Zo bouwt Carrozzeria Touring een Alfa Disco Volante

Gepost op 02-02-2013 om 14:34 door - 42 Reacties »

Carrozzeria Touring Disco Volante
Je moet er een Alfa Romeo 8C Competzione voor opofferen, maar dan heb je uiteindelijk wel een echte Alfa Romeo Disco Volante gemaakt door Carrozzeria Touring Superleggera.

Vorig jaar presenteerde Touring deze auto als conceptcar, maar inmiddels wordt in Italië het eerste echte exemplaar gebouwd. Volgende maand zal deze auto in Genève officieel onthuld worden, maar we kunnen nu alvast een blik werpen op het bouwproces.

In totaal wil Carrozzeria Touring Superleggera zo’n 6 exemplaren bouwen. Het gehele proces neemt zo’n 6 maanden in beslag en er worden 4.000 manuren ingestoken. Een ingrijpende operatie dus.

Vinden we het zonde dat er 8C’s worden ‘gesloopt’ of is het stiekem wel een vooruitgang? Ontwerper Louis de Fabribeckers heeft in ieder geval iets bijzonders neergezet. (via: classicdriver.com)


42 reacties  toon alle reacties
@ej20g: alles goed met je? De 8C is schitterend!
@ej20g: Tja ik zie dat je een subaru extreme fan bent, dan kunnen we je het idd niet kwalijk nemen dat je geen oog voor kunst en design hebt, tel daarbij het bouwjaar 1995 bij op en je reactie is totaal verklaarbaar ;)
Een 8c is een van de mooiste wagen ooit gemaakt, een rijdend kunstvoorwerp.
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!