Politie noemt Apple Maps levensgevaarlijk

Auteur: , 65 Reacties

Automobilisten in Australië die tot 24 uur vast zaten in hun auto zonder water of voedsel in temperaturen dik boven de 40 graden. En dat allemaal dankzij dat vermaledijde Apple maps.

Het leverde een hoop onvrede op: de nieuwe Apple Maps (powered by TomTom) die werden geïntroduceerd samen met iOS 6. Hoewel we in eerste instantie nog dachten dat de turn-by-turn navigatie tof werkte bleek al snel dat dat tegenviel. Uiteindelijk bood Apple zelfs publiekelijk haar verontschuldigingen aan voor de keiharde fail-app. Zelfs Batman kon er niet mee overweg.

De politie in Australië doet daar nu nog een schepje bovenop: het waarschuwt voor de levensgevaarlijke mogelijke gevolgen van de fouten in de app. Zo is er het dorpje Mildura dat in de kaarten van Apple 70 kilometer zuidelijker wordt aangegeven dan daadwerkelijk het geval is. Sommige automobilisten komen daardoor middenin natuurpark Murray Sunset terecht en raken hopeloos verdwaald.

Zo zijn er gevallen bekend bij de politie waarbij verdwaalde bestuurders al 24 uur vast zaten in het park waar de temperatuur kan oplopen tot 46 graden en waar geen water voorhanden is. Levensgevaarlijk vindt de Australische politie en daarom waarschuwen ze nu om niet op de kaarten-app van Apple te vertrouwen. Wellicht wordt het tijd voor een waarschuwing in de app: “Het gebruik van Apple kaarten kan dodelijk zijn.”

Overigens is de projectleider van Apple Maps Scott Forstall door Ferrari-afficionado Eddie Cue onlangs uit zijn functie ontheven. Zijn opvolger? Eddy Cue, dezelfde man die hem de zak gaf (ad interim?).