Politie noemt Apple Maps levensgevaarlijk

Gepost op 10-12-2012 om 8:33 door - 65 Reacties »

Mildura Australië
Automobilisten in Australië die tot 24 uur vast zaten in hun auto zonder water of voedsel in temperaturen dik boven de 40 graden. En dat allemaal dankzij dat vermaledijde Apple maps.

Het leverde een hoop onvrede op: de nieuwe Apple Maps (powered by TomTom) die werden geïntroduceerd samen met iOS 6. Hoewel we in eerste instantie nog dachten dat de turn-by-turn navigatie tof werkte bleek al snel dat dat tegenviel. Uiteindelijk bood Apple zelfs publiekelijk haar verontschuldigingen aan voor de keiharde fail-app. Zelfs Batman kon er niet mee overweg.

De politie in Australië doet daar nu nog een schepje bovenop: het waarschuwt voor de levensgevaarlijke mogelijke gevolgen van de fouten in de app. Zo is er het dorpje Mildura dat in de kaarten van Apple 70 kilometer zuidelijker wordt aangegeven dan daadwerkelijk het geval is. Sommige automobilisten komen daardoor middenin natuurpark Murray Sunset terecht en raken hopeloos verdwaald.

Zo zijn er gevallen bekend bij de politie waarbij verdwaalde bestuurders al 24 uur vast zaten in het park waar de temperatuur kan oplopen tot 46 graden en waar geen water voorhanden is. Levensgevaarlijk vindt de Australische politie en daarom waarschuwen ze nu om niet op de kaarten-app van Apple te vertrouwen. Wellicht wordt het tijd voor een waarschuwing in de app: “Het gebruik van Apple kaarten kan dodelijk zijn.”

Overigens is de projectleider van Apple Maps Scott Forstall door Ferrari-afficionado Eddie Cue onlangs uit zijn functie ontheven. Zijn opvolger? Eddy Cue, dezelfde man die hem de zak gaf (ad interim?).

65 reacties  toon alle reacties
Raikkonen vertrouwe er ook op, maar het hielp niet
Leve Android & google maps :p
Tuurlijk de app zal niet perfect zijn, maar om steeds maar de schuld aan je navigatiesysteem te geven… Mensen kijken tegenwoordig alleen maar verkrampt naar dat schermpje, maar weten zelf niet meer hoe ze een bord moeten lezen.
@borrelnoot: Elke zondag naar oma? TomTom op de voorruit en gaan!

Maar als je daadwerkelijk ergens heen gaat, en je vertrouwd enigzins op je navi, dan kàn ik mij voorstellen dat t mis gaat in de outback. Vroeger vertrouwde je toch ook ‘blind’ de papieren kaart? Of had jij in het ‘pre-TomTom tijdperk’ ook altijd nog een kompas en een sextant bij?
@sjamp: Het gaat mij er om dat je een gezonde combinatie maakt tussen zelf kijken en navigatie. Ik vertrouw ook regelmatig ‘blind’ op mijn TomTom, maar ik blijf ook altijd op de borden kijken. Soms doet een navigatiesysteem onlogische dingen, op dat soort momenten ben ik blij dat ik ook zelf heb meegekeken/nagedacht.
Want to get lost? There’s an app for that!
Profile photo of tweekoplampen
barchetta
10-12-2012 om 10:25
14
@PeugeotGTI: Koop een spatiebalk.
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!