8 dingen die je moet weten over de limousine van Obama

Auteur: , 34 Reacties

Om de president van de VS tijdens de Nucleaire top op 24 en 25 maart van Schiphol naar Den Haag te vervoeren, een ritje van 44 kilometer over afgesloten snelwegen en langs verkeerslichten die permanent op groen staan, worden zijn officiële limo's ingevlogen. Want zo rollen echte G's.

Over deze in 2009 geïntroduceerde monsterlimo, bijgenaamd The Beast, is weinig officieel bekend. Wat we wél weten lees je hieronder.

Het is geen Cadillac, maar een vrachtwagentje
De omgebouwde Cadillac is eigenlijk een vrachtwagen. Hij staat op het onderstel van de GMC TopKick truck, een gevaarte waarvan alleen al de wielbasis 4,29 meter bedraagt. Ook de dieselmotor en transmissie zijn er weggehaald. Dankzij Cadillac-achtige koplampen en achterlichten van de STS lijkt hij toch nog een beetje op een Caddy. Prijzen van die truck beginnen in de VS trouwens bij $70.000.

Een carrosserie die kogels kan koppen
De Secret Service doet er alles aan om te voorkomen dat exacte details en specificaties over het beveiligingsniveau in de openbaarheid komen. Wat Cadillac wel mag vrijgeven is dat de carrosserie volledig bullet-proof is (goh) en de structuur vervaardigd werd van titanium, keramisch materiaal, staal en aluminium. Het gewicht is classified, maar volgens de geruchten passeert hij makkelijk de 9.000 kg.

Afgesloten van de buitenwereld
In het handgemaakte zitcompartiment heeft Obama ruim zicht op de buitenwereld, maar even een raampje openslingeren om naar onderdanen te wuiven is er niet bij. Die kunnen niet open. Sterker nog, dat hele compartiment is afgesloten en volgens Cadillac “ondoordringbaar”. Wil Obama toch wat van de buitenwereld meekrijgen, dan gaat dit via microfoons aan de buitenkant en speakers in het interieur. Een auto-intercom.

De gepantserde obesitasdeur

Verlichte vlaggen
Op de bovenkant van de spatborden prijken twee vlaggen. Een Amerikaanse editie en een adelaarsvlag. Mocht The Beast ergens in het donker rijden, dan worden de vlaggen verlicht door LED’jes. Hoe patriottistisch.

Hij heeft zijn eigen vliegtuig
Obama’s geheime dienst vervoert dit beest in een Boeing C-17 Globemaster, waarin ook een tweede limo en een gepantserde Chevrolet Suburban worden vervoerd. Laatstgenoemde heet officieel de White House Communications Agency Roadrunner en staat permanent in verbinding met militaire satellieten waardoor radioverkeer en het verzenden van video’s mogelijk is.

Bloedvoorraad
Mocht de POTUS onverhoopt wat van zijn bloed kwijtraken, er is – en dit is bevestigd – een gekoeld compartiment aanwezig waarin een voorraad bloed ligt. Inclusief medische benodigdheden om het van plastic zak naar een ader te transporteren. Kijk, dat zijn pas premium opties.

Night-vision camera’s
We zien het in de topmodellen van BMW en Mercedes, maar ook Obama’s limo heeft camera’s met nachtvisie om in de donkerste gebieden de weg te kunnen blijven volgen. Andere opmerkelijke opties die je niet snel bij je eigen dealer aangesmeerd krijgt zijn het luchtverversingssysteem, traangas, runflat-banden met kevlar versterking en stalen velgen waarop je ook prima kunt rijden als er geen band meer omheen zit. Er gaan geruchten dat er in de kofferbak ook een granaatgun ligt.

Niet echt snel
Naar verluidt ligt er een Duramax dieselmotor onder de kap. Dat ze voor diesel kiezen is logisch. Het is minder explosief dan benzine, dieselmotoren gaan minder snel stuk en je kunt het goedje overal tanken, in tegenstelling tot benzine van hoge kwaliteit. We gaan er vanuit dat het een koppelrijk blokje is, maar vanwege het bizarre gewicht neemt de ‘sprint’ van 0 naar 60 mph (96 km/u) zo’n 15 seconden in beslag. Die 60 mph is ook ongeveer zijn maximale snelheid.

Het laatste nieuws over de Nucleaire top lees je HIER!34 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
off-topic : Fiat komt naar Nederland


on-topic : leuke bak.
@Hubert: CNH (onderdeel van Fiat) zit al sinds jaar en dag in Nederland. Niets bijzonders dus.
@mercs:
Zie volgend topic.
@Hubert: Is fiat niet al een tijdje leverbaar hier?? On topic: super gaaf ding, alleen waar dat bloed nou voor nodig is??
Je zal toch een halve gare tegenkomen met z’n AK47, die wel meent dat ie het daarmee redt tegen die limo. Ik had de chauffeur gevraagd effe te blijven staan. En dan lachend blijven kijken hoe hij z’n magazijn leegschiet zonder enig effect.
@E34M5Touring: Lijkt mij een gave selfie vanuit de auto.
@foto3: die Secret Service agent is gevaarlijk bezig, zeg!
Daarom sluiten ze de weg af. Als deze een ongeluk veroorzaakt ramt hij meteen 100 auto’s plat en is het gelijk massamoord.
Hoeveel tv-schermen zitten er in, is ‘ie voorzien van een xbox of bijvoorbeeld een popcornmachine? Waarom niet minimaal 22″ wielen? Nogal karig karretje voor deze gangster.
Onzin. Dat raam kan wel open. Dat heb ik vorige week nog gezien, toen hing Obama uit het raam om een RPG af te schieten …. in de film
@baasbas: haha precies! “i lost the RPG” :D
Obama tegen chauffeur als ze worden beschoten: zit er nu een vlieg op de auto of wat?
Zou wat sneller niet wat handiger zijn om weg te komen uit noodsituaties..?
@EJS: Nee, dat heeft niet zo veel nut, het afschieten van de veroorzaker van de noodsituatie heeft in dat geval de voorkeur, daar hebben ze de suburban voor (er zit een minigun in welke uit het dak omhoog komt)
@EJS: Vergeet daarbij ook niet dat de auto nooit alleen rijdt. Het wordt omringt door allerlei manieren van beveiliging. De auto zal niet constant onder vuur komen te liggen. De auto moet een aanslag overleven, geen oorlog.
Het belangrijkste om te weten is dat een kleine drempel voldoende is om ervoor te zorgen dat Obama geen kant meer op kant: http://www.youtube.com/watch?v=tLlARGdYeOw
En hoe komen ze aan bloed?
@gop1: afpakken van mensen die het nodig hebben..
@gop1: als je om de zoveel tijd wat laat aftappen (bij Obama zelf) wordt dat vanzelf weer door het lichaam aangemaakt, het is alleen belangrijk om niet te veel in 1 keer te doen! Waarom niet van iemand anders vraag je? Er is altijd een kans dat het lichaam bloed van iemand anders afstoot en dat moet je natuurlijk niet hebben!
@matje140: Kan je bloed oneindig bewaren dan?
@gop1: ja, mits je het koelt en in beweging houdt.
@gop1: Dat kopen ze van de bloedfee
@gop1: Van een donor?
Zouden ze al een oplossing hebben gevonden voor het onwaarschijnlijke geval (ahum) dat de limo vast komt te zitten op een drempel?
@potver7: ja, de drempels weghalen…
@scott5701: haha wilde het net zeggen, nu maar hopen dat hij niet over zulke drempels heen moet:
http://www.powned.tv/images/fotos/drempeljsdlf_gr.jpg
Echt geliefd die Obama.
Als je een job hebt waarbij je zo’n wagen nodig hebt dan moet je toch maar eens even nadenken of je niet hier en daar eens een foutje gemaakt hebt in je carrière-planning.

Overigens was de titel beter 8 dingen die we je graag willen vertellen over de limo van Obama, want euhm, tenzij je van plan bent dat ding te stelen of te vernielen heb je die info niet echt nodig.
Ik heb laatst een docu over deze auto gezien. Wat ik kan toevoegen:

– Bij elke deur zit in een vak een Remington hagelgeweer.

-Er ligt een x aantal liter bloed in de achterbak.

-Onder de auto hebben ze een extra laag speciaal materiaal bevestigd waardoor explosieven geen zin hebben( tot een zekere maat)
Trouwens behoorlijk onveilig: moet hij uitstappen bij de KFC drive-thru…
Hoeveel Suzuki Swiftjes zou je nodig hebben om wat schade toe te doen?
Gangsta Caddy..
echt vluchten zal hij dus niet kunnen doen met +- 100 kmu topsnelheid
Bij een gif aanval, volgens businessinsider.com, is deze wagen zo goed afgesloten van de buitenwereld dat de president over kan schakelen op zuurstof (flessen in de auto) dat automatisch het compartiment in wordt geblazen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).