Zo worden wegafscheidingen verplaatst tijdens nucleaire top

Auteur: , 22 Reacties

Tijdens de Nuclear Security Summit in Den Haag stroomt Nederland vol met wereldleiders en andere capo's di tutti capi. Die moeten natuurlijk veilig van A naar B kunnen. Dit monsterapparaat gaat dat razendsnel mogelijk maken.

Zo worden wegafscheidingen verplaatst tijdens de nucleaire top

Tussen Hoofddorp en Burgerveen wordt er bijvoorbeeld een aantal rijstroken van de A4 tijdelijk afgezet, zodat de 58 Grote Bazen en 5000 delegatieleden veilig en zonder oponthoud van Amsterdam naar Den Haag kunnen knallen, waar de nucleaire top op 24 en 25 maart plaatsvindt. Mannetjes op het asfalt die met de hand pylonnen neerzetten is hartstikke jaren ’90. Dus worden er mobiele barriers geplaatst.

Het is aan deze barrier transfer machine om dat te doen. Met een snelheid van tien kilometer per uur verplaatst hij het ellenlange lint van 680 kilo wegende betonblokken van de ene naar de andere kant. Als een soort ‘ritssluiting’, als we Rijkswaterstaat even mogen quoten. Dankzij deze big boy gaat een wegafscheiding plaatsen zo’n drie keer sneller dan voorheen. Scheelt toch een hoop ergernis op de weg.

Eerder zagen we het bizarre apparaat al in actie aan de andere kant van de grote plas, nu mag ‘ie voor deze grote happening debuteren op het Europese vasteland. ‘T is ook allemaal niet niks, die top. Nooit eerder werd er zo’n grote (en dure) georganiseerd in Nederland.

Nog even de praktische info: van zondagmiddag 23 maart tot maandagmiddag 24 maart en van dinsdagmiddag 25 maart tot woensdag 26 maart in de vroege ochtend heb je in de Randstad het meeste last van de privileges van veiligheidsmaatregelen voor wereldleiders. Er wordt chaos voorspeld, wees gewaarschuwd.

Met dank aan Mike voor de tip!22 reacties

Lekker in de file staan voor die diplomaatjes dus….Ben ik blij dat ik niet in NL woon.
@norge: NL is groter dan de randstad, hoor…
@bozewolf: Niet veel…
@bozewolf: maar buiten de randstad staan geen files, in friesland doen ze bijvoorbeeld alles nog met paard en wagen.
@norge: +1

Ik vind het een schande om een land zo op zijn kop te zetten voor het ego van die paar in Den Haag.

Laten ze het de volgende keer gewoon ergens in een tentje in de woestijn doen.
@norge: Noorwegen toch? Een land met olie heeft zo z’n voordelen ja, alleen niemand wil er naar toe.

Wat die top te bespreken hebben is waarschijnlijk belangrijker als al die forensjes.
Ik ben blij dat ik in NL woon.
Ben blij dat ik thuis kan werken.
@c-ad: Ik ook……Als rijinstructeur….
@xenonlampje: Je traint je leerlingen thuis op de pc met A2 racer?
Ha toch leuk dat mijn tip tot een artikel verwerkt is, ook al is het al een tijdje geleden dat ik hem instuurde. Snap wel dat er even gewacht is tot de NSS-top er bijna is.
Misschien mag ik met mijn taxi ook even knallen over de afgesloten strook.
Zouden ze het merken …. ?
@c350cdi: gewoon doen en zeggen dat je van niets wist als je gepakt wordt.
Blijft gewoon te gek voor woorden dat ze die top in Den Haag houden. De halve randstad 5 dagen op slot en werken in Den Haag kan je gevoeglijk op je buik schrijven.
Welke bosmongool dat bedacht heeft?
Logistiek was het beter geweest om die idioterie gewoon in 020 te houden, als die pennenlikkers toch zo nodig moeten scoren….
Waarom niet naar Eindhoven of Maastricht? Eindhoven is in de basis een militair vliegveld. Ruimte zat om de privejets van bijvoorbeeld Mister Obama te parkeren lijkt me…
@citroen4life: jij ontvangt je gasten ook in de schuur? Natuurlijk hoort dit in de randstad. En wel in Den Haag, daar zit de politiek, alle ambassades, de Koning. Alles klein en compact in Den Haag. Dan hebben er het minste aantal mensen last van.
@mashell: Noemde gij nou m’n dorp een schuur? De hele tweede kamer zit vol met gierige varkens, jonge! Da’s pas representatief woude zeggen?
@mashell: Heb je uberhaupt gevolg wat er gaat gebeuren? Ik snap niet dat je zegt dat zo de minste mensen er last van hebben. @Citroen4life heeft wel een punt; als die beveiliging zo belangrijk is, doe dat dan lekker op een militair terrein. Daar zijn alle faciliteiten en beveiliging al aanwezig. Ze komen tenslotte niet voor de gezelligheid.
weer minder volk dat dus werk heeft…en dit terwijl er steeds meer mensen op de wereld komen.
@Jantje_555: Meer mensen op de wereld betekend meer consumenten en dus ook meer werk.
Ben ik blij dat ik vrij heb genomen die dagen
” ‘ie voor deze grote happening debuteren op het Europese vasteland.”
Die is verleden jaar al gebruikt (en weer afgevoerd) tijdens werken op E40 tussen Gent en Brussel
Werd gebruikt om snachts werken mogelijk te maken (nieuw asfalt) en overdag een extra rijstrook te hebben. Is afgevoerd omdat de blokken indruk maakten op het vers gegoten asfalt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).