30 vierkante meter garage in Londen kost €650k

Auteur: , 40 Reacties

Huizenprijzen in Nederland hoog? In Londen heb je voor €650.000,- enkel een losse garage. Niet eens in/bij/naast je huis.

Voor €650.000,- kan je een Lamborghini Aventador kopen, en een BMW M5 F10. Sowieso zijn er prima huizen te koop voor 6 ton euro, gewoon ergens in Nederland, of een heel groot huis in Duitsland. Met zes-en-een-half ton euro’s kan je 300 rijdende Peugeotjes 205 GTI kopen, als je ze kan vinden. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Je kan voor dit bedrag dus ook ‘zomaar’ een garage in Londen kopen. Deze is 30 vierkante meter groot en staat aan de Rysbrack Street. Tussen de ambassades, Harrods, Hyde Park.

Nu lijkt de Londense supercar-eigenaar een potentiële klant, tot je bedenkt dat je voor 0,7 miljoen niet boven of naast je auto slaapt. Noch is het een bom-proof kluis waar de auto in staat. Kwaadwillenden kunnen er nog steeds bij en bij dat idee slapen autoliefhebbers niet lekker. Laat staan dat een supercar-eigenaar er helemaal naartoe wil lopen. Voor wie de garage wel bedoeld is? Gewone mensen die liever garages dan all-risk verzekeringen kopen? (bron: guardian.com)40 reacties

Dan liever een huisje met kleine garage en een dikke bak voor de deur of een 205gti en een dodge charger dan een simpele garage :p
Voor die 6,5 ton kan je er waarschijnlijk niet eens in met je supercar, je moet eerst nog een behoorlijke stoep opknallen met je 20 inch sloffen…nog een reden om t niet te doen
650K Daar komt ook nog eens bij dat je in het centrum van Londen moet wonen, anders mag je 10 Pond per dag congestion charge betalen om je auto op te halen…lijkt me een duur geintje.
gedwongenleaser
@mopar: als je al in de markt bent voor een garage in Londen a 650.000 lijkt mij dat tientje per dag niet direct zwaar wegen in het beslissingsproces ;)…
@gedwongenleaser: Denk toch echt dat die makelaar/eigenaar ze ziet vliegen als hij werkelijk verwacht 650K te vangen voor wat eigenlijk een schuur van 10×3 is…midden in een tweede recessie.

Zal uiteindelijk wel iemand komen die er 100K op afdingt en de ruimte als opslag zal gaan gebruiken voor zn exotische fair-trade theecollectie…
gedwongenleaser
@mopar: je mag denken wat je wil maar bij dit soort buurten in Londen horen dit soort bedragen, die makelaar verkoopt dat ding gewoon en gaat er waarschijnlijk geen penny af hoeven doen…
@mopar: volgens mij zijn de mensen die in het centrum van London wonen juist de doelgroep…en gezien de prijzen van het onroerend goed daar kijken juist die mensen toch niet op een ton meer of minder.
Ook niet de goedkoopste wijken van London!
300.000 euro voor een plek in een prive parkeerplek is nog veel gekker, dat staat in het Guardian artikel ook vermeld.

(“The garage will appeal to people living in some of the large garage-free homes nearby who pay up to £250,000 for a space at a private underground car park.”
ben benieuwd, ik denk dat ik er volgende week wel ff langs wil gaan (H) (ik meen het..)
En dat uiteindelijk allemaal om als vee, bij elkaar gepropt, lekker ‘hip’ te wonen..
Not my cup of tea iig
ben benieuwd, ik denk dat ik er volgende week wel ff langs wil gaan 8) (ik meen het..)
Het geld neem je toch niet mee wanneer je dood bent, dan kun je het beter uitgeven als je een paar miljoen rente per maand krijgt.
die combo in het artikel met de aventador en de M5 is super, maar als ik het geld had zou ik er het liefst nog een dikke cls bij willen hebben! :D
@bigcar: Jammer dat die CLS juist de c-c-c-c-c-combobreaker is in dit rijtje.
WTF!
voor 650k , laat ik zelfs een M5 buitenstaan
ach ik vraag al 6 jaar het dubbele voor mijn garage, als er mensen op autoblog geïnteresseerd zijn laat maar weten!
Jammer net een huis gekocht :P
Twee parkeer plaatsen ,kan je lekker geld voor vangen hoor.
Is dat een typefoutje die prijs? Absurd!
zes en halve ton…zelfs als het je lukt om de twee plekken te verhuren voor 200 euro per dag (of 25 per uur) kost het nog bijna 5 jaar voordat je er op gaat verdienen. Niet echt rendabel.
In Duitsland koop je voor drie ton al een enorm huis en dan hou je nog geld over twee Mercedessen
@dafmaf: Vandaar dat steeds meer mensen in de grensstreek gewoon de grens ff over gaan om te wonen..
Staat er niet toevallig nog een verdwaalde klassieke Ferrari in oid? Dat zou de prijs in elk geval rechtvaardigen :)
@Mopar

Sinds een paar jaar krijgen de inwoners van het congestioncharge gebied géén korting meer.
Dus die 10 Pond betalen ze toch voor elke dag dat ze rondrijden daar.
Ze kunnen wel vrijstelling krijgen voor die charge als ze in een hybride gaan rijden..
Mhmm ff rekenen:
Laten we uit gaan van twee ruime parkeerplekken.
Wanneer je deze zou verhuren voor zeg 50pond per plek per dag, lijkt mij geen onredelijke prijs in die buurt. Geeft dit 50x2x365= 36.500,- pond per jaar.
In andere woorden 36,500/650,000= 5,6%.

Zoals Donstill al zei, mensen betalen up to 250,000 pond voor een prive plekje in een garage. Denk dat veel van die mensen ook wel +/- 18,000 p/j willen neerleggen.

Verder lijkt mij vastgoed in hartje centrum londen geen hele onveilge investering. Met andere woorden zo gek is het nog niet. Sterker nog inflatie verwachting in UK voor komende 5 jaar ligt rond de 2,5% p/j met andere woorden:
Als de eigenaar 16,500 p/j vangt of 16,500/2/362= iets meer als 22 pond per dag. Blijft zijn vermogen gelijk en is het dus misschien niet de beste investering ooit maar tenminste maakt hij geen verlies.

Conclusie denk dat de prijs helemaal niet zo gek is als je er wat langer over nadenkt.
Mee eens op het eerste gezicht klinkt het erg erg veel
@Mpower:

Als je een business plan schrijft met 100% bezetting over 365 dagen dan denk ik zomaar dat het wel eens kan tegenvallen.
Ik zou met dat soort plannen ook niet naar de bank gaan anders komen ze in een lachstuip waar ze niet meer uit komen
@yerrie: Joh, wat ik aan wou geven is dat het helemaal zo gek nog niet is 650,000.
Denk dat er idd geen bank ter wereld je op basis van de berekening hierboven je een lening geeft, is ook niet echt een business een garagebox.
Maar m.b.t die 100% bezetting, twee argumenten;
1 je kan uiteraard de box op jaarbasis verhuren en daarmee dus 100% bezetting hebben (wellicht duurt het wat langer om iemand te vinden die jaar contract wil tekenen maar zijn er vast wel)
2 zoals in mijn tweede berekening duidelijk wordt is een bezetting van 44% al voldoende om geen verlies te draaien. Ervan uitgaande dat de eigenaar dit geld niet hoeft te lenen, en anders op de bank staat “weg te rotten”

Anyway denk dat de boodschap duidelijk is
@yerrie: btw beetje passen en meten passen er ook wel drie auto’s in. 6,4 breed bij 4,75 lang.
Mijn droom auto’s:
Ferrari 599 GTB 4,67 bij 1,97
Bmw m5 4,72 bij 1,75
Range rover sport ’09 4,74 bij 1,90
78 centimeter over in de breedte en 1 centimer in de lengte, naja beetje passen en meten en het moet lukken. Wellicht met andere modellen iets makkelijker en dak raampje is een must :-)
Ps denk dat veel mensen in de war zijn geraakt door de titel van het artikel en de eerste zin. Dit gaat weldegelijk om KOOP en niet HUUR zoals het artikel wellicht doet vermoeden.
@Mpower: Bijna alles in hartje London is Leasehold. Zal me niets verbazen als dit ook Leasehold is…
Voor 6,5 ton zou ik bitchess meenemen in een vliegtuig met champagne en disco lights + een koffer vol condooms en een kingsize bed & jacuzzi.
Misschien zijn de prijzen zo hoog, omdat de stad overspoeld wordt met Arabische Sjeiks.

Heb nog nooit een Al Fuggha Jamal rond zien rijden in Den Haag.
Die raak je aan de straatstenen niet meer kwijt.
Nog een leuk appartementje om de hoek: http://www.findaproperty.com/for-sale/property-10803003
net ietsje duurder (+100.000pond)als de garage maar je krijgt er dank ook 43m2 voor terug en je kan er slapen.
Denk dat ik maar niet in londen centrum ga wonen ;-)
Wij kijken ons nu blind op dat hoge bedrag voor zo’n kleine ruimte (is echt wel een kleine garage). Maar voordat ik die makelaar uit lach zou ik eerst eens gaan kijken hoe de prijzen in die buurt liggen.
Als je in België huizenprijzen gaat vergelijken tussen StMartens Latem of Kraainem en Buellingen zie je ook grote verschillen.
@mpower

Voor 50 pond per dag ga je het niet verhuren….
Zonder abbo kost de parkeergarage in deze wijk ongeveer 30 pond per dag…
Dan staat hij bewaakt…. Parkeergarages in deze wijken staan dan ook vol met supercars…

Toen ik er wilde parkeren ben ik eerst nog gaan vragen of ik er wel mocht staan tussen de ferrari’s… Het leek meer op een museum…. :)
@Maurice Van de Waarsenburg: Lijkt me sterk dat je in die wijk 24 uur kan parkeren voor 30 pond. Om je een idee te geven de rates bij Harrods parkeerpark (om de hoek) zijn:
0-1 hours £10, 1-2 hours £15,2-3 hours £20, 3-4 hours £25
4-5 hours £30, 5-6 hours £35,6-7 hours £42, 7-8 hours £48
8-9 hours £55, Additional overnight charge £50
Natuurlijk is dit duurder als een “normale” parkeergarage maar in die buurt is parkeren per dag minimaal 60 pond wanneer je een abonnement hebt wellicht rond de 30-35 pond


En zoals je kan lezen is de eigenaar met 22 pond per dag al klaar.
pS Mijn tante woont door de week op Walton street, en mensen bij haar in het gebouw met auto betalen 1200 pond per maand voor 1 parkeerplek, oke wel valet en bewaakt in nette underground parking maar toch!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).