Zo voorkom jij haat door verkeersoverlast

Auteur: , 43 Reacties

Last van stress door het verkeersgedrag van andere weggebruikers? Moven dan!

Mr Bean

Je bent relatief verzekerd van minder stress in het verkeer buiten de randstad en Limburg. De MINSTE meldingen van verkeersoverlast komen namelijk uit Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland en Gelderland. In Zuid-Holland en Limburg is er juist een bovengemiddelde vorm van overlast, aldus het CBS. Volgens een onderzoek kampte drie op de tien Nederlanders met verkeersoverlast in 2015 in de buurt. Open deur: vooral stedelijke gebieden hebben te maken met meer overlast.

Het onderzoek is afkomstig van de Veiligheidsmonitor. Dit is een enquête over veiligheid en leefbaarheid, waar onder andere werd gesproken over verkeersoverlast. Het gaat wel de goede kant op. In 2012 en 2013 kwamen over het algemeen meer meldingen binnen ten opzichte van 2014 en 2015. De grootste overlast wordt ervaren van hardrijders (20,7 procent) in de buurt. Daarna volgen parkeerproblemen (16,1 procent) en agressief gedrag in het verkeer (5,6 procent).

CBS

Wie helemaal leip wordt van het overige verkeer en klaarblijkelijk woont in de aangekaarte provincies: lekkere verhuizen dus. Of tel tot tien en maak je niet zo druk. Is een stukkie goedkoper.43 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Resumé: snelheidscontroles van snelweg (geen hinder/gevaar) naar ‘de buurt’ verplaatsen en intensief gaan controleren op onnodig linksplakken op de snelweg, want dat is de nummer 1 agressie-opwekker.
@parker: waarom ben jij nog geen minister?
@parker: Echt enorm irritant die plakkers op de linkerbaan. Ben je op de linkerbaan een colonne vrachtwagens die een colonne vrachtwagens aan het inhalen zijn aan het inhalen, zit er weer zo’n idioot op de bumper te plakken omdat het niet snel genoeg gaat. Terwijl ik al honderd rijd met de luxe wagen…

Alsof die vijf minuten dat ze op me moeten wachten voor ik weer naar rechts ga wat uitmaakt.
@moveyourmind: als je je daar zo aan irriteert, blijf dan gewoon met 90 kmh achter die vrachtwagens hangen. Alsof die 5 minuten tijdsbesparing door 100 te rijden voor jou iets uitmaken..
@parker: Dat zou ik kunnen doen, maar dan zit ik tegen zo’n stomme vrachtwagen aan te kijken…

Terwijl ik vooraan in de file op de linkerstrook het mooiste uitzicht heb van iedereen. Ik heb ook altijd het geluk dat ik het beste plekje in de file heb…
@moveyourmind: oh, ok, klinkt plausibel
@parker: Don’t feed the troll.
@moveyourmind: als jouw inhaalacties 5 minuten duren, dan maakt het voor jou ook niets uit als je helemaal niet inhaalt.
@moveyourmind: Maar je rijd dan wel snel 30km/u langzamer dan de gemiddelde automobilist op de linkerbaan … en dus ben je een asociale tokkie die schijt aan iedereen heeft en overlast en onnodig gevaarlijke situaties veroorzaakt; of je nu binnen de kaders van de wet rijdt of niet …

Maar on-topic: Hardrijden op de snelweg zal me eerlijk gezegd een rotzorg zijn, maar die buurman die 60 vlamt door de woonwijk waar de kinderen spelen; dat is pas echt een broodmongool die aangepakt moet worden !
@parker:
De nummer 1 agressie opwekker ben je nog altijd zelf, als mensen een beetje leren relativeren schieten ze veel meer mee op dan helemaal uit hun dak gaan als iemand anders iets fout doet.
@super: typisch een vorm van redeneren waar een linksplakker zijn gebrek aan rijvaardigheid mee wegwuift.. 😬
@parker:
Ja, want iedereen die zich niet laat opnaaien is een linksplakker, ijzersterke logica, geen speld tussen te krijgen.
Rond de randstad zullen er genoeg last van mij hebben maar rot dan ook op naar rechts en blijf niet met 80 op de linkerbaan hangen.
Rotonde verlaten zonder richting aan te geven was zeker te groot voor Excel?
Gelukkig heb ik deze rotzooi nog niet, ben 15 dus ik kan lekker op de fiets! Alhoewel er dan soms ook asociale flikkers zijn… ☹
@denniss00: om te beginnen met fietsers zelf…
@denniss00: Potty mouth you have!
@rs6issnel: Ik verbaas me bijna iedere dag over het taalgebruik van de jeugd.
Naast mijn werk is een drukke route van en naar de middelbare school.
Wat er zo af en toe tegen elkaar en soms tegen wildvreemde mensen geroepen word, sta je echt even van te kijken…
Heerlijk toch beetje knokken onderweg?, scheelt weer contributie voor de sportschool :)
Het zou al helpen als elke weggebruiker zich gewoon aan de regels houdt. Maarja, we blijven mensen he. Ik ben veel onderweg maar ik maak mij er niet meer druk om. Hardrijden in de wijk vind ik wel vervelend, vanwege de spelende kinderen. Kinderen kan je niet echt verantwoordelijk houden, volwassenen in een auto wel
In Eindhoven hoef je alleen maar PROBLEMEN te roepen en dan heb je ze😂
hmmm, ziet er wel weer uit als zo`n ANWB lezers lijstje….
Die M Performance uitlaten dan ook in dat Zuid-Holland..
Noem mij soft, maar in de spits rij ik lekker 100 op de
rechterbaan. Bespaart me niet alleen brandstof maar ook een hoop agressie bij mijzelf. Kan ik ook mooi Audi’s op de linker rijbaan tellen als vermaak.
@thomasbol: Ben je dat na de eerste 10.000 in stemmig grijs na 10 minuten niet zat?
Als we massaal gaan verhuizen verleggen we het probleem alleen maar
@rob5nismo: Je theorie klinkt aannemelijk.
Serieus flevoland weinig meldingen? Ze rijden hier echt als idioten niemand houdt zich aan de snelheid! 😂 Het scheeld misschien dat iedereen als een malle rijdt!!
@bmwe82: ja dan rijdt het tenminste door en is iedereen zo snel voorbij dat je geen tijd hebt om boos te worden!
Overlast door hardrijders die ken ik.
Zij rijd een zwarte Mercedes C estate en woont aan een 60 weg zonder inhaalverbod.
Zij rijd daar altijd 45-50, geen probleem natuurlijk, dat moet ze helemaal zelf weten. Maar ik wil harder, 60-65 graag, dus ik wil inhalen. Geen probleem, wettelijk mag dat en op die weg kan het prima. Dus ik neem een aanloop en met een snelheid van 70 km/h zet ik mijn richtingaanwijzer aan en zoek ik de linkerkant van de weg op. Op het laatste moment gooit zij haar zwarte Mercedes naar het midden van de weg om mijn inhaalactie te blokkeren. Ik moet in de remmen, en hard ook, onder begeleiding van mijn claxon en groot licht positioneer ik mij weer achter de Mercedes. Bij een wegversmalling stapt zij uit, om mij eens te vertellen hoe veel last ze wel niet heeft van al die hardrijders en hoe gevaarlijk dat wel niet is. ik wijs haar op het gevaar van haar actie en rijd weg.
Sinds die dag laat ze mij er netjes langs, en ik zwaai altijd even als ik haar inhaal.
@robert110: klinkt als iets voor rijdende rechter..
@robert110: claxon en groot licht. Lees je zelf waar het mis gaat?

Ondanks dat ik haar actie afkeur vind ik jouw actie ook niet gepast…
@awesome: Daar kan ik je alleen maar gelijk in geven, dat was inderdaad niet netjes van me.
@robert110: Keiharde goedmaak-sex gehad toen jullie beiden thuis kwamen of niet ?
Regels volgen, zo voorkom je alles..
Heerlijk dat schelden in de auto. Werkt goed voor mijn innerlijke rust.
Gister nog zo’n eikel met haast in de bossen van Drenthe. Weggetjes daar zijn al niet zo breed, maar er toch langs moeten met je C30.
En ik maar hopen dat er een boom over stak…
Ik erger me het meest aan Priussen…en ander gehybridebiel…

ze doen pijn aan de ogen, hangen altijd overbodig links, menen recht te hebben op de beste parkeerplekken en veroorzaken alle andere ellende in de wereld..
Agressie in het verkeer= agressie op autoblog. Mensen maken foutjes, jij zelf ook, FF relaxed doen dus.
Zodra er een bumperklever achter je zit eventjes die ruitensproeiertjes aan, plezier gegarandeerd.
@reiziger: Hey, zo kan het ook dus… Ik ga altijd vol in de ABS!
Ik heb sinds enige tijd besloten me niet meer te ergeren aan anderen in het verkeer.
Nutteloze hobbie. Vlak daarna besloot ik ook om nooit meer haast te hebben in de auto.

En nu begeef ik me in alle rust in verkeer en geef ik al die stresskipjes alle ruimte die ze maar willen. Kunnen die zich lekker ergeren aan hun mede stresskipjes.

En van een afstandje is dat een heerlijk hilarisch schouwspel. Lekker knipperen met die lampen. De toeter nog maar wat harder induwen. En dan bij het stoplicht elkaar lekker boos aankijken. Echt, het is net aapjes kijken….
Als je op de weg haast hebt ben je te laat vertrokken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).