Mysterieuze Lamborghini heet Asterión, is hybride?

Auteur: , 31 Reacties

Lamborghini bracht eerder deze week een schets naar buiten van een binnenkort te onthullen model, mogelijk een concept. Hierover doet de naam Asterión de ronde, en we hebben zelfs al een kek logootje.

De herkomst hiervan is onbekend, hij kan dus ook op een particuliere zolderkamer in elkaar gedraaid zijn, zo gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen. Update: het logo is door Lamborghini zelf bij het patentenbureau gedeponeerd. Het lettertype komt ook overeen met wat Lamborghini recentelijk gebruikte voor zijn modellen. Kijken we naar het bliksemschichtje in de ‘o’, dan lijkt de suggestie te worden gewekt dat we hier met een geëlektrificeerd concept te maken hebben.

In de VW-groep is de technologie beschikbaar, en nu ook Ferrari batterijen in zijn auto’s stopt, lijkt de tijd rijp voor ook een gehybridiseerd (2+2?) studiemodel uit Sant’ Agatha Bolognese.

De naam Asterión komt niet uit de lucht vallen, Lamborghini legde deze onlangs vast, samen met de naam ‘Encaste’. Dit zou ook nog een optie zijn dus.

Minotaurus-buste, archeologisch museum Athene

De Asterion was in de Griekse mythologie een Minotaurus van Kreta: half stier, half man, een dier-mens-hybride dus. Just sayin’… Dit zou naadloos aansluiten bij de naamstrategie en merkidentiteit van Lamborghini, maar zeker weten doen we het niet. Stephan neemt zijn telefoon namelijk eventjes niet op.

UPDATE: het is officieel, check DIT ARTIKEL voor alle info!

Met dank aan Atte voor de tip!