Verkeerschaos verwacht tijdens Nucleaire top in Den Haag

Auteur: , 23 Reacties

Op 24 en 25 maart wordt in Den Haag de Nuclear Security Summit gehouden, een evenement waar 58 wereldleiders, 5.000 delegatieleden en 3.000 journalisten samenkomen om te kijken hoe de wereld de hoeveelheid nucleair materiaal kan verminderen.

Verkeerschaos verwacht tijdens Nucleaire top in Den Haag

Gevolg van deze meeting extraordinair: jij kan die twee dagen beter thuisblijven, als je in de Randstad woont.

De nucleaire top wordt de grootste politie-operatie die Nederland ooit heeft gekend. Er worden 13.000 agenten ingezet, vier keer zoveel als bij de troonswisseling vorig jaar. Landen als Amerika en Rusland stellen nogal wat veiligheidseisen, vandaar. Bij het NRC is uiteengezet wat die maatregelen allemaal inhouden, wij focussen ons even op de verkeerssituatie op 23, 24 en 25 maart.

Snelwegen gaan dicht

De volgende beperkingen gelden van 23 maart 16.00 uur tot 24 maart 15.00 uur, en van 25 maart 13.00 uur tot 26 maart 05.00 uur. Een aantal A-wegen gaan op die twee dagen geheel of gedeeltelijk op slot. De A5 wordt helemaal afgesloten, op de A4 wordt dit beperkt tot een aantal rijstroken tussen Burgerveen en Badhoevedorp. De N14 en de N440 bij Den Haag gaan helemaal dicht en op de A44 en N44 is de weg in één richting afgesloten.

De leiders worden van Schiphol naar Den Haag getransporteerd over de afgesloten wegen. Bovendien krijgen deze voertuigen een aparte kentekenserie aangemeten. Na de illuminatiebijeenkomst gaan ze over dezelfde wegen weer terug, waarmee het KLPD een flink aantal auto’s op de bon kan slingeren wegens spookrijden. Maar dat zal wel niet gebeuren…

Het advies van Rijkswaterstaat-directeur luidt:

“Het advies is om op maandag 24 en dinsdag 25 maart niet naar dit deel van de Randstad te komen, als mensen er niet per se hoeven te zijn. Probeer elders of thuis te werken.”

Hoort u dat, truckers en koeriers? Probeer lekker thuis te werken. Enfin, hieronder een kaartje van de maatregelen op de weg. (.pdf)23 reacties

Kik zyn.
@Habing: nou, inderdaad
Nucleaire top met een nieuw spel op RTL 4, neen niet wie is de mol ; maar waaarrr ligt de BOM
Wat er niet bij staat: ik neem aan dat de viaducten over de A4 en A5 ook afgesloten zullen zijn, er zou eens iemand op ’t idee kunnen komen een paar tegeltjes naar beneden te laten vallen?
@potver7: Vanaf een viaduct boven de A5? Knap persoon die een stoeptegel vanuit een vliegtuig op de A5 weet te gooien..
@potver7: welk doel dient dat dan, die tegel werpen? Of is het gewoon een hersenloze ingeving van je?
Ik woon letterlijk 600 meter van het World Forum, ben benieuwt hoe ik naar school moet komen en of die überhaupt wel open is. Hoop het wel :)
@miketh185: Lopend of met de fiets gaan zal wel lukken denk.
@JamesBond007: Vergeet niet paspoort en bewijs van goed gedrag mee te nemen… Het dragen van een bontkraagje, djellaba, PLO sjaal of foute kleur gympen is al genoeg om die uniformen stiknerveus te maken.

Gek eigenlijk dat altijd als er zulke conferenties worden georganiseerd, dat “vanzelfsprekendheden” als grondrechten en burgerlijke vrijheden in eens geen ene f*ck meer voorstellen.
@RRRobert: Jep, welkom in Holland. Waar je voor een peukje op de grond word aangehouden, en waar inbrekers en dieven vrij spel hebben.
Dat zo’n top naar Nederland gehaald wordt snap ik maar waarom DenHaag? Waarom niet op Schiphol? naast Maastricht airport? ergens op de Veluwe? een plek waar minder mensen er last van hebben.
@huupe:
Waarom makkelijk doen, als het moeilijk kan..
@huupe: Inderdaad Maastricht Airport is nog een gruwelijkere plek om je gasten te ontvangen dan Schiphol. Waarom in Den Haag? Simpel toch, de koning, de premier, iedereen die bestuurlijk ook maar iets voorstelt woont in die regio (sorry provinciale statenleden van Limburg die krampachtig het vliegveld proberen te redden (schrale troost jullie zijn stukken beter af dan jullie collega’s in Overijssel die juist een nog kanslozer vliegveld willen openen)).
Ideale dagen om in de rest van NL even lekker het gaspedaal te vloeren, of om een of andere illegale activiteit te ontplooien.
@melkkoe: Heerlijk, verheug me er al op. Zou nog leuker zijn als het straks gaat sneeuwen in die tijd. Hoop ook op spekgladde wegen. Maar het allemaal net even wat spannender
Dat er die dagen MINSTENS 10cm ligt op de wegen.
@jack_abarth: Ik hoop het ook. Vind dit maar een beetje uit de licht gegrepen om alles af te sluiten.
Kijk dat is lekker, woon in Rijnsburg, werk in Noordwijk en ga naar school via Leiden. Kortom 2 dagen vrij dan maar!??
pas in maart, ik zeg lekker week op vakantie, op de kaart zijn ze de n205 vergeten?
@HBK: sssst, niet de sluiproutes verklappen, het zal daar al druk genoeg worden
@escort77: sorry sorry mijn excuses, autoblog kras eens de laatste zin door!!!!
Kunnen ze niet één vaste plek op de wereld aanwijzen en al dit soort vergaderingen daar houden?
Er is vast wel een of ander Grieks eiland met een landingsstrip en leegstaande hotels / appartementen beschikbaar.
@Hubert: Nee. Dat kan niet. Waarom precies, weet ik niet maar het kan gewoon niet. Waarschijnlijk genieten de politici en ambtenaren teveel van de pretreisjes. Ze komen hier natuurlijk ook helemaal niet om over kernwapens te kletsen maar gewoon om het gemeentemuseum te bezoeken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).