Zo maak je smerige autostoelen schoon [video]

Auteur: , 18 Reacties

Als je auto je oogappel is, die elke week uren aandacht krijgt om er pico bello uit te zien, dan is het volgende misschien aardig kijkvoer.

Stoelen reinigen

De meeste autostoelen hebben stoffen bekleding, en tenzij je in de ghetto woont is de plastic beschermhoes hier al lang van af. Door de jaren heen hoopt zich aardig wat vuil op onder je zitvlak, waardoor het niet onnodig is de zetels eens te boenen.

Maar hoe doe je dit, zonder gewoon de hogedrukspuit er op te zetten, en te eindigen met iets als deze schimmel-A6? Op deze vraag geeft Larry Kosilla van AMMO NYC in een minuutje of 16 aan video het antwoord. Speciaal voor de hygiëna’s onder jullie, danwel de slonzen met goede voornemens. (via)18 reacties

Een raamtrekker voor de honden haren werkt goed
@rob5nismo: honden haren??? WTF? KOOP ’n station!
@eklasse: heb ik ook
@eklasse: Haar van je beesten gaat overal zitten. Zelfs als die beesten niet eens in je auto komen. Ik heb twee langharige katten en je komt overal haar tegen, hoe vaak je ook stofzuigt.
@lemster: ik heb een vogel en die rijdt ook wel eens mee, maar nog nooit een veertje gevonden.
@rob5nismo: of een stof/haarroller. Werkt t best.
Ammo heeft altijd leuke video’s om naar te kijken. Van exotic cars tot soccer vans! Kan je nog veel van leren
Ik vind het een beetje obsessief al dat poetsen……
@mark997gt3: Het hangt er vanaf. Dit is niet iets wat je wekelijks doet. Ik heb mijn auto relatief goedkoop gekocht want onder andere het interieur was erg goor. Na een dag werken was dat allemaal weg en blijft er een mooie auto over. Ik ben ook een beetje van het idee “if it’s worth doing, it’s worth overdoing”. Als je het dan toch doet, doet het dan in één keer goed.
@mark997gt3: Moet je mijn poetskast maar eens zien, vol met potjes wax/sealant/klei/poetsdoeken/poetsmachines, elke week of vaker gaan we weer los.
Een vieze auto is not done ;)
Als je normaal met je auto omgaat valt er weinig te poetsen imho.
@dikdraak: Hangt er vanaf wat je onder normaal gebruik vindt vallen. Je auto wordt altijd smerig. Broeken geven af, je loopt zand van buiten naar binnen. Je zit in je stoelen te zweten en je vettige handen zitten aan het stuur. Pluisjes uit je kleding komen in het interieur, etc.
Je ontkomt er niet aan om af en toe je auto een beetje schoon te maken. Ook aan de buitenkant verzameld remstof, zand en andere rotzooi zich.

Maar goed ik heb ook auto’s gehad die ik pas na een paar jaar schoonmaakte, puur voor de verkoop. Nu hou ik het wat meer bij, is dan minder moeite en als je wat sportiever rijdt vliegt de rotzooi niet zo door je auto ;-)
Remmenreiniger. Met dat spul krijg je (bijna) alles schoon. Ff op een doek spuiten, en hoppa: je bekleding is weer schoon. Werkt aardig goed.
Ik dacht lekker een bordje eten vanachter mn pc vandaag. Totdat jullie die A6 bij het artikel zetten…
Beetje insprayen met allesreiniger en raamreiniger. Vochtig doekje erbij en de meeste stoelen zijn schoon. Eventueel even een borsteltje gebruiken. Ohja, niet te nat maken :)
Ik breng mn auto eens per jaar weg naar zo’n schoonmaakbedrijf hier in de buurt. Als die je interieur onder handen hebben genomen ziet het eruit als nieuw, en de rest van het jaar is het dan een kwestie van bijhouden en geen rare of smerige fratsen uithalen in je auto.
Ik woon sinds kort in LA, je hebt hier overal van die ‘car detailing’ shops waar ze voor \- $20 binnen en buiten met de hand doen. In Monaco betaalde ik daar minstens 50 euro voor!
@monaco: Ja, maar daar hebben ze er ook meth lab naast ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).