Alfa 159 GTA spyshots?

Auteur: , 56 Reacties

De mannen van Infomotori hebben een Alfa 159 gespot die er wat anders uitziet dan de meeste 159-ers. Dit komt waarschijnlijk vooral door het rode handvat achterop, de 4 uitlaatpijpen en de extra luchtinlaten. Hierbij gaan er meteen wat alarmbellen rinkelen, want de Alfa 159 GTA moet immers nog uitkomen. De foto's zijn in Duitsland gemaakt, in de buurt van de lokale Alfa-garage. Hebben we hier te maken met een 159 GTA of een getunede standaard-Alfa? Is het misschien een geintje van de dealer om extra aandacht te trekken? En krijgt de GTA nou een dikke Maserati-V8 of wordt het toch een V6?

Ik denk zelf dat deze auto iets te opvallend is om een GTA te zijn, bij een auto in ontwikkeling wil je per slot van rekening niet te veel aandacht trekken. Ook vermoed ik dat de GTA geen V8 maar een V6 turbo krijgt. De V8 zal waarschijnlijk voor het eerst gebruikt gaan worden als de 169 op de markt komt. Wat de 159 GTA betreft moeten we het voorlopig nog even doen met spyshots en spyvids.

159 GTA?

159 GTA?

159 GTA?56 reacties

Volgensmij gewoon een rotte bodykit. Of cover-up. Dat mag ik hopen tenminste.
Haha dat spoilertje! spuit die dan ook even dezelfde kleur!
Dat is gewoon een slecht getunede 159, als het een GTA zou zijn zouden ze ook wel wat aan de spoorbreedte hebben gedaan, en een mooier uitlaatsysteem ontwikkelen ;)
Een zeer slecht getunde 159! zeker geen GTA. Alhoewel vind ik de 4 uitlaten erg ruig!
Aston Martin Rapide
Heb toch liever geen spoiler op….
@ poeki lauda: jah je hebt helemaal gelijk, de wielen staat dik 3 cm in de kasten en die uitlaat is bij een GTA fabrieksaf al 80 mm diameter. maar voor de rest, ziet er wel grappig uit en dat spoilertje, die kan echt niet meer hoor! :P
ik denk dat t n v6 word…
Is dit niet gewoon een MULE??
Wat er ook van zei – ze zouden de huidige line-up beter wat lichter maken dan er alsmaar sterkere en karakterloze GM-blokken in te dumpen.
Ik hoop dat ‘ie dat gave matzwarte front krijgt zoals je op eerdere spionagefoto’s van de Brera GTA ook zag. Zag er erg lekker uit. Qua motorisering zal het wel dat Opelblok worden vrees ik, met een of meerdere turbo’s. Ik mis die oude V6….
Het is vast geen GTA; de GTA versie van de 156 was immers ook een wat meer subtiele doch stoere versie van de normale 156.

Ik hoop op 4WD en ongeveer 300+ pk voor de daadwerkelijke GTA.
Uhhmmm voor iedereen hier,


Ik kom vaak op de Nurburgring, en dit is een test mule van de Alfa 159 GTA de auto heeft 2 racekuipen erin zitten en kwa plaat werk klopt er weinig van dit voor de kloeling van de motor. Alfa Romeo gaat hoger in de markt als het gaat om concurenten gesproken word, over de BMW M3 de Audi S4 en ook de Lexus F serie word als concurent gezien.

Alfa zal waarschijnlijk gebruik maken van de 4.2 V8 van Maserati met selespeedbak of te wel flippers aan het stuur. En achterwiel aandrijving dit kan bij het onderstel omdat dit met de ontwikkeling toen al rekening mee is gehouden, vandaar ook dat de 159 zo zwaar is het onderstel moest zowel voor als achterwiel aandrijving kunnen hebben en ook 4WD. Dus hou er rekening mee dat deze Alfa serieus een hele snele is.

En aan het geluid van de Alfa die ik op de Ring heb gezien en das dus niet de 8C klonk die meer V8 dan V6.

Maar er is in Italie ook al een V8 159 gezien was een zwarte met de 4.2 Maserati motor voorin deze motor zal straks ook in de 169 komen.

De Brera zal de zelfde techniek gaan krijgen denk ik.

Groeten

Niels
wat een lelijk goedkoop bodykitje
Wat eventueel ook zou kunnen is dat Alfa Romeo een nieuwe V6 motor zal gebruiken en de een 3.6 V6 T-JET maar de auto die ik op de ring zag zelfde als op het plaatje had een heel zwaar motor geluid.

We zullen moeten afwachten denk ik,

Groeten

Niels
Alfa Romeo is terug bezig met het ontwikkelen van eigen motoren, momenteel zijn ze aan de 3.2liter bezig.
Ziet er in mijn ogen uit als een toenings wagentje.
De motorkap fast-click klemmen (ken de vakterm niet) en grote stickers maken hem wel erg opzichtig.
Het lojkt mij dat dit een testmule is.

Een V8 zou ik persoonlijk een te grote motor voor de 159 vinden. Laten we wel wezen de 159 zit NOG niet in de klasse van Mercedes en BMW. Wellicht dat het met de opvolger een ander verhaal is, maar nu nog niet in ieder geval.
Het zou idd de perfecte mule zijn, gewoon een nieuwe 159 GTA vermommen als een slecht getunede 159. :D

@ Racer X: De 156 GTA subtiel? Zal wel aan mij liggen, maar ik vind het wel meevallen qua subtiliteit
Oh ja, en zou iemand die zijn 159 zo “fout” tuned de standaard Alfa velgen laten zitten? Meestal zijn de velgen juist één van de eerste slachtoffers van tuning.
De GTA zal een 3.5 V6 (380PK) of een V8 4.2~4.7 (405-450PK).

Het gewicht is 175 kg lager dan de 3.2 V6 (1630kg-175kg=1455kg)
Hoor iedereen over ‘ lelijke body kit’ maar ik zie alleen Brera voorbumper en gaten achter voorste wielkassen..

Bij nogmaals kijken zie ik eigenlijk geen onderdelen die NIET origineel zijn behalve de achterspoiler misschien.. Uitlaten kunnen ook van een Brera zijn en de velgen van een 159 TI..
Sommige mensen zegt de term ‘mule‘ geloof ik niet zoveel…
Die 159 gta stond een jaar geleden ofzo in de autoweek, hij gaat naar verwachting +-440 pk krijgen…………
persoonlijk denk/hoop ik dat alfa de GTA met een V8 gaat uitbrengen, en dan met een prijs van een bmw 3 met v6 motor (+/- 60.000,-). dan gaat dat een hele gafe bak worden. italiaanse schoonheid gecombineerd met een brullende, 440 PK sterke, maserati motor…..en dat voor 60 ruggen. om kippenvel van te krijgen.

@autoblog of onze alfa specialist Ilquadrifoglio,

is er eigenlijk bekend wanneer hij onthuld wordt. en is er iets bekend over de Brera GTA?
Het gaat hier om een testmule…

De GTA gaat in 2008 in de verkoop. In de tussentijd krijgen we de ‘tussenversie’ (3.2 Turbo of de gloednieuwe V6 (300-330 PK)

Op alle ‘Premium Platform’ modellen krijgen we een gewichtsreductie )150-175 kg)
Als we eerlijk wezen zit de 159 wel zeer zeker op hetzelfde niveau als de BMW en Mercedes concurent, beste Rick dos. Alleen wat subjectieve BMW aanhangers proberen dat nog tegen te spreken ;-)
@Lennart

Kan. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat sommige subjectieve Alfisten het heel graag willen. Tegen beter weten in. ;)

Opel Vectra, VW Passat, Ford Mondeo etc. dat zie je zeker ook als concurenten van BMW en Mercedes? ;)
@ Silverarrow

Ik vind deze bodykit (met spoiler en luchtsleuven achter de voorwielkasten) schreeuweriger dan die van de 156 GTA. Vandaar. :)
@ slk55 amg

je moet niet gaan vloek hier he? een bmw met een v6 tsss 6-in-lijn heet dat nog altijd!

voor de 60k zal het wel tussen de 300 en 380 pktjes worden uit een v6 turbo… misschien dat de volgende generatie een serieuze concurrent kan worden voor de m3 en rs4
Ik ben het dan toch met Rick dos eens, ik denk dat Alfa Romeo zeker goed op weg is, maar het duurt nog wel even voordat een Alfa op hetzelfde niveau zit als Audi, BMW en Mercedes.
Daarbij wil het feit dat Alfa Romeo misschien wel op hetzelfde niveau opereert als BMW, Audi of Mercedes nog niet zeggen dat Alfa ook echt een concurrent is van die merken. Een autojournalist heeft ooit al eens gezegd dat wanneer een merk wil concurreren met deze drie, je niet een auto moet bouwen op hetzelfde niveau, maar een auto die op alle vlakken tien keer beter is.
Kijk naar Audi, die hebben er jaren over gedaan om zich te mengen tussen Mercedes en BMW…
@ Racer X: Kijk dat kan ik nog begrijpen, dacht al dat ik toe was aan een brilletje ;)
Alfa Romeo kan net als Jaguar niet met deze merken vergeleken worden.
En mijn pappa werkt bij McDonalds! Volgens mij is er niet zoiets als een niveau- verschil tussen eerder genoemde Duitse merken en Alfa Romeo. Wel opereren verschillende duitse merken in marktsegmenten waarin Alfa Romeo (nog) niet vertegenwoordigd is.. M.i. hebben deze merken hun eigen schare aanhangers, immers een Alfist zal niet snel voor BMW kiezen en vice versa. Merkbeleving is gelukkig nauwelijks in ratio te vertalen!!
@julian

oeps..! dat is stom van me. als autokenner hoor je zoiets gewoon te weten. het is zeker geen excuus dat ik niet echt van BMW hou…
@ twinspark

toch heeft het italiaanse karakter van alfa romeo wel het potentieel om tot deze markt te groeien,

-julian denkt nog even na over het grapje van vroeger:

wist je dat je vroeger bij de aanschaf van een alfa romeo er gratis een gereedschapskist bij kreeg…. (de rest overlaten aan je fantasie)
In Duitsland is bij Alfa al wel de zgn. ‘TI Pack’ te krijgen (19 inchers, ik geloof die van de foto, interieur enkel zwart leer, en slechts 3 lakkleuren). Is dit er misschien eentje, met nog een handvat en een happer erop geplakt?

Weet iemand of/wanneer deze in BEL/NL te krijg is? En bovendien: WAAR zijn de 5-ronde-gaatsvelgen naartoe. Die waren zo sjiek. Als ze die nu weer eens zouden aanbieden bij Alfa, maar dan in een 17 of 18tje.
@Blackmore

De prijzen van de 159 met TI pakket zijn al bekend, behalve voor de 2.4 JTDm. Ik neem aan dus dat je die gewoon kan bestellen als de prijzen bekend zijn.

En 7-gaats 18 inch zijn wel beschikbaar ( http://www.autogaleria.pl/tapety/img/alfa_romeo/alfa_romeo_159_2005_03_b.jpg )
De GTA zal wel een speciaal model velgen krijgen, misschien wel die met 5 ronde gaten die jij zo graag wilt :)
Hij mag van mij wel iets heftiger van de buiten kant vooral de voorkant
en dat gaat achter de voorwielen moeten ze direct weg halen.
Die verlaging van het onderstel en de extra luchtuitlaten achter de voorwielen wil ik nog wel geloven. Die spoiler kan ik me niet voorstellen op een Alfa, beetje ordinair. Doet iig afbreuk aan het chique imago. Krijgt de 159 GTA eigenlijk vierwielaandrijving?
Is het niet zo dat GTA’s nooit een turbo hebben?
Ziet er niet uit!
Zo te zien ligt er ook een carbon motorkap op.
waarschijnlijk een vern**kte mini bodykit.
Officieel nieuws van de insiders!!!

De GTA krijgt een V8 Q4 (dwars geplaatst) met Uniair technologie…

Nog niet zeker is welke V8 wordt gebruikt (4.2/4.7) Maar volgens ide nsiders vrijwel zeker de 4.7.

4.2 Uniair 440 PK @ 500Nm
4.7 Uniair 495 PK @ 530Nm

Tevens wordt hij spectaculair licht (1630-200=1430KG)

Wordt mogelijk gemaakt door:

Lichtgewicht panelen
Aluminium velgen
Dunner tapijt (interieur en kofferruimte)
Lichtgewicht stoelen (8C stoelen)
Verwijdering extra electronica
Verwijdering extra luxeitems (bekerhouders etc.)
Dunner glas
Gebruik van roestvrij SRT 18 staal
Als wat Ilquadrifoglio zegt waar is, dan wordt dit een hele heftige auto. Ben dan eigenlijk ook wel nieuwsgierig naar de prijs, want die zal dan ook wel niet gering zijn…
De auto krijgt dezelfde prijs als een M3/RS4…

Nog een leuk detail…

De auto wordt niet begrensd, dus 300 KM/PH is zeker mogelijk.
Weer een update…

Ik wordt dit moment aardig op de hoogste gehouden :D.

Liefhebbers van een handgeschakelde versnellingsbak worden teleurgesteld. De GTA wordt uitsluitend leverbaar met een “hyperfast Alfa Romeo Selespeed II” versnellingsbak.
Nog één:

De auto wordt voorzien van: ARC (anti roll control) & SDC (synaptic damping control)

Voor een betere wegligging…

Tevens is het Q4 systeem geperfectioneerd.
Uhhh voor alle mensen hier met de rare dicussie over BMW en Mercedes niveau, uhhh ik denk als je kijkt naar wat Clarkson ooit zei over Alfa Romeo.

Als je kijkt naar het image van Alfa Romeo dan verbleken deze merken in het Niets de historie de emotie de race successen, de rijders de mensen die voor het merk werkte (Enzo Ferrari, Carlo chitti, Guan Manuel Fangio), Alfa Romeo is veel meer dan een degelijk gebouwt product tegenwoordig.

BMW heeft Freude an Fahren maar Alfa heeft Il Coure Sportivo, een Alfa Romeo is veel meer dan een auto!!!!!!


Was getekend

Niels
Niels heeft het tenminste begrepen.Zeggen mensen als ze samen ergens heen gaan niet altijd? Gaan we met jouw auto of met de Alfa? Een Alfa is een levensstyle daar kan geen ander merk tegenop.Ben blij dat ze weer minder gewicht mee krijgen te zeulen want we willen matuurlijk wel Quore sportivo blijven,Robert(156,2.0TS).
superbruut ouwe
Het ziet ernaar uit dat de uitvinder van de sportsedan serieus terug is.
Toch wil ik mijn 5-gaats ronde velgen zoals op mijn eerste 156 sedan. Was wel maar 16 ” maar geslaagd. Vnndaag rijd ik een 156 SW TI Pack met die 17″ 10-spaaks. Kan je mee buiten komen, maar niet te poetsen (vorm én materiaal).
Ik moet volgende maand weer een lease gaan kiezen maar in België is de TI Pack nog niet op de site aangekondigd (wel in NL, DE, FR, maar dus nog niet op http://www.alfaromeo.be )

Alleszins ziet het ernaar uit dat het TI Pack weer énkel met zwart leer te krijgen is, en slechts in drie lakkleuren.

Beetje jammer. Zit een beetje op de wip voor de 320d Touring en de 159. Zou mijn 3de Alfa op rij zijn. Il cuore ha sempre ragione?

:-)
Ik denk net als ”Bol” dat het gewoon gaat om een projectje van een lokale garage of liefhebber.

De voorbumper komt gewoon van de Brera/Spider. De uitlaten ook van de Brera/Spider en voor de rest gewoon 19”TI velgen.

Het is volgens mij zelfs geen TI. Ik zie namelijk geen zijskirts. Kortom een lelijk ding..
Sander Peters
Ik denk dat dit gewoon een door iemand zelf ontworpen fake Alfa 159 is.. Diegene zet hem op het internet en noemt het de Alfa 159 GTA
We moeten gewoon nog even geduld hebben voor de Alfa 159 GTA dat is alles, want Alfa maakt niet even zomaar even een “GTA’tje”.

Greetz,
dit is nou een alfa :D al vinden mensen dat de oude alfa’s de alfa’s zijn ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).