Mercedes’ CLC-concept in april onthuld door Mike D (Beastie Boys)

Auteur: , 50 Reacties

Introducties van nieuwe modellen en concepten zijn tot nu toe eigenlijk altijd voorbehouden aan grote autoshows, maar Mercedes denkt buiten de doos, en pakt het anders aan met de Concept Style Coupe, de voorloper van de CLC. Deze wordt namelijk in april op een klein kunstfestival in L.A. onthuld, door Mike D van de Beastie Boys.

Het is je misschien ontgaan, maar Mercedes wil dolgraag verjongen. Dit is erg duidelijk te zien aan bijvoorbeeld de A-klasse, en die lijn wordt nu doorgetrokken door bovenstaande actie. Toch vraag ik me een beetje af in hoeverre een lid van de Beastie Boys (hoe cool ze ook waren/zijn) nog jongeren aanspreekt. Dat is net zoiets als jongeren proberen warm te maken voor comedy, en dan Jörgen Raymann inzetten.

Maar hoe dan ook, in april vindt “Transmission LA: Audio Visual Club curated by Mike D” plaats, een multidisciplinair festival. Hier schittert het kleine coupéconcept, en ik vermoed dat hij dan na een paar dagen wordt verscheept naar New York, voor de autoshow daar.

Hoewel nog niets definitief is wordt verwacht dat een productiemodel als CLC in 2014 op de markt zal komen. Onderhuids zou deze mini-CLS gebaseerd zijn op de A-klasse. Lees hier een interview met Mike D over het festival. We sluiten af met mijn persoonlijke Beastie Boys-favoriet:

Afbeelding: impressie CLC door Theophilus Chin