De goedkoopste 911 GT3 RS van Marktplaats

Auteur: , 31 Reacties

Voor zover je van goedkoop kunt spreken.

Wat is het toch jammer dat die lekkere Porkers zo verschrikkelijk duur zijn en duur blijven. Al jaren zijn de GT3’s en de GT3 RS’en waardevaste pareltjes en door allerlei plannetjes van Porsche zal dit voorlopig nog wel zo blijven.

Neem nu deze 997 mk1 GT3 RS (mk2 rijtest HIER) met handbak. Een handbak. Daar zit ook meteen het ‘probleem’. Doordat Porsche de beslissing nam de 991 GT3 (RS) enkel met PDK te leveren werd een handbak opeens weer bijzonder. Deze Koningsdag-waardige Rennsport is negen jaar oud, heeft 54.000 kilometer gedraaid en moet toch nog 169.500 euro kosten. Dat doet pijn.

De oranje GT3 RS heeft 415 pk en 405 Nm aan koppel. Dit komt neer op 115,3 pk/liter. Zaken als de sprint naar de honderd en de topsnelheid zijn niet zo belangrijk bij een auto zoals deze. Leuke trackdays op Spa of op de ‘Ring bezoeken dan weer wel. Moet ‘ie wel heel blijven natuurlijk.

De goedkoopste GT3 RS van Marktplaats staat in Geleen bij een bekend autobedrijf dat nog veel meer lekker spul heeft/had staan.31 reacties

Die prijs valt me nog mee, de kop lezend dacht ik aan 5 ton plus.
@volvo-s60-adept: doe ff normaal zeg! Weet je wel wat je zegt. Kijk eens naar je eigen inkomen.
@bartsmit: Schijnbaar jij ook niet. Doe de optelsom handbak+deze auto maar eens. Bijzonder ding, en voor Porsches als deze vraagt men goud geld.
Doet geen pijn. Is iedere cent waard!
@fmgarcia: ga maar halen dan.
@balboni: Heb liever jou -2!
@balboni: gallardo lp550-2. De balboni! De concurrent bij uitstek. 250 stuks dus iets zeldzamer maar wel v10 redelijk gewicht voor een lambo. Denk dat ik daarom deze liever zou hebben dan de elf!
Voor dat bedrag voor mij echt geen tweedehands 911’je…
@punicaoase: zou dan voor een F-Type of Vantage gaan…
@punicaoase: Is toch niet te vergelijken met een gt3 rs? Ook allebei snel maar perfecte reisauto’s ipv trackday. Kan niet snel een alternatief voor de 911 bedenken voor deze prijs.
@fmgarcia: GTR voor die prijs nieuw… Wel lomper natuurlijk, maar stuk sportiever dan een F-type.
@mikkeloentje: Tja, is geen competitie imo. Voor dat geld heb je ook n mclaren 12c denk ik.. Ga ik toch lekker voor die denk ik. Of zoals ik eerder al zei een gallardo balboni. Maar ben bang dat deze erg prijzig is door de gelimiteerde oplage.
@fmgarcia: ga dan voor de lp550-2, ook met handbak te vinden als je goed zoekt. Is een balboni spec gallardo zonder de extra prijs.
Overpriced, zoals we van Hoefnagels gewend zijn. Vaders woont in de buurt van deze dealer en heeft zelfs al eens een auto gekocht van Dhr. Hoefnagels voordat hij zijn eigen dealer had en bij een andere, niet nader te benoemen, exclusieve dealer werkte. Meneer heeft hem een DB7 Vantage Volante verkocht voor de hoofdprijs fie naderhand van onder volledig verrot bleek te zijn.
Enorm veel geld op verloren binnen een half jaar. Vaders had wellicht wat beter onderzoek kunnen doen, maar vertrouwen in de richting van Hoefnagels zit er hier niet meer in helaas.
/rant
@r55clubman: sorry maar moet t zeggen, nooit van een aankoop inspectie gehoord? Vanaf een x bedrag, altijd laten doen.
@jackass266: zoals ik al zei, pa had wellicht wat beter onderzoek kunnen doen. Neemt niet weg dat je opzich wel mag verwachten dat een high-end dealer geen verrotte wagens adverteren als perfecte low mileage exemplaren. Die DB7 had 30k gereden toen hij hem kocht, als je hem dan boven marktwaarde adverteerd mag je wel verwachten dat hij in orde is, dunkt me.
@r55clubman: overpriced? T is de goedkoopste op Marktplaats blijkbaar…
@futse: meer staan er ook niet te koop op marktplaats.
@r55clubman: tsja inmiddels is Roel ook vader, die luiers moeten natuurlijk ook betaald worden.
Vind de prijs opzich nog mee vallen. Denk dat het een goede investering is.
Mooi examplaar, is z’n geld wel waard..
Wat een lekker kleurtje zeg. Ik zeg doen!
@floridos: -1 zeg…
Jetcar v2 , ze hebben zeker deze opgelapt: http://www.autojunk.nl/2007/11/zonde-porsche-911-gt3-rs
@luckylennart: zal wel niets over te vinden zijn in de advertentie…..
Wat was de aanschafsprijs destijds?
@porsche928:
184K-en-een-beetje.
54000km in 9 jaar.. Als ik dan knaken had om zo’n apparaat te kopen zou ik hem toch iets vaker gebruiken.
@atrak: Stel je hebt een daily en nog vijf andere auto’s, dan moet je nog aanpoten om ieder jaar weer 6.000 te rijden. Ik kan me voorstellen dat je met een cabrio naar de zon gaat, bijvoorbeeld.
Ook veruit de mooiste versie van de GT3rs. Die 991 van de post hieronder… laat maar als je ook voor dit kunt gaan.
Occasie Porsches zijn hot… Toch ben je niet goed bij je pan als je dit gaat betalen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).