Shuanghuan CEO komt naar Nederland

Auteur: , 73 Reacties

We maakten voorig jaar al kennis met deze Shuanghuan CEO, een SUV met de achterkant/zijkant van een X5 en een voorkant van een Landcruiser. Het automerk bestaat al sinds 1988 en heeft inmiddels een deal met het Franse AZ Motors, deze zal de Chinese Shuanghuan 4x4 modellen gaan distribueren in Frankrijk, Belgie en Nederland.

Shuanghuan produceert jaarlijks meer dan 100.000 voertuigen en staat redelijk goed bekend vanwege de kopieer-eigenschappen. In 2003 onthulde het bedrijf de Rabo S-RV, waarna Honda een rechtszaak heeft aangespannen vanwege de gelijkenissen op de CR-V. De SCEO kwam in 2005 en het laatste model is de Noble, een soort kopie van de Smart.

Shuanghuan SCEO

De importeur, AZ Motors, heeft meer dan 20 jaar ervaring in de autoindustrie en heeft een exclusieve overeenkomst gesloten met de Chinese autofabrikant voor de verdeling van voertuigen in Frankrijk, Belgie en Nederland. Er zijn nog geen dealers aangewezen, manager Albert Abchée claimt echter dat er rond september zo’n 130 dealers zullen zijn aangemeld.

Angst voor een crashtest? Neem even een kijkje op de site van Shuanghuan.

Shuanghuan crashtest

Met dank aan Glenn voor de tip!

UPDATE: begin dit jaar werden we door Paul reeds getipt over een nestje CEO’s in Braila (Roemenië). Uit nader onderzoek bleek dat Martin Motors de importeur was.73 reacties

Van op zij is het precies een X5….

Het begint erg te worden met al die meuk, ze blijven maar komen.
hoeveel sterren zou die hebben ?:P:P:P
een tientje voor degene die het containerschip waarop ze hierheen komen de grond in boort, als we allemaal wat inleggen moet er wat te regelen zijn om te voorkomen dat die bagger hierheen komt…

autoliefhebbers verenigt u!! ;)
het is echt net een x5 van de zijkant…..
maar volgens mij kan je niet de min in met Ncap sterren dus ze testen hem niet eens:P
Lijkt wel of ze dat bij iemand in zn schuur gedaan hebben.
Dat heb ik nou altijd al gewild een BMW X5 met een Opel voorkant ;-)
DeAutogids.nl
Goh rijden in een SRV-wagen zal wel niet zo aanslaan… Die website heeft ook een heerlijke vorm van Engels.
@DeAutogids.nl
dat wou is net zeggen, ze hebben waarschijnlijk gewoon een chineze tekst is een vertaalmachine gegooid

‘SRV is an exquisite work of the saloon car and the sport car. It has the perfect cohesion of the high-quality passenger vehicle’s excellent craft and the agile, luxurious comfortableness and wild of the intrepid style’ :P
ik vind het echt een schande , bah Chinezen….
gewoon oprotten met die meuk uit nederland! vrij lullig als je net een X5 hebt gekocht!! ziet iedereen je aan voor een chinees! maargoed dat hij op het oude model lijkt..
Ik verbaas me er telkens opnieuw over dat hier geen protest op komt van de Europese Unie of van de partijen van wie gekopieerd word. Schaamteloos Europese wagens kopieren en ze dan hier doodleuk op de markt brengen.
Ik snap wel steeds betel waalom de babi pangang in China naal mens smaakt.

Ze hebben vast chinese stelletjes voor de clashtest. Van die dingen die in een vuulwelkpakket zitten. Kunnen om de auto heen gezet wolden als je geclasht ben. Botsen andele chinezen niet tegen het wlak.
Nee he, niet nog een. Houden die lui dan nooit op?
Ik vind de zijkant juist eerder wat weg hebben van de X3:
http://autonieuws.autotrader.nl/images/Articles/300/46bmwx31.jpg
Ik heb hier een ‘echte’ X5 op mn erf staan, en nu ik dit zie heb ik zoiets van flikker op met die klerezooi.
Niet erg dat dit soort dingen gemaakt worden, maar dat mensen het kopen, vind ik het allerlompst.
Ik heb niks tegen China of zo, maar ze moeten zich schamen daar…
Ja evo,
die achterstijl is met name X3, maar de rest toch meer X5.
En binnenkort zien we een chinese versie van de Bristol Blenheim.
Bij Bristol is een deel van de produktielijn gestolen!!

http://img252.imageshack.us/img252/2236/bristoltw6.jpg

-edit: hier meer;) –
Bij welke snelheid is die crashtest? 1 kmp/h ofzow….of nog minder
dit is toch plagiaat? kan dat niet aangevochten door BMW of zo? Bij muziek hoor je dat vaak genoeg, ligt dat zo anders bij automobielen dan?
Gelukkig lijkt deze creatie in de verste verte niet op de BMW X5… ahum
Het ergste was dat de importeur een ander frontje los verkocht, waarop ie dan nieren had, zodat ie nog meer op het origineel leek.
Hahaha, over frontje gesproken…let maar op water gebeurt als deze auto in de handen van ‘verkeerde’ burgers vald ze pimpen hem tot een wannabee BMW :P
Ow ow ow, het is toch niet normaal dit…
Misschien heeft het te maken met het feit dat BMW ook zn fabriek in china heeft staan, en een beetje te close word met bepaalde mensen daar, en dit copy paste project niet erg vind.
Ik hoop niet dat dit het geval is.
We kunnen wel nog zo klagen maar alles wordt tegenwoordig in China (na)gemaakt dus ……..

Er zijn nou eenmaal mensen met een minder budget en die kopen dit soort dingen.

de helft op deze site heeft zelf wel een namaak t-shirt, horloge, zonnebril etc. ergens liggen maar daar hoor je niemand over

en dan op vakantie gaan naar turkije om nog meer nep spul uit China te halen..
oprotten met dat gedrocht
Ach ja, enige voordeel is dat als je een frontale botsing hebt dat de tegenpartij zonder kleerscheuren uit hun auto kan stappen, want de bumpers van deze auto zijn gemaakt van karton (bij wijze van) en daar rijd je zo doorheen!
Deze wagen mag niet verkocht worden!!! Ze moeten die fabtikant boicotten want mensen denken van ‘aha, een X5/X3 voor de helft van de prijs, en het zal wel rijden zekers!’ … Als je kijkt naar deze crashtest is het wel duidelijk dat je beter meer betaald voor een goçede veiligheid, je betaald tenslotte je leven!!
http://www.anwb.nl/binbestand/auto/crashtest/BMWX503B.pdf
Geweldige website hebben ze ook… dit staat er letterlijk bij de Shuanghuan SCEO…

We Spend hundreds of billions of Yuan to build the top product of SUV researching by our selves. Our car is gathered with international fashion, technological classic and all sorts of technique nowadays. The whole car is made by digital-moulding and the body of the car is made by total-ordermoulding. It is at the average standard and quality among the same style car which above 300,000 Yuan, and it was made by exquisite technics.Shuanghuan SCEO make s its own way to aim at the special car which are for the elite group of graduate students and flexible car for the white collars. We designed a kind of luxuriant but not expensive car which is romantic and smooth, figural and unconstrained. The car has vigorous and powerful appearance. It leads to the fashion and has the function of recreation, traveling and for commercial purpose. Our car is a mixture of the luxuriant technique of easily control, Comfort and the sporting style. It has international sporting performance, sporting chassis, high tech inside and becomes a perfect compromise of classical and modern or even can be defined the most fashionable, most honorable and most beautiful among the economic SUV. We give you the perfect SUV.
Haha lekker voor ze, moeten ze zelf maar eens iets bedenken in plaats van alles te lukraak te jatten :L
Mijns inziens bepaald de prijs en exclusiviteit van een auto meer het karakter van een auto dan de auto zelf. Dus deze auto zal nooit door mensen gelijk aan een X5 getrokken worden. Ik snap dan ook niet waarom mensen zich zo druk maken ;)
kom op autoblog.. wat is er nu weer met de x5?.. ohnee.. het is een Shuanghuan CEO.. lkkr ‘origineel’ design?? laat maar komen.. of die veel verkocht gaat worden?? ben dr bang voor.. achjah.. moeten hun ook zelf weten.
onderaan de website –Copyright 2002-2005 –ik dacht dat zij dit woord niet kenden
right to copy was het toch…?
dat is nog niet alles ze hebben zelfs de naam van ssang yong gebruikt!! het lijkt er toch wel erg op ;)
Niet nog meer van die rotzooi…
Wanneer zien die gasten nou eens in dat wij niet op hun rommel zitten te wachten. Als ze met een originele en kwalitatief goede auto komen mogen ze het nog een keer proberen.
Heren en dames,

Wees gerust, dit kreng is al een jaar in Roemenie te koop en ik heb er nog niet 1 zien rondrijden!! Geheid dat je dit soort bagger niet veel zal zien :)

Heb trouwens wel een zwarte Geely sedan gezien, a la Hyundai Excel grootte. Was an sich niet echt lelijk te noemen. Naar mijn idee nog wel het meest originele merk vanuit China.
De achterlichten doen me een klein beetje denken aan een X5, maar samen met de achterklep heeft de gehele achterkant toch wat meer een SsangYong-uitstraling dan een BMW uitstraling. Er zal absoluut niemand zijn die dat ding ziet rijden en zal denken: Is dat nou een X5? Het is namelijk een héle slechte kopie. En als de prijs zonder belastingen al 30000 euro is zal het met belastingen toch rond de 45000 zitten. Ongeveer dezelfde prijs dus als de BMW X3 2.0i. Voor ieder weldenkend mens is dat een héél simpele keus, of niet?
Steven met de toogzweer
Wedden dat Cardoen al bij die Chinezen aan tafel zit om hem in België in te voeren?
Om vervolgens de kopers een brief te sturen dat ze hem gratis terug mogen inleveren!! :-)
Cardoen moet wel want hij heeft nog niet genoeg Brilliances op zijn parking staan om terug te verschepen naar China. Boot is maar halfvol.

Nog ff geduld jongens, die boot gààt terug…
En het logo van ssang-yong heeft hij de rij eigenschappen van een BMW?
Jammer genoeg, lijkt het wel op een X5, maar of het zo veilig is…
vØlvØ frǽk
eigenlijk ben ik wel benieuwd hoe die rijd
kunnen jullie niet een rijdtest doen autoblog?
gewoon zodat we ook zeker weten dat het voor geen meter rijd ;-)
http://www.autojunk.nl/pictures/20070603162033/image_01.jpg

De eerste Chinese grappenmaker is al gespot die er BMW & X5 badges op heeft geplakt! Auto is gespot in Shanghai door lpb
Ha ha,

Wacht maar, vroeger wilde toch ook niemand een honde-hok of een toy-auto ?

En kijk waar die nu staan !
De europese fabrikanten werken dat kopieergedrag in de hand. Ze besteden steeds meer uit aan de chinezen. Als een chinese fabrikant opdracht krijgt om een x-aantal BMW onderdelen te maken, maakt hij er gewoon wat extra voor zijn eigen handel. De specificaties en de tekeningen worden geleverd door BMW, dus simpeler kan het niet.
@mak,

met andere woorden…;”Goedkoop is duurkoop”!

De Europese en Japanse autobouwers moeten niet zo zeuren! Ze dachten lekker een stel Chinezen te kunnen uitbuiten, maar nu kijken ze tegen copieen van hun eigen modellen!!!

Vreemd dat niemand het daarover heeft, of men vindt de uitbuiting van Chineze arbeiders een normale zaak??? En wij maar de hoofdprijs betalen voor “die kwalitatieve Euro-karretjes”…

Ik vraag me af wat jullie reactie is, als bekend wordt dat de meeste auto-onderdelen uit China komen. Dikke kans dat zo’n onderdeel ook in JOUW auto zit!!!!!

:-(
over 10 jaar rijdt Minimumloon Toon vrolijk rond in zo’n chinees geloof me…dan worden we er helemaal mee kapot gegooid
citroënfreak
En onder welke merknaam komt deze naar Europa of Nederland als toyota of bmw zeker!
HAHAHA
Het is toch wat… Ze zijn wel volhardend, dat moet je ze nageven! Maar ach, ook zij hebben door dat zij de toekomst zijn, en dat ze als ze lang genoeg aanhouden succes zullen hebben. Helaas.
die chinezen toch
kopieeren daar zijn die goed in , tis te hopen dat de kwaliteit van deze suv beter is dan die van de Brilliance welke in Belgie weer van de markt is gehaald

idd puur een Bmw X5 en trekken van Toyota
ik moet eerlijk toegeven op deze foto is die niet slecht.
http://image2.sina.com.cn/qc/ul/2005/0324/U644P33DT20050324092526.jpg
Dat kunnen ze toch niet maken?! die voorkant is een beetje toyota land cruiser en de rest lijkt op Bmw x5!
De auto staat in september ook op de Frankfurt autoshow, ben benieuwd…
Ik vind hem niet eens zo slecht!! k zou m nog best rijde wrom zou je 60 duizend uitgeven voor een x5 terwijl je de zelfde heb voor +-20 duizend een auto is toch altijd al een slechte investering geweest je rijd een goedkope suv en iemand die een x5 koopt die dan naar buiten rijd al meteen 10,000 euro kwijt aan waarde jij met je ceo dan mischien 1000 vind het niet eens zo slecht!!
je houd dan nog veel geld over ook nog terwijl je toch een grote auto rijd en als je met een ceo door de stad rijd denkt de helft van de mense zo das een dure auto dr zijn toch nie zo veel auto kenners dus laat ceo ma kome vind ik
Ze Chinezen verpesten al onze economie.En nu gaan ze ook al ons europse wagen op zeep helpen.Dat kan toch niet zomaar door gaan.Na apers zijn het.
En wat doen de europese merken hier op tegen………….? Helemaal niets.
citrofiel evil twin
Een volwaardige suv voor een kleine prijs doe er mij maar eentje.
Leuk karretje!

Laat maar komen, ik koop em wel hoor.
een SUV met alles er op en aan die elegant en romantisch is en ook stoer en sterk!. Ik vind 7.000 euri echt geen geld voor zo’n ding!. Als ik nou mijn astra inruil en 1500 euri terug krijg zijn we er helemaal uit!.
tegenwoordig hebben we toch standaard 2 jaar fabrieks garantie? goed verhaal laat maar komen die rommel!
Wil iedereen die ooit al eens nepkleding gekocht heeft in turkijke, thailand of weet ik het waar, NU zijn tekst hier verwijderen aub….en oeps, ineens staat er géén één reactie meer hier over nagemaakte auto´s…..
Laat ze maar komen voor die centen, de “echte” zijn veel te dik en duur betaald, en veiligheid?
wat te denken van een Smart of Fiat Panda
Tja,
Wat is hier de bedoeling van? is dit het bewijs dat de ceo op andere auto’s lijkt?
Volgensmij was dat al bekend. Weet misschien iemand waar ik dat ding kan kopen voor verschrikkelijk weinig geld?
Ik koop dat ding niet omdat ie uniek is of de beste in z’n klasse maar omdat ie de aller aller aller goedkoopste auto ooit is. Anders hoef ik die troep niet
Alle stof die opwaaidt voor een chinees….. we gaan er ook allemaal eten halen dus waarom ook geen auto’s.
Doe mij er maar 2 bij een babipangang……

Wat ik wel graag wil weten is wat de prijs doet van Ceo met witte rijst
heeft die neus niet iets van de Kia Sportage weg.
ik heb zelf hier ook een Sportage en een X5 staan.
maar verder ziet de auto er best leuk uit hoor niet s mis mee.
maar dan zijn de peugoet 107 toyota aygo en de citroen c1 ook gekopieerd.
en daar rijden ook redelijk wat mensen in ik denk dat hij best wel verkocht gaat worden.
maar ze hebben ook al een honda c-rv gekopieerd alleen zij noemen hem de s-rv
de prijzen van de Ceo beginnen waarschijnlijk toch vanaf de 30000????
het verbaast dat bmw hier niet op gereageerd heeft
citrofiel evil twin
@ evil twin; Wat heeft dat hiermee te maken?

@ hahaha; Lijkt me veel te duur…
ik ga er ook eentje nemen :)
Hoera!!
Wat een drukte over een overbodig soort auto!
Ook de X5 is zijn leven begonnen als ‘heftige concurrent’/” copie’ en dan niet in de vorm, maar in de geest: zonder dat BMW een tijdje LandRover/RangeRover in huis hadden, hadden ze nooit zo snel de techniek kunnen copiëren/”ontwikkelen” om een luxe terreinauto op de markt te zetten.

Het wordt tijd, dat ze gewoon alle SUV-achtigen naar het platteland verbannen: is het gelijk afgelopen met die zuipschuiten, ongeacht waar ze vandaan komen en wie ze maakt.
ik vind dat ze mogen komen met goedkope autos omdat we genaaid worden in europa door dure merken,als je kijkt naar bepaalde merken zoals kia en hyundai,die waren ook 10 jaar geleden 0,0 en kijk maar nu ze zijn een van de besten,die chinezen moeten ook ergens beginnen.geef ze net zoals de anderen een kans en ze zullen zich sneller ontwikkelen dan wie dan ook.
Auto’s zullen in de toekomst ontworpen worden in Europa en gefabriceerd in azie. Het arbeidersloon in Europa wordt kunstmatig hoog gehouden maar op termijn is dat onhoudbaar.

Vergelijk eens een Nissan Quashqai met een Ford suv… prijs is maar de helft en de Nissan is mooier :-)
hun logo is en wannabe ssangyong logo

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).