Mysterieuze Lamborghini heet Asterión, is hybride?

Gepost op 19-09-2014 om 14:35 door - 31 Reacties »

Lamborghini Asterion, ben jij dat?
Lamborghini bracht eerder deze week een schets naar buiten van een binnenkort te onthullen model, mogelijk een concept. Hierover doet de naam Asterión de ronde, en we hebben zelfs al een kek logootje.

De herkomst hiervan is onbekend, hij kan dus ook op een particuliere zolderkamer in elkaar gedraaid zijn, zo gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen. Update: het logo is door Lamborghini zelf bij het patentenbureau gedeponeerd. Het lettertype komt ook overeen met wat Lamborghini recentelijk gebruikte voor zijn modellen. Kijken we naar het bliksemschichtje in de ‘o’, dan lijkt de suggestie te worden gewekt dat we hier met een geëlektrificeerd concept te maken hebben.

In de VW-groep is de technologie beschikbaar, en nu ook Ferrari batterijen in zijn auto’s stopt, lijkt de tijd rijp voor ook een gehybridiseerd (2+2?) studiemodel uit Sant’ Agatha Bolognese.

De naam Asterión komt niet uit de lucht vallen, Lamborghini legde deze onlangs vast, samen met de naam ‘Encaste’. Dit zou ook nog een optie zijn dus.

Minotaurus-buste, archeologisch museum Athene

De Asterion was in de Griekse mythologie een Minotaurus van Kreta: half stier, half man, een dier-mens-hybride dus. Just sayin’… Dit zou naadloos aansluiten bij de naamstrategie en merkidentiteit van Lamborghini, maar zeker weten doen we het niet. Stephan neemt zijn telefoon namelijk eventjes niet op.

UPDATE: het is officieel, check DIT ARTIKEL voor alle info!

Met dank aan Atte voor de tip!

31 reacties  toon alle reacties
zo jammer dat het deze kant opgaat met voorheen prachtige sportautomerken….hybrides…emissie-eisen…diesels….SUVs….sedans….het heeft werkelijk waar geen bal meer te maken met prachtige en bijzondere sportauto’s die emoties en passie uitstralen…doe mij maar Lamborghini Muira i.p.v. een Lamborghini hybrid….doe mij maar een Porsche 993 i.p.v. een Porsche Cayenne “Tractor” Diesel…..doe mij maar een Ferrari F40 i.p.v. een La Ferrari…..de naam alleen al….
Profile photo of stanny
stanny via Android app
19-09-2014 om 14:51
12
@maarten020: BWA de 918 en p1 zijn daar toch het tegendeel van. Zelfs de Tesla is noemenswaardig.
@maarten020: Apparte keuze voor je argumenten. Net die ene ferrari met turbo motor uitkiezen (wel een prachtwagen, daar niet van) en die afzetten tegen een atmospherische V12… en diesels uitmaken voor traktors terwijl BEIDE porsche EN lambo begonnen zijn als traktor merk :D
Profile photo of berlinetta
berlinetta via Android app
19-09-2014 om 14:42
10
Tot nu toe hebben jullie alle namen van nieuwe Lambo’s fout gehad dus deze zal ook wel anders gaan heten.
Wel jammer, want Cabrera klinkt toch een stuk lekkerder dan Huracan.
Ja, hallo.. Ik ben Al Gore niet!
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!