Officieel: Fiat Grande Punto Abarth

Auteur: , 56 Reacties

Begin dit jaar hadden we het over een Punto Abarth die met twin-turbochargers een vermogen van 200 pk zou moeten krijgen. Het is nu bekend geworden dat het slechts gaat om 155pk (let wel; met 98 ongelood).

In het persbericht wordt niet helemaal duidelijk wat nu exact de plannen zijn, maar er komt waarschijnlijk een extra tuningkit om het vermogen op te schroeven naar 180pk.

La vettura esposta a Ginevra è equipaggiata con un motore 1.4 benzina Turbo da 150 CV a 5500 rpm, incrementato a 155 CV con utilizzo di benzina a 98 RON. Inoltre, grazie ad un kit di potenziamento, successivamente sarà anche disponibile una versione con una potenza doppia rispetto alla versione base che raggiungerà i 180 CV. Si tratta di una peculiarità in linea con la storia: per esempio, la Fiat 500 del 1958 aveva 13 CV a 4000 giri e una velocità massima di 85 km/h mentre la Fiat 500 Abarth del ‘58 sfoderava 26 CV a 5000 giri e una velocità di 118 km/h.

Update: Met trots kan Fiat melden dat tijdens de 77ste Autosalon van Genève een van de meest prestigieuze merken in de autosportwereld nieuw leven in wordt geblazen: Abarth!

Fiat Grande Punto Abarth
Fiat Grande Punto Abarth
Fiat Grande Punto Abarth
Fiat Grande Punto Abarth