De mini-auto van Gordon Murray in het echt

Auteur: , 40 Reacties

De man die ooit verantwoordelijk was voor de snelste auto, aan het werk met een zuinig stads-vervoermiddel. Een raar idee, maar het is wel blijven plakken. Inmiddels zijn de eerste concepten af en is er zelfs een volledig elektrische variant. Net wat minder snel en net wat minder sterk dan de Mclaren F1.

Geheel volgens de laatste trends heeft Gordon Murray ook een elektrische variant van zijn T.25 gemaakt, de T.27. Gehuld in matzwart, om nog een beetje spannend en mysterieus over te komen.

De T.27 weegt 680kg, inclusief batterij. Een batterij die goed is voor maximaal 160km, daarna kan je hem weer opladen. De motor in deze matzwarte bolide heeft 25kW. Spreek je het volledige vermogen aan, dan sprint de T.27 in 15 seconden naar de 100km/u. Tegenwoordig een eeuwigheid, maar eigenlijk best respectabel voor een auto met topsnelheid van 105km/u.

Wat Gordon Murray vooral aan wil tonen met dit project is dat alles efficiƫnter kan. Tijdens de volledige levensduur (dus ook productie!) van de auto zal deze 42% minder CO2 uitstoten dan een gemiddelde auto. Uitgaande van de Britse energiemarkt stoot de T.27 gemiddeld 48gram/km, en in de stad zelfs maar 28gram/km CO2 uit.