Officieel: Alfa Romeo “ik heet geen Milano” [update: Giulietta]

Auteur: , 80 Reacties

Alfa Romeo heeft eindelijk bekend gemaakt dat de opvolger van de 147 de naam Giulietta krijgt.

Wat kunnen we jullie verder vertellen over de 147 opvolger ding geval dat ooit misschien op de markt komt Giulietta? Laten we beginnen met de verschillende motoren die straks beschikbaar zijn, er kan gekozen worden uit 2 dieselmotoren en 3 benzinemotoren. Dieselrijders kunnen kiezen uit de 1.6 JTDm (105 pk) en 2.0 JTDm (170 pk) en benzinerijders hebben de keus uit een 1.4 MultiAir Turbo (120 pk en 170 pk) en een hete Quadrifoglio Verde met een 1.75 TBi (235 pk) blok. Alle motoren zijn gekoppeld aan een start-/stopsysteem.

De Alfa Romeo 147 opvolger ding geval dat ooit misschien op de markt komt Giulietta is 4,35 meter lang, 1,80 meter breed en 1,46 meter hoog. De wielbasis bedraagt 2,63 meter. De Alfa Romeo 147 opvolger ding geval dat ooit misschien op de markt komt Giulietta is gebouwd op het zogenaamde C-Evo platform, een nieuwe variant van het platform waar oa ook de Fiat Bravo op staat.

In maart tijdens de autoshow van Geneve zal de Alfa Romeo 147 opvolger ding geval dat ooit misschien op de markt komt Giulietta officieel onthuld worden, wellicht dat Alfa Romeo op dat moment ook een definitieve naam bekend maakt.

PS: Als iemand nog een leuke suggestie heeft voor een naam horen we dat uiteraard graag! Een niet nader te noemen collega kwam al met de suggestie Alfa Romeo Last Hope op de proppen.

UPDATE 13:45
Inmiddels heeft Alfa Romeo een persbericht gestuurd waarin we kunnen lezen dat de opvolger van de 147 definitief Giulietta zal heten. Verder hebben we een gallery voor jullie.