Willen we deze Chinese plug-in SUV met 500+ pk en 7%?

Auteur: , 7 Reacties

En dat voor nog geen 43.000 euro, het domein van de Mitsubishi Outlander PHEV. Helaas blijft deze BYD Tang 542 Plug-In Hybrid voorlopig in China.

BYD Tang

BYD, een van de bekendste Chinese autofabrikanten, heeft al eerder voorproefjes gegeven van de Tang 542, maar heeft nu de definitieve versie onthuld. Hoewel de naam als een Tang op een varken slaat en voor de Nederlandse markt wel aangepast mag worden, mag deze Chinese plug-in wat ons betreft zo deze kant op komen.

Niet zo zeer vanwege de 205 pk sterke viercilinder benzinemotor, maar vooral vanwege de twee 150 pk sterke elektromotoren. Met een totaal vermogen van 505 pk knalt deze heel behoorlijk smoelende Chinese SUV in minder dan 5 seconden naar de 100. Het brandstofverbruik zou rond de 2 liter per 100 kilometer moeten liggen, voldoende voor 7 procent bijtelling.

Helaas, de BYD Tang 542 komt vooralsnog niet naar Nederland. Het merk heeft plannen om de Amerikaanse markt te gaan betreden dus wellicht dat die lucky bastards aan de andere kant van de grote plas dit Chinese bijtellingsmonster wel krijgen. Begin vorig jaar leken er wel plannen te zijn om een plug-in sedan nog dit voorjaar in Europa te gaan voeren, onduidelijk is of we deze BYD Qin ook daadwerkelijk op ’s lands wegen gaan tegenkomen.7 reacties

wat raar, het lijkt ook nog eens een eigen ontwerp. Of zie ik een auto over het hoofd die ze gekopieerd hebben?
@viper: Lexus RX volgens mij
@viper: een hyundai voobumper. en een kia grill zie ik er in. Velgen zijn van audi. help iemand?
@viper: ik zie wel aardig wat Chevrolet Captiva.

Buiten dat: zoveel vermogen en 7% bijtelling… Misschien moet ik die dingen gewoon grijs importeren. Het maakt de leaserijder weinig uit, want ze rijden nu veelal rond in die hondslelijke Mitsubishi.
@viper: mwaaaa, volgens mij staat hier gewoon een gefacelifte qashqai
Het begint al ergens op te lijken daar, maar ben er nog niet weg van…
Ja ik wil hem!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).