Gallery & details: Pagani Zonda Tricolore

Auteur: , 37 Reacties

We wisten al enige tijd dat er een Zonda Tricolore bestond, maar hele goede foto's hadden we nog niet gezien. Gelukkig is Pagani nu zo vriendelijk geweest om een lekkere gallery online te gooien inclusief wat specificaties.

Van de Zonda Tricolore zal slechts 1 exemplaar gebouwd worden, als eerbetoon aan het demonstratieteam van de Italiaanse luchtmacht: Le Frecce Tricolori. De Tricolore is gebaseerd op de (eveneens) gelimiteerde Zonda Cinque en heeft dus een V12 die 678 pk en 780 Nm levert.

De carrosserie van de Zonda Tricolore is gemaakt van een speciale weving van carbonfiber met titanum die afgewerkt is met een doorzichtige blauwe lak. En uiteraard lopen er ook groene, witte en rode strepen over de auto heen. Andere unieke features zijn de LED daylight running lights en de vertikale luchtinlaten.

De prijs van al dit lekkers? Een slordige 1.3 miljoen euro. En dat is uiteraard zonder al die fijne belastingen die we in Nederland kennen. Op de autosalon van Geneve zal Pagani de Zonda Tricolore officieel onthullen en kunnen we er dus overheen kwijlen.