Eerste teaser nieuwe Chrysler 300C

Auteur: , 57 Reacties

Chrysler heeft de eerste teaser vrijgegeven van de opvolger van de 300C die eind dit jaar op de markt moet komen. De nieuwe 300C wordt een heel belangrijke auto voor het Fiat-Chrysler concern. Op het LY-platform zal namelijk niet alleen de nieuwe 300C (en wat Dodge varianten) gebouwd worden, maar ook de opvolgers van de Alfa Romeo 166 en Lancia Thesis.

De huidige 300C is gebouwd op het zogenaamde LX-platform, wat een combinatie is van het voorgaande LH-platform en diverse S-Klasse (W220) en E-Klasse W210) onderdelen. Het nieuwe platform zal een doorontwikkeling hiervan zijn. Fiat topman Sergio Marchionne heeft al aangegeven dat het ontwikkelen van de nieuwe 300C (heel) erg duur gaat worden.

Onder de motorkap zullen we de gloednieuwe Chrysler Pentastar/Phoenix V6 motor vinden. Die motor is 3.6 liter groot en voorzien van Fiat’s MultiAir technologie. Het maximale vermogen ligt op zo’n 285 pk en 353 Nm en de motor zou gekoppeld kunnen worden aan een 8-trapsautomaat. Voor Europa zal Fiat uiteraard een paar lekkere oliestokers uit het rek trekken. En uiteraard zal een dikke Hemi V8 ook niet ontbreken.

De kans is groot dat Fiat de Europese versie van de 300C vanaf 2011 gaat bouwen in de Bertone fabriek die ze onlangs kochten. Of en wanneer de opvolgers van de Alfa Romeo 166 en Lancia Thesis op 300C basis komen is nog niet bekend. Overigens gaat er ook nog het gerucht dat er een baby-Maserati op dit platform gebouwd gaan worden. We houden het in de gaten! (via: leftlanenews.com)