Gelekt: dit zijn plaatjes van de nieuwe BMW 5-serie

Auteur: , 144 Reacties

Ladies and Gentlemen, we've got 'm. Het was natuurlijk een kwestie van afwachten. Morgen wordt BMW's nieuwe E-segmenter officieel onthuld, maar we hebben nu al plaatjes waar de looks van de dikke sedan goed op te zien zijn.

Minimaal één autoblog-lezer had de nieuwe 5-serie al in al zijn glorie kunnen aanschouwen. Tijdens de Zoute Grand Prix in Knokke liet BMW een select gezelschap al kennis maken met de nieuwe vijf. Onder dit selecte gezelschap bevond zich ook een man in een regenjas. Je zou verwachten dat BMW dat zou opmerken, maar niet dus. Gisteren vertelden we je al over wat deze man ons te melden had.

De conclusie was toch wel dat de nieuwe vijf-serie een soort kruising zou worden tussen de oude Fünfer en de nieuwe Siebener. Inmiddels hebben we duidelijke beelden van de auto, uitgelekt via een forum over Duitse auto’s genaamd Germancarforum. Check de foto’s en oordeel zelf!

UPDATE: de nieuwe 5 is officieel, alles info staat HIER!144 reacties

Lijkt wel wat op de oude
@bierbuikcv2: Wat een verrassing
@bierbuikcv2: Wel wat? Dat is een lichte understatement. Dit is een beetje een golf5/golf6 facelift.
@sleurs: Ordinaire facelift inderdaad. Zo zijn de looks van de aankomende nieuwe 5 GT ook geen verrassing meer!
@venividivici: Meer evolutie dan revolutie, maar wel een prachtige evolutie! Goed geproportioneerd, een dikker voorkomen dan de huidige 5-Serie en iets ranker dan de nieuwste 7-Serie. Overigens aan de achterkant toch nog steeds invloeden van de huidige 3-Serie (dus wederom: evolutie). Al met al een mooie verschijning IMO.
@bierbuikcv2: volgens mij is die verschrikkelijke horizontale lijn die de motorkap verdeelde weg, die vervolgens door vele fabrikanten werd overgenomen. Hopelijk is die design rage nu ook weer voorbij.

Voor mij iig meer dan een facelift.
@pret: dat was ook ivm voetgangersveiligheid, nu is dat kennelijk beter ‘uitgevoerd’
@bierbuikcv2: Bij Volvo lachen ze zich kapot met hun vernieuwde S/V90. Je komt dan een nieuwe auto. Dan zien de buren tenminste dat je een nieuwe auto hebt (ipv hoogstens een nieuw kleurtje)
Tja.. wat kunnen we erover zeggen? Het is een verkleinde 7er..
Het is wel duidelijk dat MB en BMW de pad van Audi inslaan en er minieme verschillen tussen de modellen komen. Ik word er niet warm of koud van, doet me niks dit.
@misterdrogba: Ik ben het roerend met je eens. Het verschil is wel dat Mercedes de E-klasse ‘vernieuwde’ maar, dan vooral het interieur. Het interieur van deze 5-serie is ook nog eens amper veranderd! Niet zo best BMW..
@TimoBac: Het interieur is helemaal anders maar oke.
@1975mini: sorry hoor, maar kijk eens even naar het interieur van de huidige en de nieuwe 5. Het ontwerp is op veel punten gelijk gebleven. Mercedes en Audi hebben dat met de C/E en A4 helemaal anders gedaan, en wat mij betreft veel geslaagder! Veel moderner, veel meer van deze tijd.
@TimoBac: De indeling is hetzelfde gebleven maar waarom zou je dat veranderen als het vorige goed werkte en niet per se gedateerd is. Maar ik zie wel een nieuw vrijstaand scherm, nieuw stuur, andere materialen, luchtroosters, climate control en schakelpook met knoppen eromheen. Als het stuur in het midden was geweest was je dan wel tevreden geweest omdat het iets heel anders is?
@TimoBac: Is dat nu een Ambipur luchtverfrisser tussen de ventilatieroosters ??
http://www.supercheapauto.com.au/Product/Ambi-Pur-Mini-Lavender-2mL/343823

Voor de rest hoop ik dat die afzichtelijke blauwe kleur van de AC unit ook gewoon in het origineel BMW oranje kan veranderd worden. Wat een afgang anders. Zijn er dan geen zekerheden meer in het leven ?
En oh ja, laat die eindstukken van de uitlaten maar gewoon rond. Vierkante trapezium parallellogram eindstukken zijn zoooo 2015…
En die retro E46 M3 velgen begrijp ik ook niet zo goed.
Soit, zal voor de rest wel een prima wagen zijn zeker?
@boxer74: neen het is een soort oog om de radio en gps. Etc met dmv beweging met het hand te doen te bedienen zonder aan te raken zoals in de 7
Mooie bak! Ben benieuwd hoe de M5 eruit gaat zien, wel jammer dat BMW dezelfde weg in slaat als Mercedes met de ‘evolutie designs’.
Geen gekkigheidjes meer ala E60..
@wimbraber: wat is hier mooi aan?
@goodolddays: wat is hier niet mooi aan?
Ik vind de huidige 5 nog lang niet gedateerd maar dit ziet er wel strak uit. Vooral het interieur is flink aangepast
Exterieur ziet er prima uit. Understated maar typisch BMW en in de lijn der verwachtingen.

Helaas dat het interieur niet echt veranderd is, en als je naar de competitie kijkt (Volvo S/V90, Mercedes E klasse) vind ik dit wat minder mooi. En waar zijn de oranje cijfers van de tellers?! Was altijd erg prettig om te af te lezen en een leuke verwijzing naar eerdere modellen.
@gijsso: dit noem jij understated, een e34 5-serie. Dat, dat is understated. Dit is een schreeuwerig druk design…
@goodolddays: E39 kan ook nog wel, hè? ;)
@gijsso: Interieur wordt weer jaren achter Audi en Mercedes aanlopen.
@87sandyd: Nou nou. Over het algemeen liep MB vrij achter. Pas recent sinds de laatste S zijn ze bij. (ik noem de ipad-met-dikke-randen generatie ook geen voorsprong).
Qua uiterlijk maakt BMW hier geen stap vooruit; maar over het algemeen vind ik BMW wel het lekkerste werken van de 3(vergelijk: A6(c6), RS5, GLE, W205, 3-E90, 5-F10).
@gijsso:
en je kunt zo te zien nog steeds niet de elektrische spiegelverstelling uitzetten (of links of rechts, nooit “uit”), altijd al een misser gevonden in bmw’s, als je per ongeluk het joystickje aanraakt staat of je linker of je rechter spiegel verkeerd. Verder vraag ik me af of ze de richting van het cruise-control harder/zachter pookje (naar voren harder) nu gelijk hebben gemaakt aan die van de automaat versnellings pook (naar achter opschakelen, dus naar achteren “harder”).

interieur ziet er verder niet verkeerd uit vind ik, maar ’t lijkt wel heel erg op een mercedes of audi of infiniti, zit niet veel onderscheidends meer aan (ook al hoeft dat ook niet direct).
@super: CC-Pookje? De cruise-control bediening gaat al generaties lang met knopjes op het stuur.
@felixf:
nee, e46/e39 hadden knopjes, e60/e90 een pookje (waarvan de harder/zachter richting tegenovergesteld was aan die van de automaat), maar je hebt wel gelijk dat ze kennelijk weer terug naar knopjes op het stuur zijn gegaan heb ik net opgezocht, kennelijk bevield pookje niet goed (of zijn knopjes goedkoper). de richting van opschakelen was trouwens bij de automatische bakken (in manual mode) in de e46 niet bij alle modellen gelijk.
@gijsso: het interieur is toch aangrijpend veranderd? ik zie een vrijstaand scherm, een nieuw stuur, de zetels zijn volledig geredesigned (niet zichtbaar op de foto maar ik heb ze al gezien. denk aan 7 serie zetels). verder zie ik eindelijk(!) geen plastieke/harde materialen op het dashboard en de middenconsole. de luchtroosters, schakelpook en knoppen voor bediening van radio, arco etc ziet er nu veel duurzamer uit.
@uselessblogger: ja is ook volledig anders ik snap niet waarom iedereen zegt dat het interieur niet veranderd is
@1975mini: Het design is in grote lijnen hetzelfde.
@crackdavid: gelukkig wel, anders kun je weer uren gaan zoeken waar alles ook alweer zit. Lekker veilig ook…
@uselessblogger: helaas 2 centrale bedieningsknoppen (draaiknoppen) in afschuwelijk plastic. Heb het gemeld en BMW zou er rekening mee houde + op te lossen met Ceramic-afwerkingspakket, aldus BMW…
Begin september in Katwijk mogen zien. Mooie auto, beter in proportie dan de 7. Wel beetje saai, zo’n familiegezicht.
Ziet er super uit!
Wat een hele grote verbetering is, is dat de motorkap nu weer netjes meeloopt met de grill. Bij de f10 en ook de f30 lijkt die recht afgesneden motorkap helemaal nergens op!

Ik zie overigens slechts 1 foto..
@cpp1: De recht afgesneden motorkap die je tegenwoordig veel ziet is inderdaad een designfout van jewelste. Ik weet waarom de keuze wordt gemaakt, maar toch kan ik er met mijn hoofd niet bij. Met name bij de F-pace levert dat een enorm lelijke hoek op bij de koplamp:

http://images.cdn.autocar.co.uk/sites/autocar.co.uk/files/styles/gallery_slide/public/images/car-reviews/first-drives/legacy/_amp2488_0.jpg?itok=pH6R04uR

Goed dat BMW terug is gegaan naar de doorgetrokken motorkap. Het zal velen niet opvallen, maar toch…
@motoragent: Dat ene kleine hoekje is misschien minder mooi dan bij de BMW. Dat is nog altijd beter dan 1 mooi hoekje bij de koplampen en voor de rest een supersaai design bij de BMW…
@motoragent: de verzekeraars zijn heel blij met die design fout van een jewelste.
@pret: Voetgangersveiligheid, steenslag, goedkoper in engineering/productie. Ik weet het, maar het blijft lelijk.
Edit: is gefixt
3 weken geleden was er ook al een presentatie van de nieuwe 5er door bmw in nederland voor goede klanten :-)
More pictures please?
Net een passat.
@sjonniedeluxe: eerlijk gezegd vind ik die zelfs nog spannender.
Veel invloeden van de nieuwe S90 en Giulia!
@thomcarspotter: laat de Guilia nu veel invloeden hebben van de E90/F30! ;-)
Mi gusta.
Totaal geen verrassing eigenlijk. Het is eigenlijk een combinatie van een facelift van de kont en de neus van de nieuwe 7-serie. Het interieur is helemaal van de 7-serie. Dat hoeft niet perse erg te zijn, alleen ik ben totaal geen fan van de iPads als navigatiescherm. Vanaf de 1-serie tot aan de 3-serie en alles daartussen kan het nog, maar alles daarboven vind ik het een minder luxe uitstraling hebben. Dat doet Mercedes dan toch beter als je het mij vraagt.

En daarmee kom je dan gelijk bij zijn zo goed als grootste concurrent. De E-klasse. Vind ik verreweg de benchmark in zijn klasse. Daar zou ik dan absoluut voor gaan, Mercedes-fanboy die ik ben. De taxi-grapjes zal ik voor lief nemen.
@viezefreddyw: ik vond alleen de W210 een mindere versie van de E-klasse. Alle overige versies wil ik met liefde behandelen. inderdaad nog steeds de benchmark, ook al ben ik geen MB-fanboy.
@awesome: Dat is inderdaad misschien wel de minst mooie E-klasse. Maar een zeer net onderhouden exemplaar kan ik de laatste tijd steeds meer waarderen. Die auto is eigenlijk dé ultieme woonwagenparkauto geworden in de laatste jaren en mooie exemplaren beginnen heel schaars te worden. Van de week zag ik nog een mooie donkerblauwe staan. Vond het eigenlijk een mooi ding.
inderdaad niet verrassend, en wat ziet die aziatisch aandoende ‘air-vent’ er sneu uit…

Dat ‘dikke’ komt omdat het afbeeldingen zijn met het ‘M’ pakket neem ik aan?
Ik wacht even hoe ie er zonder dergelijke bumpers uit ziet.
@awesome: correct. Ik denk iets meer ingetogen dan dit. En nog meer lijkend op de 3 en 7…
Ik vind het nog wel een heel nette auto geworden!
Best teleurstellend eigenlijk. Waarom moet elk model tegenwoordig zo mainstream zijn?
Zoek de verschillen
Ha. Goed om hem eens terug te zien op foto. Hier zie wel duidelijk de nieuwe kleur Moonstone/shine Silver. In het echt ziet er wel beter uit dan op foto hoor! Maaaarrrr blijft een facelift van de huidige versie en daar gaan er zich velen aan storen…
@leaper035t: we mogen niet vergeten dat het huidig model na de Bangle-periode kwam en daardoor bij zeer veel mensen onmiddellijk enorm populair was. Met de huidige 5-reeks zou je dat effect nooit kunnen verkrijgen tenzij je er weer helaal iets anders van maakt. Was ook niet nodig gezien de populariteit van het huidig model.
Dik
Weten jullie het zeker? Niet toevallig “gelekte” foto’s van het huidige model gevonden? Dit is toch echt niks nieuws of wel dan… Zelf het interieur lijkt ongewijzigd.
@kliko: Zoek eerst maar s n foto op van het huidige model.
Wel een hele mooie auto maar zoals vaak bij BMW ziet het er in het echt nog mooier uit. Ze gebruiken altijd van die sobere photo shoots.
Ziet er op het eerste gezicht prima uit. Wel jammer dat BMW nu definitief meegaat in hetgeen Audio heeft ingezet: de eenheidsworst.
@str8six: Maar de eenheidsworst is juist een BMW uitvinding. De E34 5 serie bijvoorbeeld was gewoon een 80% E32 7 serie.
Nou doe mij maar een E klasse
Jaren heeft BMW voor mij een aura over zich heen gehad, waarbij ik quasi blindelings het BMW-model per segment zou hebben gekozen.
De laatste jaren is dat minder en minder het geval, en alhoewel deze Fünfer geen lelijke verschijning is, is het toch jammer dat ook hier de saaie evolutie de bovenhand haalt. Ik word er niet warm van.
Mercedes hanteert mijns inziens een interessantere aanpak, waarbij de drie sedans van deze generatie gelijkenissen vertonen, maar wel radicaal verschillen van hun respectieve voorgangers. Dit is bij BMW niet zozeer het geval. Bij Audi al helemaal niet, maar zij zijn dan ook met de saaiheidstrend begonnen en presteren in die zin dan ook ‘hors catégorie’.
@supreem:

De revolutie i.p.v. evolutie houding is inderdaad eentonig en saai. Mercedes doet het inderdaad beter qua veranderingen, maar laten we eerlijk zijn je moet momenteel een C, E en S-klasse naast elkaar zien of een rolmaat op zak hebben om het verschil op te merken.
Apart dat er nog steeds een CD-speler inzit en ook nog als vrij aanwezig vast onderdeel waar het interieur op is opgebouwd. Wel erg degelijk en vertrouwd natuurlijk. Knopjes makkelijk te vinden en een BMW doet me daarmee altijd denken aan een iPhone: iedereen kan er direct mee overweg zonder te pielen.
@hamerhaai: amerikanen willen een cd speler, vandaar.
@hamerhaai: het is een dvd-speler…
Corpulente Beier jongens!
Long story short: mehhh. Het is niet verkeerd maar het doet mij niet geëmotioneerd worden.
Tjee. Evolutie hè.
Ziet er dik uit met een M pakket, mooie auto maar niet echt spannend. Achterlichten zijn mi wat te breed en interieur lijkt wel wat Koreaans en erg rommelig/druk. Materiaalgebruik zal wel top zijn.
Geslaagd!
Wow de nieuwe 7…Euh 5.
@boomhauwer: Dan kunnen we nu al raden hoe de nieuwe 3 serie eruit gaat zien! Uhh, wacht eens even… die ziet er ongeveer al zo uit… humm.
Hmm, mooie auto maar ziet er meer uit als een facelift. Hopen dat de achterkant wat grondiger is aangepakt
@janmetdelangeachternaam: excuus, galerij was nog niet toegevoegd
Yeps, BMW is weg kwijt me designs. Al die overbodige lijntjes en frutsels.. jammer hoor
Ziet er mooi strak uit! Alleen deze heeft zo te zien wel een M-bumpertje; ben benieuwd hoe ‘ie er uitziet met een normale
Ik vind ‘m best lekker geworden. Tijdens de Historic Grand Prix op Zandvoort deden ze ook al previews, en op nog een miljard andere plekken. Als je het ding nu nog niet in het echt gezien hebt…
Geen idee wat ik ervan vind? Hij ziet er zo anoniem uit! Zit hier trouwens meteen het optionele m-pakket op? Ik wacht op de real life pictures
@derek306: Dit is inderdaad de versie met het M-pakket.
Mensen die dit mooi vinden kopen waarschijnlijk toch een audi, want die kennen/hebben ze al.
Wat een drol van een auto, gemiste kans. Jammer, volgende merk!
de meest opvallende trend van het afgelopen jaar vind ik het verplaatsen van de shift lever naar links op de middentunnel. Vroeger was dat steevast in het midden, maar het viel mij eerst op bij de XC90
@poeperman:
De ‘shift lever’
Oké…..
@stationcar: Schalthebel of in het Nederlands “pook”.
@poeperman:

Dat komt waarschijnlijk omdat auto’s naast de lengte ook steeds breder worden. Op een bepaald moment zit de pook gewoon te ver weg om ‘m nog fatsoenlijk in z’n 5 of 6 te zetten.
BMW gaat het ‘audi’ principe hanteren? We ontwerpen 1 nieuw schroefje en direct is het een ‘major’ update.
Nette wagen. Voorkant beetje saai. Kont wel lekker!
Mooie auto! Achja het design is misschien niet zo revolutionair, maar dat hoeft ook niet als zn voorganger al mooi was/is.
Oh wow helemaal anders dan de vorige! ;)
En wat wordt er hier gescholden op Audi… van 1 pot nat. Nou BMW kan er ook wat van. Zie de 3 5 en 7. En Merc met de C, E en S. Nog stukken erger.
Ik zie overigens geen nieuwe 5, wel een gefacelifte 5.
Scheelt een hoop ontwikkelingskosten want ja, laten we eerlijk wezen, ze moeten wel recordomzet na recordomzet blijven boeken hé.
Wel jammer, bij BMW was het verschil tussen de generaties van een model altijd aanzienlijk, ze begonnen voor elk model met een leeg vel als het ware.
Jammer dat dit principe overboord lijkt te gaan, hoewel het anderzijds wel scheelt voor bezitters van de huidige 5, die zitten er niet ineens hopeloos verouderd bij.
@stationcar: compleet mee eens
@janmetdelangeachternaam: de concurrentie doet hetzelfde, en waarom zou je zon grote risico nemen als de F10/F11 heel goed verkocht is
@stationcar: heeft werkelijk niks met kosten te maken, wel met verkoopaantallen

Alles is vernieuwd, ook het onderstel, platform, etc

Dit is gewoon verderborduren op het enorme succes van de vorige generatie, die ik persoonlijk nog steeds niet verouderd vind.
@stationcar: zou je me kunnen uitleggen wat een doorontwikkeling extra bijdraagt aan de omzet ten opzichte van een geheel nieuw model? Want dat mis ik even
@ettie:
Een auto ontwikkelen is érg duur; alle onderdelen moeten ontwikkeld worden én goed functioneren.
Op het moment dat je de helft van de onderdelen kan hergebruiken uit een vorig model, of uit een andere modelserie bespaar je dus groots op kosten.
De ontwikkeling van een auto kost al snel een paar honderd miljoen euro, als je daarop pak hem beet de helft bespaart heb je direct geld en capaciteit ter beschikking om andere modellen te ontwikkelen. Het principe is simpel minder ontwikkelings- en productiekosten is meer winst.
Daarom hebben grote concerns als VAG tegenwoordig die gezamenlijke platforms waarop tig modellen gebouwd kunnen worden.
@stationcar: dus het heeft niks te maken met omzet maar met winst. Dat zei je eerst niet ;)
Hihi, zat ik er toch best dicht bij in de buurt!

http://static.autoblog.nl/images/wp2016/big/bmw-5-serie-g30-impressie-1980-2.jpg
@Jochempie: jouw impressie heeft veel mooiere uitlaat eindstukken !
@boxer74: Dankjewel! Maar die kwamen van de foto die ik als onderlegger heb gebruikt. Oftewel: mijn impressie is de non-M sport uitvoering, waar nog geen beeldmateriaal van verschenen is.
Zo tijdloos als een E39 zal het nooit meer worden, maar echt spannend is het inderdaad allemaal niet. En wat liepen mensen te zeuren toen de E60 op de markt kwam…
Ligt het aan mij of lijkt die kont ergens ook op de 3/5 serie gt?…
geen oranje lampjes op de dash??? lijkt wel een toyota hybride zo van binnen
@e36thuglife: is de Eco Pro stand, iig de tellers. Sfeerverlichting kan je aanpassen naar wens
@brandon1997: kleur AC unit ook hoop ik…
Gewoon niet mooi…
Deze foto’s stonden al een dikke maand geleden op het internet
Ze hebben er nieuwe achterlichten op gezet? Dit is nog erger dan Audi
Jammer dat hetzelfde gebeurt als bij MB alhoewel de auto’s mooi blijven zijn de verschillen klein. Audi precies hetzelfde maar die blijven ook nog eens hangen in hun oude patroon.
Petjes achterbumper.
@maxhunter: mee eens. Je kunt bij BMW maar beter de M sport versies vermijden. Lelijke achterbumpers en zwarte dakhemels. Niet mijn ding.
@mashell: zwarte hemels nou juist wel. Wat wil jij dan, zo’n vies flets grijs ding..nee dat ziet er goed uit…
@cpp1: gewoon wit. Licht van kleur moet het zijn. Van een donkere dakhemel wordt het interieur optisch kleiner, daar heb je niks aan.
Er is een rare gedachtengang ontstaan dat een zwarte dakhemel sportief zou zijn (terwijl het vroeger alleen voorkwam op goedkope wagens). Maar rally en toerwagens hebben ook geen zwarte dakhemel, gewoon een wit gelakt dak.
@mashell: heb zelf een zwarte hemel icm met een panorama schuif/kanteldak. Perfecte combi vind ik. Zonder glazen dak is het te donker idd, daar moet ik je gelijk in geven.
Toch jammer eigenlijk, na al die record omzetten zijn zij toch wel degene die juist de grote investeringen kunnen maken om zo te innoveren en de concurrentie voor te blijven, jammer dat ze dit niet doen
Dikke BMW!
Wat een spannende auto!
En helemaal geen gelijkenis met de 7-serie!
Ik kan niet wachten op de nieuwe 3!
Dat zal vast een nog revolutionairder auto worden!
Gelukkig is BMW niet in de Mercedes-valkuil getrapt waar de E een verkleinde S is en de C een te heet gewassen E!
Boring, next!. p.s. even met Italie bellen voor een leuk nieuw design
Mooie auto op zich, niet heel veranderd. Enige wat ik lelijk vind is dat flapje achter de voorwielen. Waar is dat voor nodig?
@baklava: dat is helemaal nergens voor nodig, gewoon een (lelijk) styling element.
@cpp1: Daar zou ik niet op rekenen. Waarschijnlijk komt dit ten goede voor de aerodynamica en dus de efficiëntie van de auto. En het heeft waarschijnlijk meer invloed dan je nu denkt.
@C220AMG: zou eventueel ook kunnen. Maar feit blijft dat het erg lelijk is.
@baklava: @cpp1: dat is de air breather die samen met de air curtain de luchtstroom verbetert. Efficientdynamcis je weet.

Het heeft dus wel een functie maar het is inderdaad graflelijk IMO. Jammer dat dit nu ook op de vijf zit, maar daar was geen ontkomen aan.
@jaapiyo: ah kijk aan, weer iets geleerd.

Begrijp alleen niet goed dat ze zo’n beeldbepalend ding doorvoeren, welke dus de zijkant totaal verneukt. En wat zal dit onder de streep schelen…ik verwacht haast niets. Dit voordeel is nagenoeg te verwaarlozen verwacht ik.
Schreeuwerig en brutaal design, geen flikker aan.
Gewoon een nette 5 Serie, zoals de huidige ook is. Blijft een keurige auto en in mijn ogen stukken fraaier dan die oh zo saaie E-Klasse. Zie ik nou 542 op de achterklep staan?
Wanneer kunnen we hem configureren?? ;-)
Durven ze dit ding niet te vernieuwen ofzo? Hele modellengama had al lang het nieuwe gezicht maar de 5er kreeg m maar niet. En ook deze is amper vernieuwd
Sorry, de neus lijkt teveel op een 3 serie, waar de 7 nog wel wat extra verschillen heeft qua uitstraling ontbreekt dat bij deze
Vind het meer een facelift..
Eerst eens mee rijden, daarna commentaar!
Meh ben een beetje teleurgesteld. Het is een fraaie wagen, maar het is meer evolutie dan ik had verwacht. Bovendien vind ik hem op de foto’s nog niet helemaal lekker uit de verf komen.

Het M-pakketje staat hem goed, op de achterbumper na. Is een kwaaltje waar bijna alle BMW’s last van hebben vind ik. Een zwart stuk plastic aan de achterkant. Dit valt wel op te lossen met een M-performancebumper in de meeste gevallen, maar dat is uiteraard niet gratis.
Wat een prachtige wagen. Waar de F10 qua sportieve uitstraling iets ingetogen was, hebben ze dit bij de G30 goed opgepakt. Ik ben nu al verliefd op deze auto. Vele malen mooier dan een A6 of een E-klasse. Ben benieuwd naar de M5 G90.
Ze zijn verdomd goed dat ik een 5 serie nooit zal afkraken, maar echt spannend is allemaal niet.
Durven ze nou gewoon glimmend, hard zwart plastic rond de ventilatieopeningen vol in het zicht te plaatsen? Wat een pauperzooi. En kijk die el cheapo knoppen bij de noodknipperlichten. Dan aan de buitenkant een lelijke opening achter de voorste wielkasten, overal lijntjes/vouwtjes, koplampen die niks uitstralen – bweh. Ga zeker naar Audi overstappen die snappen het nog wel.
Qua design weinig vooruitstrevend, ‘freude am fahren’ kan tegenwoordig ook bij de andere 2. Pa en Ma dat wordt dus toch de E!
Ik wacht even op de touring en dan rijden maar .
Hij is weer bijzonder geslaagd kwa design . Top Bmw
Ziet er niet slecht uit. Was te verwachten dat ze de designelementen van de 7 gingen overnemen. Moest ik kunnen kiezen tussen dit en bv een Giulia dan leun ik toch meer naar die laatste ook al is er een “niveauverschil”.
Er is een fabrikant uit Duitsland die momenteel echt mooie auto’s maakt en dat is Mercedes-Benz.

De S-Klasse is schitterend dus dat de nieuwe E-en C-Klasse erop lijken is niet erg.

BMW lijkt de weg wel kwijt na de 7-serie is ook de nieuwe 5-serie een tegenvaller vind ik.
Rollen lijken omgekeerd het is nu Mercedes die sportieve, elegante auto’s bouwt.
Is dat nu een Ambipur luchtverfrisser tussen de ventilatieroosters ??
http://www.supercheapauto.com.au/Product/Ambi-Pur-Mini-Lavender-2mL/343823

Voor de rest hoop ik dat die afzichtelijke blauwe kleur van de AC unit ook gewoon in het origineel BMW oranje kan veranderd worden. Wat een afgang anders. Zijn er dan geen zekerheden meer in het leven ?
En oh ja, laat die eindstukken van de uitlaten maar gewoon rond. Vierkante trapezium parallellogram eindstukken zijn zoooo 2015…
En die retro E46 M3 velgen begrijp ik ook niet zo goed.
Soit, zal voor de rest wel een prima wagen zijn zeker?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).