Zo praat Kvyat over de switch naar Toro Rosso

Auteur: , 29 Reacties

Het zit de Rus niet mee, sinds hij werd teruggezet naar de juniorenstal van Red Bull. Ziet Kvyat het zonnetje weer schijnen of heeft het allemaal geen zin meer?

Zo praat Kvyat over de switch naar Toro Rosso

Kvyat windt er geen doekjes om. Z’n degradatie naar Toro Rosso ontnam hem tijdelijk het plezier in de sport en daar kunnen we ons alles bij voorstellen. Van podiumklant Red Bull naar de nummer twee bij Toro Rosso en dan ook nog eens een Max Verstappen die in Spanje de koe boven de emmer zet: ook wij zouden er niet vrolijk van worden. Als we de Rus waren, tenminste.

Daniil geeft zelf aan dat hij niet zo sterk rijdt als in z’n Red Bull-tijd en dat heeft alles met de gebeurtenissen voor de GP van Spanje te maken. Hij denkt wel dat de heisa een sterkere coureur van ‘m moet maken, maar dat dat tot dusver niet van een leien dakje gaat.

Eerder gonsde het van de geruchten over een mogelijk vertrek bij Toro Rosso na dit seizoen, maar teambaas Tost zou de Rus toch graag nog een jaar bij de renstal willen houden. In elk geval was al wel bekend dat Carlos Sainz zijn verbintenis bij het team met een jaartje heeft verlengd. (Via Autosport.com)29 reacties

Ik hoop echt dat Kvyat dit te boven komt en bovenmaats gaat presteren.
Al was het maar om die badmuts van een Sainz jr compleet voor paal te zetten.
Die blijft zichzelf met Max vergelijken, dus als Kvyat hem aan puin rijd dan weet iedereen beter.
Max werd immers hoger ingeschat dan de Rus…
@awesome: nou nou nou, ik ben uiteraard een Max fan maar vind die Sainz uiterst sympathiek en hij presteert zeer goed, zeker na de promotie van Max. Prima coureur met veel potentie in de F1.
@mrbasa: ook voor de promotie van max reed hij al beter dan menig rookie in t veld
Ik hoop dat deze jongen zijn kansen nog goed kan benutten. De stap van Max naar red bull was weliswaar een hele goede maar dat Kvyat hierdoor een flinke deuk in zijn zelfvertrouwen zou krijgen zat er natuurlijk dik in. Ik gun hem het beste want hoe ze hem hebben behandeld is toch eigenlijk flink klote
Ik zie Gasly graag in de torro rosso volgend jaar.
En dit is de psychologie achter de sport .
Nee. Dat kan ik mij niet voorstellen. Kvyat wordt betaalt voor iets waar miljoenen mannen de halve inhoud van hun scrotum voor op zouden geven. Hij zou opgelucht moeten zijn dat hij na Rusland niet keihard de zak had gekregen en nog steeds in een redelijk competitieve auto rijdt. Ook in dit interview is ie niet erg positief over het team en de auto. Als ik Tost was zou ik van mijn racers verwachten dat ze elke dag gillend van plezier achter het stuur kruipen. Deze zuurpruim, mocht zijn gedrag binnen het team overeenkomen met hoe hij zich in dit interview laat kennen, zou ik per direct het team uit lazeren.
@pomoek: Perfect verwoord.
@pomoek: Ik snap die pik prima. Als je relatief goed rijdt (met een paar ongelukjes (of relatief slecht, met een paar hoogte puntjes, kwestie van interpretatie)) ineens gedegradeerd wordt en zien hoe je vervanger veel meer succes en lof krijgt terwijl jij achter de feiten aan huppelt, dat maakt het niet makkelijk. Kun je wel een enorm toffe baan hebben, maar ik klaag ook als ik smorgens vroeg met schone sokken in een plasje water in de badkamer stap, terwijl ik “niet mag klagen omdat zoveel het slechter hebben” en dat zij “hun halve inhoud van hun scrotum voor op zouden geven om te leven als wij”.
Kwestie van perspectief
@duckmefaddy: Mwoa, ik zou toch, als ik teamleider was, wat meer realisme van mijn coureurs verwachten. Er zijn denk ik honderden jonge coureurs die met alle plezier in de F1 zouden willen stappen. Het zou voor RB en STR makkelijker zijn geweest Kvyat te wippen en een nieuwe jonge coureur in de STR te zetten. Ik kan binnen de F1 zelf wel een stuk of 6 coureurs noemen die graag in een STR zouden plaats willen nemen. wat jij een degradatie noemt zie ik als een nieuwe kans voor Kvyat. dat is echt uniek, ik kan mij zo snel niet een vergelijkbare situatie herinneren. Kvyat gaat volledig voorbij aan het unieke van deze situatie
@pomoek: Kvyat ziet het waarschijnlijk niet als een nieuwe kans omdat Torro Rosse en minder team is vergeleken met Red Bull. Dus vanuit dat perspectief is het een degradatie. Neemt niet weg dat ik ook verwacht dat het team/red bull hem begeleidt als deel van het Red Bull Junior Program, waar hij ook deel vanuit maakt. Wat tevens ook de reden is waarom ze hem niet zomaar wippen, ongeacht hoeveel mensen klaar staan voor zijn stoeltje. Red Bull heeft flink geinvesteerd in Kvyat en met een reden. Ze hebben jaren lang vertrouwen gehad dat dit een succesvol coureur kan worden (misschien geen Senna of Schumacher, maar geen Maldonado). En zij willen natuurlijk niet direct toegeven en hun investering in de prullebak gooien. Die andere RB Junior coureurs staan toch nog wel in de rij, dat ene jaartje.
Tevens ben ik het wel met je eens dat hij niet zou moeten klagen. Maar ik zeg alleen dat ik wel kan begrijpen dat hij er moeite mee heeft.
@duckmefaddy: Hahaha LOL!

“..maar ik klaag ook als ik smorgens vroeg met schone sokken in een plasje water in de badkamer stap..”

Zo herkenbaar! Mijn vrouw doet dat ook altijd.. die dweilt niet / slecht na het douchen. Flots.. m’n schone nieuwe sokken zeiknat… gloeiende gloeiende gloeiende.. LOL .. ik voel ZOOOO wat je bedoeld. :)
@Freewarefreak: Na één keer weet je dat toch?

Maar als je je daar werkelijk over op kunt winden zul je wel een gelukkig mens zijn, er gaat blijkbaar weinig wezenlijks verkeerd.
@pomoek: Maakt niet hoe blij je moet zijn voor een kans bij een b-team, wanneer je op zo’n manier van een FOM premium team gedegradeerd wordt naar een normaal team baal je gewoon.
@bassx: Tuurlijk ik snap best dat hij een tijdje de pee er in heeft. maar na een week of 2 balen zet je de knop om en ga je met het team aan de slag en maak je er wat moois van. Nogmaals, ik baseer me alleen op wat ik hier lees, is hij nog steeds aan het zuurpruimen. Fijne collega lijkt me dat.
@pomoek: Nee, hij baalt van zichzelf en baalt dat hij STR teleurstelt met een “meltdown” tijdens laatste kwalificatie als dieptepunt.
Tja, het is knap vervelend voor hem.
Zure zeik Rus..
Ik vind het moeilijk een stukje nieuwswaarde in dit textje te ontdekken.
Hij mag best een beetje sputteren na die terugzet actie. Zou niet goed zijn als hij het klakkeloos accepteert. Maar het is nu wel aan hem om te laten zien dat dit een domme move was. Maar dat heeft ie tot nu toe niet bepaald laten zien. En dan moet je voorzichtig zijn met je kritiek. Maar dat ie er kwaad over is vind ik begrijpelijk, dat mag je ook best even laten merken dan.
Ik snap best dat je het er even moeilijk van krijgt als je gedegradeerd wordt. Maar juist nu moet hij laten zien dat hij toch wel degelijk een goede coureur is en een aardig potje kan sturen. Zo niet dan zie ik het somber voor hem in, er zitten genoeg talenten in de pijpleiding die het makkelijk van hem kunnen overnemen.
RUStaaaag!: schreeuwde Daniil tegen Tost toen Tost ‘m uit de RB trapte…
@Rick-dos: Ik wil niet mierenneuken, maar Tost is de teambaas van Toro Rosso. Die heeft niks te zeggen over wie er bij Red Bull en wie er bij Toro Rosso rijdt. Helmut Marko regelt die zaken.
@Edge: I stand corrected, mierenneukert… ;)
Ik vrees het ergste voor deze beste man. Volgens mij zit hij in een negatieve spiraal en dat heeft zijn effect op zijn prestaties. Als het zo doorgaat, dan kan Red Bull hem wel eens aan de kant schuiven. Hopelijk is er dan een ander team dat hem wil opvangen, anders is het exit Kvyat.
@berlinetta:
Ik vrees ook dat er geen toekomst is voor Kvyat bij STR. Maar Red Bull had geen andere keus en koos voor de enige uitweg…, swappen. Eigenbelang om Verstappen te behouden!
Dat Kvyat daar nog rijd heeft wellicht ook te maken met zijn tranferwaarde. Er gaan geruchten van een nw. Russisch team waar hij evt. rijder zou worden. Of RBR moet sinds de nwe. 18 jr. regel geen alternatieven hebben welke direct ingezet kunnen worden.
@sonofaboss: ik denk dat tweede, volgens mij geven de aangescherpte regels alleen Gasly de mogelijkheid om in te stappen. De rest is formeel te jong en te onervaren. En iemand van buiten de red bull opleiding zie ik al helemaal niet gebeuren.
Kvyat is echt geen slechte coureur. Oké, hij heeft misschien niet de potentie die Max heeft, maar het niveau van een Hülkenberg of Bottas zou hij met zijn talent echt wel moeten kunnen bereiken. Ik hoop voor hem dat hij de knop op tijd om kan zetten, anders zou het wel eens erg lastig kunnen worden. Pierre Gasly is ook geen supertalent, maar die presteert (relatief gezien, want hij rijdt immers GP2) gewoon naar behoren en staat gedeeld eerste in het GP2 kampioenschap. Waarbij die gedeelde eerste plaats dan ook nog eens het resultaat is van een diskwalificatie vanwege een lege brandblusser in zijn auto, anders had hij soeverein aan kop gestaan.
Maar goed, terug naar Kvyat. Franz Tost wil hem er graag bij hebben, dus dat is in ieder geval een goed teken. Wellicht dat die Helmut Marko enigszins kan overtuigen Kvyat te houden. Gezien het feit dat Verstappen en Ricciardo op korte termijn toch niet vertrekken en ze met Sainz geweldige coureur achter de hand hebben, is het uitzicht op een Red Bull stoeltje voor de tweede Toro Rosso coureur toch niet aanwezig en is het lood om oud ijzer wie daar zit.
@edge. Volgens mij een juiste analyse.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).