Hoe deze 458 Speciale met crowdfunding wordt opgelapt

Auteur: , 43 Reacties

Een Ferrari-eigenaar die loopt te schooien om z'n raspaardje weer in orde te kunnen maken? Da's nieuw voor ons. Toch is dit best een leuk idee.

De brokkenpiloot, we nemen aan de eigenaar, reed z’n 458 Speciale in de prak op de beroemde Nordschleife. Volgens experts bedraagt de schade zo’n 210.000 euro, waarmee het financieel gezien dus niet meer heel interessant is om de Italiaan op te lappen.

Toch is dat precies wat de eigenaar wil, maar daarvoor heeft-ie geld nodig en dat gebeurt via crowdfunding. Deelnemers mogen bij het overmaken van een bedrag echter een foto meesturen die op de Ferrari moet worden afgedrukt. Let wel: vakantiekiekjes van je corpulente buurvrouw die in de achtertuin ligt te zonnebaden mogen niet, het meeste andere wel.

Ouch...

De ruimte kost € 3,99 per cm², de eigenaar hoopt zo’n 50.000 meelevende petrolheads te vinden die wel een bedragje over willen maken. Uiteindelijk moet dat resulteren in een unieke artcar waarmee weer vrolijk over de ‘Ring kan worden gevlamd.

*BONUS* wie meedoet maakt overigens kans om een maand lang in de Ferrari te rijden als het ding inderdaad gerepareerd wordt! Benzine en verzekering zitten erbij, het enige dat je nodig hebt is een rijbewijs. Klinkt te mooi om waar te zijn? Wellicht is het dat ook. Het maandje Ferrari-rijden wordt pas verloot bij 50.000+ deelnemers.

Wat voor ‘artwork’ er in de tussentijd al is geupload check je op de site van het project, refereren wij alleen nog even aan Jan Lammers die ruim 10 jaar geleden met de geweldige blokjesauto naar Le Mans ging.

Het moment vlak na de crash: