Lexus neemt afscheid: SC430 Platinum edition

Auteur: , 34 Reacties

Na 9 jaar trouwe dienst valt het doek deze zomer voor de SC430. Lexus neemt afscheid met een speciale Platinum Edition van dit volgens sommigen ondergewaardeerde model.

De Lexus SC430 is een relatief zeldzame verschijning op Nederlandse wegen. Zo nu en dan wordt er eens eentje gespot maar dat gebeurde niet vaak. Jammer? Voor Lexus wel maar daar staat tegenover dat Lexusrijders doorgaans aan een stukje exclusiviteit hechten en dat zij dus juist gediend zijn van wat exclusiviteit. Feit is dat het model na negen jaar verkocht te zijn verdwijnt.

Lexus eert dat afscheid met de speciale Platinum Edition. Deze wordt standaard uitgevoerd met xenon koplampen, een beschaafde spoiler en metallic lak. Tevens komt het geheel op 18 inch zesspaaks lichtmetaal te staan. In het interieur van de Platinum Edition vind je onder meer klimaatregeling, elektrisch verstelbare stoelen, een dikke audio-installatie met cd-wisselaar en negen speakers, alsmede een navigatiesysteem met kaarten voor heel Europa.

Een opvolger is er vooralsnog niet en zal er ook niet komen, dus als je voortaan cabrio wil rijden bij Lexus zul je voor een IS250C moeten gaan.