OMG, Pino is doodgereden!

Gepost op 17-05-2013 om 12:59 door - 52 Reacties »

Pino is doodgereden
Er heeft zich een drama afgespeeld in Amsterdam. De bestuurder van een Hyundai Santa Fe heeft Pino aangereden en de grote blauwe vogel uit Sesamstraat is, zoals je kan zien, aan zijn verwondingen overleden.

Het ongeval vond plaats voor de ingang van de KunstRAI Artfair in Amsterdam en als we de situatie zo bekijken had Big Bird geen schijn van kans. De zwarte Hyundai was niet te stoppen en sloeg genadeloos toe.

Ja, je had waarschijnlijk al gegokt dat dit een kunstzinnige uitspatting is. Dit kunstwerk van Bart Jansen is immers niet voor niks geplaatst voor de ingang van de KunstRAI Artfair. Het “kunstwerk” heet Aan de snelweg en volgens de maker is dit de gedachte er achter:

Een nationaal park telt pas mee in de publieke opinie als het bedreigd wordt. Door een olielek, een plasticsoepje of een snelweg. Een beetje modern natuurreservaat heeft nu eenmaal een eigen snelweg. Vooruitgang gaat voor. Zojuist is de enige vogel waarvan we dachten dat hem niets kon overkomen, gesneuveld op de vluchtstrook van de oprukkende beschaving.

We zijn benieuwd wat de reactie van Sesamstraat is als ze dit onder ogen krijgen. We gokken op een hoop gezeur en gezeik. De maker, Bart Jansen, is overigens wel gewend om in de schijnwerpers te staan. Vorig jaar baarde hij opzien met zijn opgezette kat die was omgebouwd tot een quad-copter. De vliegende kat aka Orvillecopter ging de hele wereld over.

52 reacties  toon alle reacties
Ik heb net een prop papier naast de prullenmand gegooid. Is dat ook kunst?
@Edge:
Als je er een “goed” verhaal bij verzint wel….
@Edge: Tuurlijk.

Het is een existentiële representatie van de vergankelijkheid van het leven, vertegenwoordigd door de multi-dimensionaliteit van de prop. De vuilbak staat daarbij voor de onbereikbaarheid van ware liefde, en dat alles gevat in een kosmisch spanningsveld dat het alledaagse overschrijdt…
Nou Bart Jansen, de boodschap is overgekomen…….. Succes met de subsidie.
Lachen zeg, er is een beest aangereden, z’n ingewanden liggen eruit, nog leuker, haha! Beetje misplaatst om zo’n toch wel grof “kunstwerk” zo debiel aan te kondigen. Ik denk niet dat verkeersslachtoffers hier ook zo luchtig over praten. Slaat allemaal helemaal nergens op. Oja, dit zag ik al een paar dagen geleden op dumpert oid, wat doet dit eigenlijk op autoblog? Aangereden door een auto, dus autonieuws? Voor de rai = autorai = autonieuws? Lekker bezig robbie.

ps Ik ben geen azijnpisser of moraalridder. Vind dit gewoon allemaal niet zo lachen.
@slodder: dank voor het compliment!
@slodder: en het zijn juist dit soort reacties en mensen die er zo op reageren die dit tot kunst maken…
Anouk voorspelde het dinsdag al.. “Birds falling from the rooftops”. Als zo’n ding dan voor je wielen valt is stoppen onmogelijk!
En terecht! Die blauwe eikel had schijt aan alles en iedereen.
Heeft zo’n Hyundai geen ABS of zo… bovendien klopt er geen bal van de rembalans, als de achterwielen wel blokkeren maar de voorwielen blijkbaar niet. Je zou daarnaast verwachten dat de achterkant uitbreekt als de wielen blokkeren en je rechtsafstuurt, maar het ziet ernaar uit dat een Hyundai zelfs in die situatie nog gewoon onderstuurt.

De bestuurder van de Hyundai verdient een levenslange rij-ontzegging. Heeft op de stoep niks te zoeken, reed bovendien met redelijk hoge snelheid (gezien het remspoor) en begon pas met remmen nadat hij Pino overhoop gereden had. Alsof hij die levensgrote blauwe vogel over het hoofd heeft gezien. Ik vermoed een flinke hoeveelheid drank.

Wel een complimentje aan Hyundai: ondanks de snelheid heeft het ding nauwelijks schade. Meestal zie je na zo’n ongeval een leuke krater in de voorruit en/of een ingedeukt dak, daar lijkt hier geen sprake van te zijn. Zelfs de koplamp is nog heel!
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!