US-Retro: Corvette-Impala-Bel-Air kruising

Auteur: , 42 Reacties

Als afsluiter van de retro-avond op autoblog gaan we nog een keer overzees. Dit keer voor een Corvette C6 met een ander jasje: de n2a 789.

N2a (no two alike) is de schepper van deze custom-car. Zoals gezegd staat de wagen op een C6-platform, maar wordt de inspiratie bij 3 verschillende Chevrolets uit de jaren ’50 gehaald. Dit zijn de 1957 Chevy Bel-Air (voorkant en grille), en de 1958/1959 Chevy Impala (middenstuk en interieur/achterkant met de typische ‘vleugels’). De auto draagt de naam 789, een verwijzing naar de productiejaren van zijn inspirators.

N2a doet zijn naam eer aan en belooft potentiƫle klanten dat geen enkel model hetzelfde zal zijn. Aangezien er legio mogelijkheden zijn om je auto uit te voeren en het bedrijf zich voorneemt om slechts 100 stuks te maken hoeven ze hier waarschijnlijk geen moeite voor te doen.

En komt deze retro-vette ook nog een beetje vooruit? Als je een 789 bestelt mag je zelf bepalen wat voor motor je er in legt, en met bijvoorbeeld het blok uit de ZR-1 moet een sprintje ongetwijfeld vlot gepiept zijn. De enige belemmering is dan waarschijnlijk de prijs: vanaf 135.000 dollar kan je de 789 bestellen. Alle mogelijkheden en nog veel meer foto’s zijn te vinden op de website van n2a (via 4drivers only).

n2a 789

n2a 789

n2a 789