Video: je gelooft nooit wat deze Lego Ferrari F1 allemaal kan

Auteur: , 17 Reacties

Een fanatieke Lego Technic bouwer ging helemaal los en creëerde zijn eigen, extreem goed uitgewerkte, rijdende Ferrari Formule 1 auto.

De bouwer heet Sariel. Zijn inspiratie haalde hij uit de F1 Ferrari van 2006, de zogenaamde Ferrari 248. Deze werd destijds door Michael Schumacher en Felipe Massa bestuurd.

Ferrari 248

De auto is op afstand bestuurbaar, heeft twee versnellingen en een werkend differentieel tussen de achterwielen. De looks zijn niet 100% spot-on, maar dat heeft vooral te maken met het feit dat hij wilde dat de Ferrari goed reed. Als je écht supergedetailleerde Formule 1 auto’s van Lego zoekt, moet je dit artikel nog eens checken. Toch lijkt de 248 van Sariel behoorlijk, mede dankzij 52 speciaal op maat gemaakte stickers.

In de eerste versnelling is de vleugel omlaag, in de tweede versnelling gaat deze omhoog en gaat het remlicht branden. De auto is ook te besturen op afstand, maar het stuurtje in de auto zelf is ook te gebruiken voor de sturing. De besturing zelf is zodanig opgebouwd dat de wielen netjes uitgelijnd blijven. Maar genoeg gepraat, check de foto’s hieronder en de uitgebreide video op Autojunk.nl!

Voor deze en andere modellen, check de website van Sariel.