Gespot: nog meer klassiekers

Auteur: , 39 Reacties

Een belangrijk onderdeel van WoDaSpoDa is geschiedenisles. Gelukkig krijgen jullie dit hier niet twee keer per week. Of: helaas... Want ik vind het best interessant. Maar dat zegt elke geschiedenisdocent, want die oude auto's moeten je maar net liggen.

Alvis TD21 Cabriolet MkII

Een zondag Knokke doet wonderen. Het was een rode Alvis die vluchtig voorbij reed, dus uitgebreid tijd voor foto’s was er niet. Drie kwartier later kregen Dave en ik een herkansing. Terwijl we naar een Murciélago stonden te kijken viel ons in de verte iets op. “Dit lijkt het meeste op…” dacht ik, gevolgd door “nee, te toevallig om waar te zijn”. De eigenaar van deze Alvis, precies hetzelfde als de rode, kon ons vertellen dat er van de 1.070 TD21’s maar 56 waren geleverd als MkII Cabriolet, gekenmerkt door ingebouwde koplampen en… Een open dak. 27 daarvan zijn nog bekend. Dat laatste zal wel iets te maken hebben met het aantal lidmaatschappen bij Alvis clubs wereldwijd, want er staan er vast nog wel wat weg te rotten in een schuurtje op het Britse platteland. Als één van de 17 Bugatti T57S Atalante’s daar kan worden gevonden, kan een Alvis natuurlijk ook. Enfin, het mag erg bijzonder genoemd worden dat er twee van deze zeldzame auto’s rondreden.

Alvis TD21 Cabriolet MkII - Foto Jim Appelmelk
Alvis TD21 Cabriolet MkII - Foto Jim Appelmelk
Alvis TD21 Cabriolet MkII - Foto Jim Appelmelk
Alvis TD21 Cabriolet MkII - Foto Jim Appelmelk
Alvis TD21 Cabriolet MkII - Foto Jim Appelmelk
Alvis TD21 Cabriolet MkII - Foto Jim Appelmelk