Zoveel gaat LeBlanc verdienen bij Top Gear

Auteur: , 35 Reacties

De Friends-ster promoveert van co-host naar host. Uiteraard hoort daar een vette paycheck bij.

Zoveel gaat LeBlanc verdienen bij Top Gear

Na het vertrek van Chris Evans was het de vraag wat de BBC ging doen. Zou de omroep een nieuwe host zoeken om de Top Gear-kar te trekken, of zou Matt LeBlanc het stokje overnemen? Dat laatste is het geval. Het bijbehorende salaris? “Joey” gaat de komende twee jaar twee miljoen pond per jaar verdienen, omgerekend 2,3 miljoen euro. Niet slecht, maar het komt nog niet in de buurt van de salarissen van het trio waar u wél graag naar keek.

Voor de BBC was het extra belangrijk om LeBlanc te behouden, omdat de omroep al het programma Bake Off verloor aan concurrent Channel 4. Als de acteur/presentator ook nog eens z’n biezen zou pakken, was de crisis bij de Beeb compleet geweest. Overigens krijgt Matt wel de ruimte om tijdens de opnames van Top Gear ook nog aan zijn nieuwe show Man with a plan te werken. (via: The Sun)35 reacties

Nou, volgens mij is dat juist meer dan wat Jeremy verdiende. In het artikel waar naar verwezen wordt, gaat het om eenmalige inkomsten boven zijn salaris van 1 miljoen pond. Overigens niet echt meer dan de topverdieners in Nederland op tv.
@granlusso: Sorry, had niks voor ontbijt, dus het werd een bakje zuur.
@granlusso: ik vind je niet zo zuur hoor, je benoemt gewoon de feiten zoals ze zijn.
@camber24: dat valt voor heel veel mensen onder de categorie “zuur”
Het is voor veel mensen makkelijker om een comfortable leugen te geloven dan de nare waarheid te weten.
Dit geld voor heel veel zaken.
Jammer genoeg.
Arme man. Die is nu de lul bij de vaste kijkers.
Geld is alles.
En wij krijgen het voorgeschoteld en hebben het maar te vreten.
Want kwaliteit is volkomen onbelangrijk voor de omroep en voor het publiek
Geld, Geld en nog eens Geld.
Wat ik me afvraag is of de ‘bazen’ van dit soort instellingen die poen zouden betalen als het hun eigen bedrijf zou zijn en het niet van de grote hoop zou komen, immers allss wat je aan gages of salaris spendeert, kun je niet aan de kwaliteit van het programma uitgeven.
@desjonnies: Als mensen maar meer opleveren dan ze kosten. Als er maar winst gemaakt wordt. TopGear maakt (nog steeds) winst. En niet een klein beetje.
@desjonnies: lol, dit is voor de ex friends acteur bijna voor niets werken. Je weet dat alle acteurs van friends richting einde van de serie $ 1.000.000,- USD per aflevering betaald kregen?
@jackass266: Geniale serie ook!! heerlijke tijden waren dat nog.
@desjonnies:
ik weet niet hoor, maar uit de tijd dat ik nog tv keek had ik nou niet echt het idee dat de kwaliteit van een programma hoog moest zijn om er geld uit te halen. maar misschien is alles nu veranderd.
@desjonnies: het is een hoop geld maar in deze wereld van exorbitant hoge bedragen had ik eigenlijk minimaal 5 keer dit verwacht.
@desjonnies: Zoals zo vaak hier staan de beste stuurlui altijd aan wal.
@desjonnies:
“En wij krijgen het voorgeschoteld en hebben het maar te vreten.”
Zoals Doe Maar al zong “er zit een knop op je teevee. dus zet ‘m uit en ga…”
Klopt: er is veel meuk, maar niemand dwingt je te kijken, toch?
Dat is net zo veel als hij vroeger voor een uurtje Friends kreeg.
Als ze Chris Harris nou gewoon co-host maken en het script weggooien dan wordt het al een aangenamer om naar te kijken.
@jasbelle: en dit seizoen kan Button er ook mooi bij tijdens z’n sabbatical.
@jasbelle: Lees net dat ze mijn advies ten harte hebben genomen en Rory Reid en Chris Harris co-host worden!
Ach. Het meest bizarre aan dit bericht is dat het verlies van een bakprogramma tot paniek lijdt bij de grote BBC. Want dat vinden mensen leuk.
@pomoek: vervang bakprogramma door kijkcijferkanon. Ook al zouden elk weekend 6 miljoen mensen willen afstemmen op iemand die drie kwartier de puisten in z’n nek zit uit te knijpen, dan nog zenden ze het uit. Geld is alles.
@gulli: hoewel traag is ‘dat bakprogramma’ juist een mooi voorbeeld van goede twlevisie waar kosten nog moeite zijn gespaard om kwaliteit te leveren..
@kle500: wij noemen het thuis ons ‘Max-momentje’. Heerlijk rustig met zo’n viooltje op de achtergrond onthaasten. Jammer dat er inmiddels zoveel mensen naar kijken, de eerste tekenen van verval hebben zich al aangediend (napraten over het programma in een ander programma) en kuddekijkers menen er ook ineens een mening over te moeten hebben!
@gulli: zit je nou serieus elitair te doen over een bakshow? Die op TV is? En dat op autoblog?
@mashell: ja! Ik zag hem het eerst!
Daar zou ik ook voor tekenen hoor!!
Deze meneer verdiende 15 jaar geleden al 1M…..per aflevering….http://m.huffpost.com/us/entry/6443690
Wanneer begint het nieuwe seizoen?
Ik denk dat de BBC dit nog best aardig heeft gedaan, al weten we het belangrijkste niet: heeft ie ook nog gekke eisen als ze op locatie zijn. 5 sterren locaties, first class tickets en top trailers enzo; dan ben je zo een paar ton verder voor een seizoen voor alleen Leblanc.
Ohja Top Gear, bijna vergeten dat dat ook nog bestond…

18 November: The Grand Tour.
@theracingelf:
The Grand Tour heeft een promo gemaakt op de El Mirage Dry Lake, met nogal bijzondere voertuigen. Daar wil ik eigenlijk wel het eindresultaat van zien. 18 november dus….
https://youtu.be/7ICR0470e6U
(gefilmd vanuit Gary Wales’ zijn La Bestioni Rusty Two, Google-tipje)
@Rob:
Goh, Gary Wales. Die naam heb ik lang niet meer gehoord.
Ik heb de man jaren geleden ontmoet bij een Concours ‘d Élégance in Duitsland waar hij bij de organisatie betrokken was. Een maat van me was daar ook bij betrokken en had mij gevraagd of ik een paar dagen wilde komen helpen. Ben daar veel met mr. Wales opgetrokken en dat was een enorm aardige vent met veel mooie verhalen. Was toen (en misschien nog wel) eigenaar van de beroemde Franay Bentley. Die stond er toen ook.
Zijn monteur logeerde toen ook samen met mij bij mijn kameraad thuis. Een van de beste automobiele weken van mijn leven!
@sabrerator:
Gaaf man! Ik ken hem niet persoonlijk hoor, nooit ontmoet ook. Maar ooit ergens tegen gekomen op het internet. Geen idee meer waar. Excentrieke man wel. Komt heel sympathiek over en doet precies wat ie leuk vindt. Zijn extravagante stijl ligt mij wel. Leuk dat je hem hebt ontmoet, al is het lang geleden.

Zijn YouTube kanaal kan ik je aanraden (zie link uit mijn eerdere reactie). Heeft ie veel video’s staan van zijn eigen gebouwde creaties, La Bestioni, op basis van vooroorlogse brandweertrucks. Maar ook andere voertuigen die ie in bezit heeft of had. Op facebook is ie ook erg actief en een paar keer bij Jay Leno’s Garage te gast geweest. Lang leve internet!

De Franay heeft ie al enige tijd geleden verkocht. Onlangs nog op Autoblog voorbij gekomen dacht ik. Zijn monteur zal Andres Aranda zijn? Tenminste, die man duikt met enige regelmaat op in zijn videos ;-) Zijn laatste creatie is de “100 year old Batmobile”, hier zie je Gary met die machine:
http://blogs-images.forbes.com/markewing/files/2016/08/batmobile6-1200×675.jpg
@Rob:
Hoe zijn monteur toen heette weet ik niet meer. Het was in de zomer van 2001 en het zou best kunnen dat het nog dezelfde is. Ik heb hem in een video op zijn YouTube kanaal voorbij zien komen en het zou heel goed kunnen.

Omdat Wales een van de organisatoren was, had hij zijn monteur meegenomen voor algemene dienst. Dus niet alleen voor zijn Franay Bentley, maar voor alle voorkomende klussen. De gozer was een beetje de leeftijd van mij en mijn kameraad en het klikte ook goed.
Weet nog goed dat er een Talbot Lago Teardrop al een paar dagen buiten stond op een binnenplaats met nog wat ander spul dat al vroeg binnengekomen was voor het evenement en dat de Talbot Lago even afstelling nodig had. Of ik er even ik kon zitten en gas geven.
Ik kreeg bijna een hartverzakking. De mooiste auto ter wereld. Met. Mij. Aan. Het. Stuur. Gassend.
Die Lancia Ferrari D50 die er vlak naast stond was ook erg leuk trouwens. Het was een volkomen knettergekke week. Zal eens kijken of ik foto’s kan scannen en naar Autoblog mailen. Was in de tijd dat ik nog geen digitale camera had.
@Rob:
Ineens herinner ik me dat ik al eerder dan 2001 van Gary Wales had gehoord.
In de jaren ’80 en ’90 reisde mijn vader vaak voor zijn werk naar de VS en hij had een keer een Road & Track voor me meegebracht met een artikel over een man die bezig was om een V16 Bentley te bouwen met behulp van 2 vooroorlogse Rolls Royce 8 in lijn blokken. Was Gary Wales.

Jaren later zat ik dus op een terras met die man en al pratende liet hij dus vallen dat hij al jaren met een V16 Bentley bezig was. Ik was stomverbijsterd. “Dan heb ik thuis een blad liggen met u erin”. En dat klopte dus.
@sabrerator:
Mooi verhaal! Lijkt me inderdaad een geweldige ervaring. Ik vond een klein ritje in een “doodnormale” E-type al helemaal geweldig. En spannend, had pas twee weken mij rijbewijs ;-) Foto’s kun je eventueel ook zelf uploaden op http://www.autojunk.nl

Als je nog eens in contact wil komen met Gary, op Facebook is hij heel open en toegankelijk. Heb hem wel eens wat vragen gesteld over één van zijn auto’s. Kwam haast direct een reactie op.

Ben je trouwens nog steeds betrokken bij de organisatie van concoursen? Lijkt me een leuke job ;-)
Hij kan misschien niet zo goed acteren, grappig doen of presenteren, maar onderhandelen dat kan hij wel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).