Nieuwe Renault Mégane: nu helemaal officieel

Auteur: , 68 Reacties

De nieuwe Mégane lag al open en bloot op het internet, nu trekt Renault zelf het doek van de C-segmenter.

Het is Laurens van den Acker en zijn ontwerpteam gelukt om het nieuwe familiegezicht op de Talisman door te trekken naar de Mégane, waarvan er inmiddels meer 20 miljoen zijn geproduceerd, en hier in zijn vierde verschijning is te zien. Wat meteen opvalt aan de voorkant is die winkelhaak onder de koplampen. Gewaagde opging om op te vallen in het C-segment, waarvoor hulde, maar of het nou echt mooi is…

Nieuwe Renault Mégane: nu helemaal officieel

Renault laat weten dat de Mégane 4 qua afmetingen aardig afwijkt van zijn voorganger. Hij ligt standaard 25 mm lager, de spoorbreedte nam met 47 mm en 39 mm toe aan respectievelijk de voor- en achterkant, terwijl de wielbasis met 28 mm groeide. Specs die waarschijnlijk met gejuicht zijn ontvangen bij RenaultSport, die hier straks een RS’je van moeten maken voor het zwaarbevochten hot hatch-segment.

Info over de motoren, de toegepaste technologieën en het interieur geeft Renault pas vrij op de IAA. Voor nu: plaatjes! Van onder meer een nieuwe Mégane GT-versie (de blauwe), die met sportievere bumpers en 18-inch velgen wordt geleverd.

UPDATE: videobeelden!