Hodge Hawk: driewieler concept uit Nieuw-Zeeland

Auteur: , 21 Reacties

We hebben weer een creatie voor in ons steeds dikker gevulde dossier met driewielers. Ditmaal de Hodge Hawk, een fraai concept uit het verre Nieuw-Zeeland.

Het ontwerp komt uit de pen van Alex Hodge, een industrieel ontwerper uit Nieuw-Zeeland. Dit theoretische concept wordt aangedreven door een Honda RC51 V-twin 999cc motor. Met dit blok jaag je de toerenteller tot 10.000 omwentelingen per minuut en het vermogen is goed voor 120 pk op het achterwiel. De topsnelheid ligt op 233 km/u. De lichtgewicht eenzitter weer fatsoenlijk tot stilstand brengen zal geen probleem zijn. Achter de drie 19 inch lichtmetalen velgen huizen stevige remschijven en het achterwiel heeft er zelfs twee. Van buiten is veel glasvezel gebruikt en van binnen voornamelijk gegoten kunststof en leer.

Een driewieler moet het beste van twee werelden verenigen: de flexibiliteit van een motorfiets, met het comfort van een auto. Echt lekker doorbreken doen dit soort voertuigen niet, want je komt er zelden of nooit één tegen. Toch bevreemdt mij dat aan de ene kant een beetje. Er zijn miljoenen fans van motorfietsen en miljoenen liefhebbers van auto’s, maar voor een mengvorm zou dan geen animo te vinden zijn? Zelf zou ik mij graag lekker onderuit in zo’n capsule van A naar B verplaatsen.

Aan de ambitie van de designers zal het niet liggen, want er zijn concepten in overvloed. Het zal er vooral mee te maken hebben dat een driewieler naast het beste van twee werelden, tegelijkertijd een aantal belangrijke praktische voordelen mist. Voor dagelijks gebruik is ‘ie vanwege de beperkte ruimte een stuk minder handig dan een auto. Tegelijkertijd is ‘ie ook niet zo lekker compact als een motorfiets die je gemakkelijk overal even neerzet. Tot slot is ook het prijskaartje vaak niet het meest aantrekkelijke aan een driewieler. Maar het ziet er wel strak uit. (bron: alex hodge)

Hodge Hawk Concept

Hodge Hawk Concept