.

Verfrissend, zo’n jongen die met beide benen op de grond blijft. Een Volkswagen T2 busje en $800 dollar per maand, ga dat maar eens uitleggen aan de linkshalf van FC Cambuur of de rechtsback van Roda J.C., die zijn direct rijp voor een inrichting.

Daniel Norris Westfalia Camper

Het hele verhaal lees je bij ESPN. Foto’s via Twitter.63 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
T2 westfalia, a hipsters’ dream.
Wat een held! Hier hou ik echt van. Mijn dag is nu al helemaal goed:)
@philipf: Die van mij niet. Hartstikke mooi weer buiten, maar ijskoud.
Geniaal dit. Die Canadezen staan vaak toch wat meer met 2 benen op de grond in tegenstelling tot hun zuiderburen!
@TimoBac: met zijn salaris zou ik toch echt wel iets kopen zoals jouw profiel foto..

maar, coole dude, dat wel. .
Pffft, iedere nacht in een busje slapen. Nee, dan heb ik het beter bekeken, gelukkig zit ik lekker achter m’n computer op kantoor!*zachtjes huilt*
@volvo-s60-adept: Hup, aan ’t werk
@amgmerc: Jawohl Herr Obersturmbahnführer! *KLAK!*
@volvo-s60-adept: ah je werkt bij de belastingdienst? :)
@volvo-s60-adept: Haha, ik slaap juist wel vaak in m’n werk busje :P Dieselkacheltje erbij, goed matje op de laadvloer en gaat prima.
Faith in humanity restored.
En in de winter dan? Canada is koud in de winter. Lijkt mij niet dat hij dan ook daarin woont. Klinkt allemaal mooi maar lijkt mij onzin.
@rolov: nachtverwarming. Alles is zowat mogelijk, 220V 1500W, maar veel ruimte voor een douche of wc in een T2?
Onze held zie ik niet gehurkt tss de wagens zitten…
@tombe: geloof je het zelf? Ik heb in Australië een minicamper gehuurd na een maand lang oo bali geweest te zijn met 40 graden plus. In Australia was het snachts tegen het vriespunt. Kon geen verwarming tegenop hoor. Ik geloof dat hele verhaal niet.
@rolov: vriespunt zou absoluut geen probleem mogen zijn met een hedendaagse.
Ik ken persoonlijk iemand die onze laatste winter met zo’n Webasto doorgebracht heeft.
Voor die 40+ heb je natuurlijk airco. The sky is zowat the limit, maar dat verhaal geloof ik helaas ook niet.
Enorm respect voor die jongen, hij is met weinig gelukkig, en daar is hij z’n leeftijd enorm voor, maar wat heb je nodig op die leeftijd? No kids, geen partner, wat houdt die gast tegen om zo te leven?
@rolov: Dan had je gewoon een slechte kachel of ben je een echte koukleum ;) Ik heb vaak genoeg in auto’s geslapen met een dieselkachel en zelfs met -15 in midden Noorwegen in de winter. Met een goede slaapzak erbij, raampje klein stukje open en 2 kerels in 1 Sprinter (dubbelcab) ging het gewoon goed.
Hipsters zijn dus moderne hippies?
@mashell: kom je daar nu pas achter?
@lekbak: ja, ik blijf er uit de buurt. Met de rare baarden kunnen ze zo radicaliseren en naar Syrie vertrekken.
@mashell: Wist ik ook niet….Dacht dat het een soort mode figuren waren…
@norge: Klopt, u hebt gelijk Zijn het ook.
Grappig is dit he, veel mensen koppelen rijkdom aan een auto die je rijd. Ik zie het om mij heen ook wel hoor van die blonde grietjes in een nieuwe (lease) A3 die mij in mijn auto uit 1993 zien en dan een beetje uit de hoogte doen ofzo…En dan denk ik bij mezelf, als ik zou willen had ik 3 A3’s kunnen kopen….
@burgerbak: cool story bro!
@burgerbak: we noemen het status.
@burgerbak: met die uit ’03 denk ik dan: je snapt het waarschijnlijk toch niet.
met die uit ’86: je hebt geen idee he!

maar ach, dat onderscheid de liefhebber van de “kijk mij” autobezitter denk ik.
@burgerbak: ja en kunnen kopen is heel wat anders dan krijgen van de baas :)
@burgerbak: zo zit heel Nederland in elkaar. De meeste leven hun leven voor de buurman.
@burgerbak: houden die bak van ’93, en zelfs al ben ik een grote autoliefhebber, een wagen of enige vorm van materialisme zal je ooit gelukkig maken. Jij kan lekker pinten pakken na het werk en/of op vakantie terwijl die grieten maar voor hun A3 betalen. Ha, wie is de slimme nu?
@tombe: En zo is het maar net!
@tombe: NOOIT gelukkig maken bedoelde ik sorry
Over ‘1 jeans’ : dat is meer dan genoeg. Je moet een jeans namelijk helemaal niet wassen, maar gewoon elke dag dragen. Iets wat de society helemaal vergeten is in de loop der tijd.
Ik heb mijn jeans inmiddels 4 maanden aan…
@awesome: En ’s nachts zet je ze gewoon in de hoek.
@donvincenzo: en even uitkloppen tegen de muur als hij wat te stijf wordt
@awesome: lekker he… zo laat ik mijn baard al maanden staan.
( ik maak daar alleen wel elke dag een selfie van met mijn Iphone 6 plus en zet deze vervolgens op instagram. want hij staat zo goed bij mij rayban bril, zonder sterkte uiteraard, want ik heb helemaal geen bril nodig.)
@shogun: ook een knotje? :p
@awesome: Waarom gaan je broeken niet gewoon de wasmachine in?
@2wheeler: zo zijn hipsters nou eenmaal ;)
@2wheeler: die moet hij breken om ze er in te krijgen
@awesome: blijkbaar ben jij vergeten dat het gewoon vies is om je broeken niet te wassen belhamel!
@swordfish: onzin. Op een broek die je maanden aan hebt zitten net zo veel bacteriën als op een pas gewassen broek.
Mooi verhaal, zeker het volledige verhaal in de link.
Ging het lezen, omdat ik het niet geloofde. Maar het lijkt oprecht. Toffe kerel, denk dat ik het lastig zou vinden, maar hij heeft gelijk.
Volgens mij heeft deze meneer een balletje op zn knarretje gehad
In zijn plaats had ik me toch een blinkende caravan gekocht. Zo’n Airstream. Toch iets meer luxe en een Dodge Challenger Hellcat om naar het stadion te gaan.
“Zijn financieel adviseur ” Wat moet tie een lol hebben…
Gaaf verhaal. Weet niet of het een juiste beschrijving is dat hij met 2 benen op de wereld blijft staan, maar hij heeft in ieder geval karakter!
Wat een top gozer! Zo veel beter dan die verwaande voetballers!
Niet echt vergelijkbaar dat een Nederlander iets meer krijgt in de bijstand dan hij uitgeeft. Een Nederlander in de bijstand zal niet gauw een camper van 10.000 dollar kunnen aanschaffen. Daarbij is volgens mij alles in NL een stuk duurder dan aan de overkant. En in NL mag je ook niet zomaar ergens gaan kamperen en een camperplek op een camping kost je al een groot deel van je bijstand.
@lohran: In Nederland mag je OVERAL zomaar kamperen, behalve als het aangegeven staat dat overnachting verboden is (vooral in Zeeland). De RV sites in Amerika zijn van belang want daar is het verboden om zo maar ergens te overnachten in een dorp of langs de weg. Ook zijn ze vaak best duur, ongeveer 40 tot 60 dollar per nacht.
@madvillain: Nou wildkamperen is gewoon verboden in Nederland, dat weet ik zeker. Er zijn voor de tentjes wel speciale plekken waar het wel mag, dat wel. Met de camper kun je natuurlijk bij tankstations gaan staan, maar die krijgen ook steeds meer maximale tijden (bijv. niet langer dan 24u) en dan heb je nog gratis camperplaatsen in sommige gebieden. Maar zoals voor de supermarkt staan (zoals de honkballer) is volgens mij wel verboden.
@lohran: Je moet je bronnen eens beter checken. Is er geen beleid omtrent vrij overnachten, is het gewoon toegestaan. Ik heb het dan wel over campers, aangezien de honkballer zelf ook over een camper beschikt. Dat jij er weer tenten bij haalt, moet je zelf weten.

Er zijn soms ook speciale plekken aangewezen voor campers, waar extra voorzieningen zijn zoals water, electra en soms sanitaire voorzieningen.

En hier nog een quote omdat je het misschien niet wil geloven: “1 januari 2008 is de Wet op de Openluchtrecreatie afgeschaft, dat betekent dat overal vrij overnacht mag worden in campers, tenzij de gemeente regels gesteld heeft. De meeste gemeenten hebben regels gesteld in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).”

Eigenwijze vent.
@madvillain: Gast, je kan ook gewoon normaal reageren. Ik zei toch dat er speciale camperplaatsen zijn? Leer lezen, asshole.
@lohran: Ah, mesjeu zegt dat kamperen verboten is in Nederland. Blijkt het niet zo te zijn…

Succes met de tent!
@madvillain: Er zijn nog steeds regels aan verbonden, zoals vaak niet meer dan 3 dagen, geen stoeltjes buiten etc. Lastig als je er in woont, moet je alsnog vervoeren.

Succes met aanvallende reacties plaatsen, op internet is dat altijd wel fijn he :)
@lohran: Op het internet ben ik vaak een keyboardheld die eigenlijk altijd gelijk heeft en zijn bronnen checkt. In het echte leven eigenlijk hetzelfde alleen dan zonder een keyboard voor m’n neus.

Maar toch alvast een fijn weekend!
@madvillain: En met een tent in z’n broek zeker? :)

Mijn weekend is al eergisteren begonnen, maar toch bedankt!
@lohran: Feesttent.
@madvillain: Met alleen een rechterhand er in is het nog geen feestje hoor..
@lohran: Klopt, daarom doe ik er meestal mijn eigen rechterhand bij als er gefeest moet worden.

Ik ben heel handig, ben geboren met 2 rechterhanden.

Maar nu beginnen je “grapjes” wel een beetje goedkoop te worden. Ik stop er mee, ik ga ff lekker illegaal wildkamperen in Nederland, want ik las op autoblog dat ene lohran daar alles van af wist.
@madvillain: Overigens heb ik hierboven ook al ergens gezegd dat ik vaak in m’n bus slaap, als ik geen zin in hotelletje heb. Alleen nooit in Nederland. Maar volgende keer zal ik ‘m voor je deur zetten, mag ik dan wel bij jou de wc gebruiken?
@lohran: damn wat een discussie, bravo.
Als je erop kan besparen dus waarom niet?
Zijn contract is voor $2 miljoen, niet $2 miljard..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).