OMG, Pino is doodgereden!

Auteur: , 52 Reacties

Er heeft zich een drama afgespeeld in Amsterdam. De bestuurder van een Hyundai Santa Fe heeft Pino aangereden en de grote blauwe vogel uit Sesamstraat is, zoals je kan zien, aan zijn verwondingen overleden.

Het ongeval vond plaats voor de ingang van de KunstRAI Artfair in Amsterdam en als we de situatie zo bekijken had Big Bird geen schijn van kans. De zwarte Hyundai was niet te stoppen en sloeg genadeloos toe.

Ja, je had waarschijnlijk al gegokt dat dit een kunstzinnige uitspatting is. Dit kunstwerk van Bart Jansen is immers niet voor niks geplaatst voor de ingang van de KunstRAI Artfair. Het “kunstwerk” heet Aan de snelweg en volgens de maker is dit de gedachte er achter:

Een nationaal park telt pas mee in de publieke opinie als het bedreigd wordt. Door een olielek, een plasticsoepje of een snelweg. Een beetje modern natuurreservaat heeft nu eenmaal een eigen snelweg. Vooruitgang gaat voor. Zojuist is de enige vogel waarvan we dachten dat hem niets kon overkomen, gesneuveld op de vluchtstrook van de oprukkende beschaving.

We zijn benieuwd wat de reactie van Sesamstraat is als ze dit onder ogen krijgen. We gokken op een hoop gezeur en gezeik. De maker, Bart Jansen, is overigens wel gewend om in de schijnwerpers te staan. Vorig jaar baarde hij opzien met zijn opgezette kat die was omgebouwd tot een quad-copter. De vliegende kat aka Orvillecopter ging de hele wereld over.