V8 Supercars stapelen: nieuwe Olympische discipline?

Auteur: , 19 Reacties

Bij de start van de V8 Supercars race in het voorprogramma van de F1 race in Albert Park lijkt het in eerste instantie goed te gaan. Tot we een paar bochten onderweg zijn en het grote autostapelen begint.

V8 Supercars is DTM maar dan gaver: gelijkwaardige, lomp snelle auto’s die voor spektakel en close racing zorgen op soms belachelijk ingedeelde circuits. In dit geval is het James Courtney die besluit om Jamie Whincup een klein zetje te geven waardoor deze spint. Het lijkt een onschuldige spin, ware het niet dat Jamie overdwars op de baan komt te staan. Vervolgens jakkeren een aantal andere auto’s tegen hem aan en komen half op elkaar te liggen. Ironisch genoeg kan zowel Courtney als Whincup zijn race vervolgen terwijl zijn concullega’s kunnen beginnen aan een potje apenkooitje voor gevorderden om uit hun racers te klauteren.

Een aantal auto’s in de poeier en een paar rode vlaggen, spektakel genoeg en geen gewonden zo te zien. Kunnen we dit niet gewoon als Olympische Sport introduceren zodat er ook nog wat leuks op tv te zien is deze zomer? Zal wel lastig worden, in Australië kan het maar de zwaartekracht is daar natuurlijk ook heel anders dan in Londen. Check onderstaande video om dit stukje autoballet te bewonderen!19 reacties

Het verhaal is groter dan de beelden!
@MARS: Die beelden vullen anders ook 3:37 met een incidentje van 5 seconden. Wat dat betreft is het net de tekst.
Dan is de video ‘5 minuten lang glijden en tollen op spa’ hiernaast meer het bekijken waard.
Deze races wil ik, samen met bijvoorbeeld de ALMS, op RTL7 kunnen kijken. Veel meer spanning en spektakel dan in het WTCC en de F1!


Knap lullig om er na 5 bochten al uit te liggen. Ik weet zeker dat ik me er wel uit gered had, beetje tegensturen, gas liften, jwz!
@rrvliet:

Het wtcc was vorig jaar maar saai maar ik heb er toch ook al enorm spannende races van gezien.
Dit is in essentie hetzelfde.
Ik heb trouwens het hele filmpje zitten kijken. Whincup (Whats in a name?) is toch die gast in die rode Vodafone auto? Ik zie hem de race niet vervolgen, i.t.t. wat er in het artikel wordt vermeld.
@rrvliet: dat is inderdaad die rode auto met Vodafone sponsoring. En misschien toch nog een keer (goed) kijken dan.
@CasperH: Snotverdulleme, ’t is nog vroeg, hij glipte zo door m’n aandachtsspanne heen.
Haha ze zijn al gecrasht en die groene “vlag” blijft maar aan :P
@mclarenmercedes: Die groene vlag zie je alleen tijdens het ongeval zelf, toch? En dus ook bij de herhalingen daarvan. Zo snel is die electronica nou ook weer niet hoor.
Gave races zijn dat idd.

Wel grappig dat de vrachtwagens van de wrakkenverwijderingsservice bij de start al klaarstaan in de pitstraat. Ze verwachten dus gewoon dat er botsautootje gespeeld wordt.
@potver7: Volgens mij hebben ze daar een gezegde voor gemaakt.. Iets met schade, schande en wijsheid ;)

Ik wil dit ook op tv zien trouwens…
lol, never buy a ‘cheapcar’ :D
Motors TV is helaas de enige die deze geweldige raceklasse uitzendt. Een mix van DTM en Nascar met maar twee merken (Ford en Holden), maar volgend jaar komt Nissan na een aantal jaren afwezigheid weer meedoen. Europese racers tref je eigenlijk alleen in de speciale races aan (Bathurst, Surfers Paradise) al heeft Alexandre Premat dit jaar een Holden Commodore van Gary Rogers om mee te spelen.

Ze hebben trouwens in Melbourne voor het eerst een afvalrace als kwalificatie gebruikt, de drie laatste auto’s kregen per rondje de zwarte vlag tot de top10 over was. Mark “Frosty” Winterbottom (geweldige nick) pakte pole en won race 1 en 2, Shane van Gisbergen won race 3
Waarom eigenlijk geen aandacht voor F1? was nog redelijk verrassend afgelopen zondag.. Maldonado die ineens presteert.. helaas wel in de laatste ronde crasht maar al met al toch verrassend gereden, dankzij zijn nieuwe betere wagen.. en Vettel was niet 1e :o ook wel een artikel waard xD
@dennisr: Tik een stuk, mail het, wordt vast geplaatst :)
@baasbas: Spijker op zijn kop, gewoon elke maandag F1 recap! Melbourne was top!

[misschien in plaats van artikeltje nummer 12.765 over de nieuwe Vossen velgen?]
Knap hoor! Mooi gestapeld
Dit zijn tenminste nog echte auto’s ipv die pussy silhouettes in de DTM.
@fortuna: Hear hear! The old days van DTM zijn gaaf. Silhouet-racers zijn suf

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).