Kerstcadeautje? Aventador model van €10,5 miljoen!

Gepost op 10-12-2012 om 11:07 door - 72 Reacties »

Robert Guelpen en zijn schaalmodel
Kent u Robert Gülpen nog? Hij heeft weer een nieuw schaalmodelletje. Dit keer overstijgt de waarde de 10 miljoen euro. Is dit wellicht het ultieme kerstcadeautje?

We kennen ingenieur Robert Gülpen al van zijn 2,5 miljoen kostende Veyron en 3,5 miljoen kostende Aventador. Maar de voormalig ontwikkelaar van motoren voor Mercedes Benz heeft een nieuw modelletje bedacht. Het gaat wederom om een Aventador maar dit keer wordt hij uit een massief blok goud van 500 kilogram gefreesd en afgewerkt met edelstenen en platina.

De type-aanduiding LP700-4 slaat dit keer op het aantal edelstenen per stoel van het schaalmodel, zo verklapte de maker tijdens een presentatie in Salzburg, afgelopen vrijdag. De koplampen en achterlichten worden ook met gekleurde edelstenen gerealiseerd. Gülpen wil het stuk speelgoed verkopen bij Sotheby’s in New York of Dubai. Het veilinghuis schat de waarde van het kunstwerk op 10,5 miljoen euro wat ons vreselijk veel geld lijkt omdat het basismateriaal 2 miljoen euro waard is. Dan lijkt ons de prijs van het model waar een jaar geleden over gesproken werd een stuk realistischer.

Desondanks hebben we zelf het liefst gewoon een LP700-4 met verbrandingsmotor tot onze beschikking, Kerstman. Voor de resterende 10,2 miljoen willen we dan wel een eigen circuit ofzo. Danku!

Via AMS.

72 reacties  toon alle reacties
Lekker van dit soort onzin kopen terwijl aan de andere kant van de aarde mensen dood gaan omdat ze niet genoeg rijst van €1/kg krijgen of omdat ze zich geen inenting van €0,15/ea kunnen veroorloven.

Ik snap dat bovenstaande verhaal ook geldt voor mijn telefoon van €500, maar dit slaat werkelijk alles.
@smultie:

Want als een of andere rijke mafkees dit ding niet koopt. Maar het geld aan Somalië doneert dan helpt dat tegen de armoede… ?
@Vreddy_B: Ik ben de eerste om toe te geven dat die 10 miljoen euro bij donatie zeker niet voor 100% terechtkomt bij de mensen die het nodig hebben, en ik ben me er ook terdege van bewust dat de problemen in Afrika en Azië dieper liggen dan met geld op te lossen is.

Maar als ik toevallig weer eens langs My Super Sweet 16 zap, of iets als dit topic lees, dan moet ik wel hard m’n best doen om niet in kotsen uit te barsten.
@smultie: precies, laat dit een lesje zijn voor al die mensen die dood gaan omdat ze niet genoeg rijst eten!
@smultie:

Alsof iemand die hier 10 miljoen aan uitgeeft dat met z’n laatste centen doet.
Als je je het zo goed voor elkaar hebt dat je dit kan kopen, dan ben je ook wel slim genoeg geweest om alleen al voor de goede marketing wat geld naar zo’n pauperland te sturen.
@barrrry: Kijk, deze man snapt het.
Exit deze discussie nu, ga maar janken op een UNICEF-forum. Het gaat hier om een Aventador van edelmetaal.
@smultie: AUB/SVP shut the fuck up! Waarschijnlijk is een telefoon van €500 ver boven jou stand, omdat je te dom bent om iets met je leven te doen en die zal slijten als een slaaf in loondienst.

OT Ultieme hebbeding!
@CL65: jouw* prutser.
Leer eerst je bezittelijke voornaamwoorden maar eens.
@CL65: trieste opmerking. Als jij zo verstandig en beschaafd was geweest zou je wel twee keer hebben nagedacht voordat je dit onnozele bericht schreef.
@jellle:


Verstand en beschaafdheid zijn 2 volkomen los van elkander staande dingen.
@smultie: Het is ook altijd hetzelfde gelul he, is er iets moois of iets duurs dan is er altijd wel iemand die roept “Maar die kindjes in Afrika dan?” Man flikker toch op zeg met je achterlijke gelul over derde wereld landen! Iedere dag word je met dat soort achterlijke verhalen dood gegooid, en nu weer hier zo’n huilebalk omdat hij het allemaal weer niet kan hebben. Iedereen moet lekker zelf weten waar hij zijn geld aan uitgeeft, maar niemand zit te wachten op de zoveelste droeftoeter met een verhaal over derde wereldlanden. Fijne kerst alvast, Daaaagg!
@smultie: De communist heeft gesproken.
@mister: veel fuck weer vandaag.. Probeer eens ‘wat in hemelsnaam’ in plaats van ‘wtf’..
Voor €10,5 miljoen is er vast wel een beter model te krijgen. Zeker als je r er toch alleen maar naar mag kijken.
http://3.bp.blogspot.com/-0bKE6vjhGDQ/T-F4aRE-JlI/AAAAAAAA_AU/8-gpz-WeUgI/s1600/Doutzen+Kroes+for+VS+Lingerie+June+2012-305.jpg
@flippert: In jouw geval zal ze weinig reden hebben om te kwijlen gok ik…
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!