Nieuwe Porsche Boxster betrapt zonder camouflage

Auteur: , 39 Reacties

Asjemenou, staat toch zomaar de nieuwe Porsche Boxster op het internet..Helemaal poedelnaakt, en niet aan alle kanten afgeplakt met tape. En dat terwijl het nog eventjes duurt tot de onthulling.. Betrapt!

Op het eerste gezicht is de auto heel herkenbaar Boxster in een nieuw jasje; de koplampen lijken redelijk te smoelen met de hudidige designtaal. De eerste Boxster (986) werd gelanceerd ten tijde van de 996, en kreeg derhalve gelijk smoelende spiegel-ei koplampunits. Die fout werd met respectievelijk de 997 (911) en 987 (Boxster) rechtgezet, (en met de 991 schieten ze weer een beetje door, dat zijn net olifantenpoten, maar goed: slakken, zout.) en kan nu ook weer in de pas lopen met de 991 als de nieuwe Boxster komt.

De wielen komen bekend voor: het zijn de geupsizede units die we ook op de 991 aantreffen, maar gelukkig is de Boxster zelf niet 3 meter 30 in de lengte gegroeid, dat zou hem niet staan. De uitlaten zitten gewoon weer centraal (net als bij de Cayman) en het meest opvallende aan de achterkant is toch wel de spoiler, die dwars door de achterlichten heen loopt. Apart.

De middenmotor wordt van frisse lucht voorzien middels een paar forse keulsleuven achter de portieren. Wat voor units Porsche er in lepelt is nog even een verrassing, maar ik gok dat er aan de bovenkant van de range een zescilinder boxerblok in blijft. De Boxster S lijkt me de nieuwe 3.4 te krijgen. In de 991 levert die 350 pk, ik gok dat hij in de Boxster wat dichter naar de 300 toe kruipt. En gaat dit de eerste moderne Porsche met een viercilinder worden? Het lijkt er wel op. Er wordt gefluisterd over een 2.5 boxer viercilinder, en misschien dat er helemaal onderaan dan nog plek is voor een 2.0 TSI-blokje? Ik weet dat het vloeken in de kerk is, maar het is niet onwaarschijnlijk..

Het ding werd tijdens een bergritje zonder enige camouflage gespot, en je maakt mij niet wijs dat dat toeval is. De term ‘gecontroleerd lekken’ lijkt hier op zijn plaats in wat een 1-2’tje tussen Porsche en de spyfotografen van Priddy lijkt. Als het goed is gaan we hem in Genève zien (maart 2012), maar heel misschien ook wel eerder?

Eco-ridders mogen alvast fantaseren over elektrische Boxsters, hybride Boxsters en viercilinder Boxsters. Wat dat betreft laten we ons verrassen. Bekijk de foto’s bij de collega’s van autoblog.com. En check ook nog even die verwijzing in het kenteken.

Met dank aan iedereen voor de tips!