Clarkson verdiende vorig jaar €16,3 miljoen aan Top Gear

Auteur: , 81 Reacties

Het salaris van Jezza was afgelopen jaar iets minder dan £1 miljoen, maar door een handige deal met BBC Worldwide wist hij in 2012 toch meer dan 16 miljoen euro binnen te harken. Genoeg geld om een enorm nieuw wagenpark aan te schaffen.

Jeremy Clarkson: Not Bad

Hoe Jeremy het voor elkaar kreeg om zoveel geld te verdienen? Dat komt doordat hij in september vorig jaar zijn belang van 30% in Bedder 6 (aka Better Sex) verkocht heeft aan de BBC. Bedder 6 is het bedrijf dat alle commerciële rechten van Top Gear wereldwijd uitbuit en dus een ware goudmijn is. Dit bedrijf werd in 2006 opgericht door Jeremy en producer Andy Wilman, in 2007 verkochten ze al de helft aan de BBC en eind vorig jaar de rest.

De verkoop van zijn aandelen in Bedder 6 leverde Clarkson £8,4 miljoen (€9,66 miljoen) op en daarnaast kreeg hij ook £4,86 miljoen (€5,6 miljoen) dividend uitgekeerd. Tellen we alles bij elkaar op dan komen we uit op zo’n £14,2 miljoen oftewel €16,3 miljoen.

Omdat Clarkson nu geen aandeelhouder meer is in Bedder 6 zal zijn inkomen dit jaar waarschijnlijk een stuk lager liggen. Al zal hij naast zijn basissalaris van iets minder dan £1 miljoen ongetwijfeld nog een leuke bonus krijgen voor schnabbels en andere zaken. (via: guardian.co.uk)81 reacties

Het is hem gegund.
@FlowMotion: grappig. En als een bankier een miljoentje verdient gaat iedereen uit zn dak…
@Svenska_Aeroplan_AB: Verschil zit ‘m in het feit dat banken winst behalen door mensen af te zetten met hoge kosten en vaak ook nog eens overheidsgesubsidieerd is. Mensen met eigen bedrijven zoals Google, Facebook en Bedder 6 mogen wat mij betreft miljarden binnen harken.
@xyberborg:
Gelukkig dat de BBC en dus het programma TG niet gesubsidieerd is. En dat gadgets en lifeshows van TG niet pokkeduur zijn…
@StijnB: Sponsoring vanuit de BBC valt wel mee als je kijkt hoeveel baten ermee gemoeid zijn- volgens mij trekt het goede kijkcijfers en compenseert dat wel met commercialinkomsten en format verkoop / uitzendrechten aan het buitenland. Verder kiezen mensen er zelf voor om die meuk te kopen, dat is wel wat anders bij een (te dure) hypotheek. Bugatti’s zijn ook duur maar als mensen het geld er voor over hebben en de CEO daar rijk van wordt lijkt me dat prima.
@xyberborg: de BBC is een publieke zender… Dus ga maar na!
@Svenska_Aeroplan_AB: “verdient” is hier het relevante woord. Iedereen mag van mij alles verdienen. Maar een bankier die een bank runt die met belastinggeld gered moet worden, “verdient” iets heel anders dan een hoog salaris…
@ar156sw: knap dat je dat van de buitenkant kan zien, of iemand ‘iets verdient’ of niet…
Tsja…doet ‘ie goed.
Nice en gegund. Hopelijk koopt ie er mooie wagens van.
@azenomei: denk het wel hij heeft een ford gt dat wist ik wel maar voor de rest weet ik niet wat ie in zijn garage park heeft staan aan mooie bolides
@azenomei: Wie weet heeft hij binnenkort een G65 AMG…
aan de lagere middenklasse is nu eenmaal het meest te verdienen ..
Hij heeft op mijn beroep na de beste baan die er is ;) JC kan alleen wat meer kopen, veel meer..

Het enigste nadeel is dat hij in Engeland woont..
@felix1989:

zeker kut ..
in pound sterling lijkt het minder dan in euro,s ..
@lincoln: En dat door mensen te vermaken met auto’s, wat het doel van TG intussen al niet meer is..
JC altijd +1

Een legendarische held ;)
@bofkont:
Ik vind Johan Cruijff ook geweldig.
@Hubert: Bah voetbal, ga dan maar naar tokkieblog.nl
@felix1989: mannen die niet van voetbal houden zijn gay…zwaar gay…
@barbro: Mannen die twee uur lang naar andere zweterige mannen met korte broekjes kijken, die zijn pas gay!
@4x4wheels: Jij maakt meteen gay connotaties bij mannen in sportkleding?


Is er iets wat je ons wilt vertellen?
@bozewolf: Tranquilo, het was enkele doelgericht sarcasme aan het beste heerschap hierboven ;)
@4x4wheels: een wedstrijd duurt 2 x 45 minuten…geen 2 uur.
@barbro: Joh.. Ik bedoel grofweg met rust en nabeschouwing ;)
@barbro: ja, je bent volledig een man als je naar 22 nichten op een veld achter een bal ziet sjokken en doen alsof ze op een bermbom hebben gestapt wanneer ze onderuit getrapt worden.
@moderno: jij bent wielrenner zeker?
@mo220cdi: Nee, heb ook een bloedhekel aan wielrenners. Doen alsof het fietspad van hun is, dragen strakke homo pakjes, rijden altijd door rood en rijden gebukt in kuddes om vervolgens alleen maar naar je voorstander zijn reet te kijken. Ook dit zijn geen mannen. Ik prefereer toch liever TT isle man.
@barbro: ik heb een hekel aan voetbal. Ik kijk naar een echte mannensport, je weet wel, boksen.
@barbro: Nee, ik heb eigenlijk wel wat beters te doen dan hersenloos achter de tv te zitten.. Vindt mijn vriendin ook, en ik ben een man, vandaar felix, geen homo..
@felix1989: leuk om te zien dat je vriendin de keuzes voor je maakt….willoos werktuig.
@barbro: in ruil daarvoor een lekker wijf, niks mis mee
@barbro: Mannen die achter een stukje leer aan rennen en zich huilend laten vallen als ze een tikje krijgen, zijn idd niet gay.
@barbro: ga jij hier even op je bek…
@Hubert: sorry ik heb niets met voetbal ;)
@Hubert: nou da’s mooi voor je!
Dayum… goed voor mekaar!
Het is hem gegund. Blijf ik me toch afvragen hoe je nou zoiets kan worden. Is er een bepaalde opleiding voor? Dan hoeft het niet perse Top Gear te zijn maar bijv. net zoiets als wat autoblog doet.
@zakar36: Hij is journalist, geluk moet je af en toe hebben..
@felix1989:

Dus eigenlijk is het een journalisten opleiding en daarna ga je de autosector in?
@zakar36: Journalist van niveau word je niet met een opleiding, maar door stukken / reportages te maken die bewijzen dat je beter bent dan de rest. En anchorman wordt je door een optelsom van van alles. Opgebouwde reputatie, je herkenbaarheid, een format waarin jij beter past dan een ander, je netwerk, een dikke portie geluk, en constante kwaliteit / beschikbaarheid.
@mout: ik had ergens gelezen dat zijn moeder beertje peddington geschreven heeft, wikipedia vertrouw ik niet echt.. Maar als het waar is, heeft hij wat naamsbekendheid gehad!?
@felix1989: Niet schrijven, maar speelgoedbeestjes van Paddington Bear maken:

Stuffed Toy
The first Paddington Bear stuffed toy to be manufactured was created in 1972 by Gabrielle Designs, a small business run by Shirley and Eddie Clarkson, with the prototype made as a Christmas present for their children Joanna and Jeremy (who later became a well-known British TV presenter and writer).
Hij werkt ook echt al jaren aan Top Gear. Vanaf 1997 volgens mij. Dat presenteerde hij toen met Tiff Needle van Fifth Gear.
@subgtt: maak daar maar 1988 van. TG bestaat overigens al sinds 1977.
Eerlijk verdiend door slimmer te zijn dan anderen, maar ik blijf het een sukkel vinden.
Geen medelijden mee, is zijn verdiende loon.
meneer Clarkson is ook zonder de BBC schatrijk als 1 van de winnih de poeh erfgenamen
@Soulmaster: Paddington Bear that is!
@Vincegail: jij hebt helemaal gelijk :) Ik wist dat het iets met een beer was :)
Jullie mogen me wel bedanken, ik heb hem en de andere op de BBC net weer met 140£ voor een jaar gesponsord. Kost wat maar dan heb je ook wat.
Hammond en May schijnen niet zo happy te zijn vanwege het feit dat zijn veel minder verdienen….
@Vincegail: iets met baas boven baas
@Vincegail: die scharrelen ook genoeg bij met andere programma’s. Denk niet dat ze zich daar druk om maken..
@Vincegail:

Hoeveel verdienen die dan?
@Vincegail: moeten ze er wat aan doen. Ik zie may ook steeds vaker in andere programmas opduiken.
Heeft ie verdient ook, top gozer! En al helemaal omdat ie van de Mercedessen is, hoop dat ie paar mooie auto’s aanschaft!
Wat rijd ie nu dan eigenlijk? Of hoe ziet zijn wagenpark er uit dan?
@maferick74: Wat hij nu nog heeft weet ik niet precies…wat hij zowel gehad heeft voor zover ik weet: Alfa GTV6, BMW Z1, BMW 3.0 CS, Ferrari F355, MB SL55 AMG, MB CLK63 AMG BS, MB 600 ‘grosser’, Ford GT, Aston Martin DB7, Lamborghini Gallardo Spyder…natuurlijk de verplichte Range Rover…

Er zal best nog wat meer geweest zijn maar de beste man rijdt dus al wat jaartjes in leuke auto’s rond, dus voor 2012 zal hij ook niet slecht verdiend hebben.
@jaapiyo: Zo ver ik weet zijn de Ford GT en de 355 de deur al uit. De 355 omdat hij de GT wilde kopen en GT gewoon omdat hij hem beu was ofzo. De SL 55 volgens mij ook al! Hij heeft sowieso ook nog een oranje Vanquish

Bron: Behind the scence’s en gewoon top gear afleveringen
@sjeppie156: en een Vespa!

(staat in zijn boek “uit de bocht”,of ie em al weggedaan heeft weet ik niet)
@jaapiyo: XC90 voor de school run…
Hmm, verkoop belang kan er op duiden dat hij spoedig het bijltje erbij neergooit en op het hoogtepunt wilde cashen. Just a theory… ;)
@macready: Of hij heeft zoiets van, ik kan nu een enorme klapper maken voor 14 miljoen pond en dan ben ik op m’n 53e hartstikke binnen met genoeg om veel leuke dingen van te doen.
Wat verdienen Hammond en May eigenlijk?
@koenh: Ik denk genoeg, aangezien May een F430 kan rijden.
@berlinetta: En een Panda!
@berlinetta: Hammond heeft o.a. een Mustang (Bullit groen) en een Land Rover(s). Ook heeft hij nog wat andere Muscle Cars gehad zoals een Charger
Ik doe zijn werk voor de helft van het geld. Dom praten kan ik wel. Domme dingen uitvoeren die andere mensen voor mij bedenken kan ik zelf ook nog wel. En auto rijden kan ik ook nog wel. Racen in auto’s wil ik wel tijd voor vrij nemen om te leren. Ook ik ben een mercedes lief hebber. show aan mekaar praten heb ik ook geen problemen mee. Ik denk niet dat hij er mee stopt. Het geld en het opvallen bevalt hem veelste goed. Die kerel heeft gewoon een top baan!
@gerjan: als jij dan ook de helft van zijn kijkcijfers haalt (laat ik je matsen: de helft van de helft van de helft van de helft van de TG kijkcijfers) dan kan je morgen overal beginnen.
@gerjan: Een probleem… ik vond deze paar zinnen van jou lezen al saai. Ik vrees dat je toch problemen zult hebben om het publiek te binden ;)
Gegunt :)
Waarom zien we Top Gear niet meer in Nederland op TV? Veronica zendt alleen films uit die ze nog op de plank hebben liggen.
@Alfarobert:
Wat denk je zelluf ?
’t is niet meer te betalen door de salarissen van de presentators……………….
Schandalig..
Niemand hoort meer dan 2 ton te verdienen..
Veel mensen schijnen trouwens niet te snappen dat dit gewoon een verkoop is en dus geen fuk te maken heeft met salaris.
@bozewolf:

Salaris is het niet maar wel inkomsten uit Top Gear.
Heeft Clarkson zelf door dat het concept van Top Gear over z’n top heen is.
Goed gedaan Clarkson!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).