Kerstcadeautje? Aventador model van €10,5 miljoen!

Auteur: , 72 Reacties

Kent u Robert Gülpen nog? Hij heeft weer een nieuw schaalmodelletje. Dit keer overstijgt de waarde de 10 miljoen euro. Is dit wellicht het ultieme kerstcadeautje?

We kennen ingenieur Robert Gülpen al van zijn 2,5 miljoen kostende Veyron en 3,5 miljoen kostende Aventador. Maar de voormalig ontwikkelaar van motoren voor Mercedes Benz heeft een nieuw modelletje bedacht. Het gaat wederom om een Aventador maar dit keer wordt hij uit een massief blok goud van 500 kilogram gefreesd en afgewerkt met edelstenen en platina.

De type-aanduiding LP700-4 slaat dit keer op het aantal edelstenen per stoel van het schaalmodel, zo verklapte de maker tijdens een presentatie in Salzburg, afgelopen vrijdag. De koplampen en achterlichten worden ook met gekleurde edelstenen gerealiseerd. Gülpen wil het stuk speelgoed verkopen bij Sotheby’s in New York of Dubai. Het veilinghuis schat de waarde van het kunstwerk op 10,5 miljoen euro wat ons vreselijk veel geld lijkt omdat het basismateriaal 2 miljoen euro waard is. Dan lijkt ons de prijs van het model waar een jaar geleden over gesproken werd een stuk realistischer.

Desondanks hebben we zelf het liefst gewoon een LP700-4 met verbrandingsmotor tot onze beschikking, Kerstman. Voor de resterende 10,2 miljoen willen we dan wel een eigen circuit ofzo. Danku!

Via AMS.