De Dartz Prombron Black Dragon is serieus duur

Auteur: , 33 Reacties

We zouden Dartz best willen betichten van uitmelkpraktijken, maar uit angst voor een paar laagvoorhoofdige Letten die het redactieloft bestormen met hun AK-47's laten we dat maar even achterwege. Dus doen we het zo: kijk eens wat een fantastische editie van de Dartz Prombron! Wauwie!

Dartz (verdere introductie overbodig) en China, het lijkt een gouden combinatie. Op de IAA in Frankfurt mochten we al eens vernemen dat er reeds 25 Prombrons waren verkocht in het land. Logisch dat je daar dus je pijlen op richt met speciale edities van je gepantserde Hummer-vernederaar. De volgende in lijn: de Dartz Prombron Black Dragon, waar een prijskaartje van 50 miljoen rmb aan hangt.

Het belachelijke aankoopbedrag -omgerekend 5,9 miljoen euro- is te wijten aan het feit dat het hier een verlengde Prombron (+ 60cm) betreft. Niet dat je miljoenen betaalt voor wat extra gepantserd staal, maar hier en daar beschikt de Prombron over badges met prijsopdrijvend goud, diamanten en robijnen. De zijkanten zijn voorzien van zilver plaatwerk met draak-inscripties en Chinese patronen. Verder zien we dat Dartz gekozen heeft om aan alle kanten LED-verlichting toe te passen.

Verder uniek aan deze Prombron Black Dragon, waarvan er 12 worden gebouwd die allen in China blijven, is de deurconfiguratie: drie aan de rechterkant en eentje aan de linkerzijde. De extra binnenruimte wordt versierd met een 42-inch 3D-TV van Phillips, pianolak all over the place en natuurlijk komt ook hier het draak-patroon terug.

Dit jaar moet de rijdende kluis op de markt komen, maar tot nu toe zijn er alleen wat renders van de auto. En een introductiefilmpje, HIERO te zien.