Mazda 3 concept uitgelekt? [updated]

Auteur: , 49 Reacties

Tjeetje, als Mazda zo doorgaat wordt het nog een hip merk.

Met de concept voor de nieuwe Mazda 3 zetten de Japanners de lijn door die ze met de Mazda 6 hebben ingezet. Niet langer hoeven Japanse auto’s er saai en degelijk uit te zien, sportief en strak gesneden kan blijkbaar ook wel.

Vooral het front is lekker dik, maar ook meteen herkenbaar als Mazda. Na alle strakke concepts (met Nagare design: Nagare, Ryuga, Hakaze, Taiki en Furai) geeft de Mazda 3 concept een beeld hoe het Nagare/ Flow design zich zou kunnen vertalen naar straat auto’s. De nieuweling zal in oktober op de autoshow van Parijs aan het grote publiek worden getoond.

UPDATE: De tekeningen lijken helaas niet van Mazda afkomstig te zijn, maar van een Russische student. Toch goed gedaan van hem, dan.

Mazda3 concept

Mazda3 concept49 reacties

Damn.. super strakke auto.. doet u mij maar 1
Ziet er best goed uit alleen logo zit beetje raar daar zo laag..
mooi mooi mooi drie keer hoera. Mazda wordt idd heel cool.
Ik zie een tikkeltje Alfa in de achterkant maar het is een heel aantrekkelijke auto om te zien. Ik hoop dat de concept->productie vertaling zo wat naadloos gaat, want veel te vaak blijft er niks van de originele ideeën over.
Prachtige wagen, ik vond de huidige Mazda 3 niet mis, maar deze heeft een veel sportievere look.
precies DEV, je ziet altijd de mooiste concept modellen maar daar blijft bijna nooit wat van over als de auto daad werkelijk in productie gaat.
dan is het meestal weer saai saai en nog eens saai.
dus ook voor deze auto geldt eerst maar even afwachten.
Heeft ook wel iets weg van een BMW 1 serie. Of is dat heel ver gezocht. Desondanks een gedurft en geslaagd ontwerp.
Hmmm, het werd al eens eerder over Japanse auto’s gezegd, maar bij deze is het in ieder geval duidelijk van toepassing: “teveel details, stop met designen”.

Kijk eens naar de ‘rommel’ van lijnen over de motorkap en koplampen, en aan de zijkant lijkt het papier van de tekenaar gerimpelt te zijn.

De achterkant is mooi, de rest is een gemiste kans. Met minder lijnen zou het een meer ‘cleane’ auto zijn, die er niet onaardig uitzag…
beetje een zuuuuuug snuutje ..
maarrrrr .. Mazda heeft altijd het voordeel van de twijfel ..
Mazda heeft een onplaatsbare positie in de autowereld ..
Achterzijde vind ik niet gek. Verder denk ik dat ’t niet zo spannend zal worden.
De Mazda 6 lijkt eerst best spannend, maar kijk er langer naar en het is gewoon een 6 die iets teveel op een RX8 wil lijken. Over een half jaar is ’t gewoon weer een saaie sedan.
Gaaf, maar ja eerst afwachten of hij daadwerkelijk zo eruit komt te zien.
@Marijn

Zogenaamd de europeanen maken er geen rommeltje van. Kijk maar naar de huidige modellen van BMW en audi, als dat geen overdesign is dan weet ik het ook niet.
Is het nou werkelijk zo moeilijk om voor de autoindustrie zulke auto’s te ontwerpen! Mijn zin klopt vast niet, maar je snapt wat ik bedoel. Zalig hoe deze auto eruit ziet! Lekker strakke lijnen echt mooi! Waarom maken ze dan nog van die lelijke ugly kut wagens vraag ik me dan af, als dit ook kan.
ik weet het niet… sommige delen van de auto geven me het gevoel dat het een bmw 1-serie is :-s
WOW..
Gooo Mazda ! echt
De Impreza zoals ie had moeten zijn…

hulde voor mazda!
zn neus heeft heel iets weg van een 599gtb vind ik… mooie auto!
Prachtig design! Net zoals bij de nieuwe 6 vind ik deze ook schitterend. Ook de Furai vind ik mooi! Ik vind Mazda steeds cooler worden!
@Skyline .. ja da,s moeilijk ..
glooingen , flauwe lijnen , rondingen die weglopen in niets zijn bovendien duurder in het productie-proces en moeilijker stijf te maken ..
carsofcoolhaven.nl
Ziet er wel oke uit eigenlijk, beetje de nerveusiteit van een kleine Alfa, maar toch weer anders. Tis in ieder geval een mooie poging de auto’s spannend te houden/maken, en dat kan nooit kwaad. Zie er een beetje de motorkap van een Cayenne in, op de een of andere manier, terwijl de rest van de auto me dat toch niet echt laat zien. Heel apart. Wel leuk
Allemaal dikke prima, maar zo iets komt er toch nooit als productiemodel.
Kijk maar naar hoe de scirocco concept en de ibiza concept eruit zagen en hoe die werkelijk geworden zijn!
Mooi concept, alleen de achterkant lijkt op een Volkswagen Scirocco…
Ziet er goed uit deze concept.
Maar ik meen dat er nu een Nederlander bij Mazda aan de tekentafel zit.
Am I right?
Vraag me niet hoe, maar ik zie er lijnen van de Porsche Panamera in terug… Anyhow, hij ziet er goed uit! Achterkant is even wennen, maar dat komt helemaal goed. Een Japans merk met zo’n gewaagde auto… Dat ik het nog mee mag maken… ;)
Amazing!

Hoewel de nieuwe mazda6 op straat erg tegenvalt; nauwelijks opvallend.
Thom Holwerda
@Marijn:

Dat is dus dat “Flow” designtaalgedoegezeik. Kijk maar goed naar die studiemodellen en je snapt waar al die lijnen vandaan komen. Of het overdesign is? Ach, ik vind het niet storend.
Goed bezig, die Mazda!
Of moet ik zeggen, goed bezig die Laurens van den Acker! Met de prototpen heeft hij een goede basis gelegd.En idd, de achterkant is een goede vertaling van een Alfa.
Houd wel in je achterhoofd dat de wielen op de productieversie bij lange na niet dit formaat zullen halen. Ook zal er aan de zijkant meer raamoppervlak komen en zullen de voor- en achterbumper minder sportief gesneden zijn. Als we ook de erg brede wielkasten iets afvlakken komen we bij een redelijk doorsnee middenklasser, met desondanks nog steeds geen onaardig design. Dus als ze niet al te conservatief de uiteindelijke productieversie gaan vormgeven heeft deze 3 wat mij betreft groen licht.
Ziet er inderdaad superstrak uit. Scherp gelijnt en laag…
Zou Mazda niet eerst een SUV-achtige concept onthullen?

Klik:
http://www.autoblog.nl/archive/2008/06/16/voor-rusland-mazda-crossover
Geweldig, maar dan moet hij wel precies zo blijven!!
Ik vind het een beetje een gestroomlijnde baby rx8 zonder kont. Wel gaaf eigenlijk. 8)
Japanse auto’s als saai en degelijk uitzien? Zoals vele Duitse auto’s dus. Ik vind deze Mazda concept OK alhoewel het niet mijn smaak is. Geef mij maar de nieuwe Lancia Delta.
Ik weet niet, niet echt realistisch ontwerp: de wielen zijn veel te groot.
Heel mooi, alleen die hobbels onder op de deuren hoeven voor mij niet. Dat wordt alleen maar vies en dan vallen ze in negatieve zin op.
“Niet langer hoeven Japanse auto’s er saai en degelijk uit te zien, sportief en strak gesneden kan blijkbaar ook wel.”

Dat wisten van Mazda al langer…

Vind het een prachtige wagen!
Ik ben de naam even kwijt, maar het is in ieder geval een Nederlander die de designafdeling van Mazda leidt! Doet ie goed
geweldig
Zo! Als Mazda’s er zo uit gaan zien, wordt ’t inderdaad nog wat. Nu nog wat minder plastiek. ;)
Je kan wel zien dat mazda van ford is
Hee kijk nou!! Een Mazda Leon! Met een BMW 1 sausje over de achterzijde en een beetje Smart Roadster jus over de motorkap. Wel verschrikkelijk lelijk met die vouwen onderin de portieren. :(
“Een Mazda Leon!”

Domme opmerking. Het was juist de Seat dat leek op de eerste Mazda3. Die was er toch eerder

Maarre deze auto is FAKE. Lees het aangepaste leesbericht maar op mijn site :)

http://www.mazda-madness.nl/nieuws/218.htm
Ziet er erg netjes uit.
Heeft ook wat weg van de Seat leon..
Vooral de zijkant.
The Honda Spirit
ferrari neus, grilletje van een andere mazda, voor de rest goed gekeken naar de Lancia Delta, Fiat Bravo en Ford Mondeo, misschien nog wat invloeden van een Alfa en een beetje Seat d’r bij.

Kortom…bij elkaar geraapt zooitje…ik mot hem nie.
The Honda Spirit
verrek, ik lees nu pas het bericht dat ie fake is…nou…maar goed ook.
Het is inderdaad een fake!
Maar wat Wouter zegt van als Mazda zo door gaat word het nog een hip merk, klopt niet mazda is al een hip merk :lol:
Ik heb hier een aantal reacties gelezen van notoire azijnzeikers die de Jappen nog steeds van kopieren verdenken(doet niet elk merk dat) en ook nog één die de “ford invloeden”terug meent te zien; Kijk goed naar het verleden, en zie: Nadat Ford een belang in Mazda had genomen kwamen ze ineens met het New Edge design(kwam van de Mazda tekentafel) en prompt mocht Mazda niets vernieuwends meer ontwerpen. Nu blijkt dat Mazda één der smaakmakers van het Ford concern is, mogen ze weer vrij uit doen waar ze altijd al goed in waren; Design !!!
En ook al ben ik zelf een Mazda rijder met een grote hang naar BMW (heb zelf een nieuwe Mazda 5 CITD, mijn vrouw een 318i uit ’96) voor Marijn nog ff de volgende overweging: wanneer je praat over rommelige lijnen, kijk dan eens kritisch naar een BMW 1 serie ; da`s een auto waarbij het net lijkt alsof er iemand van 350 kg.ingezeten heeft, zo “doorgezakt”lijkt ie, en dát vind ik nu een design-misser
Wow!! Wat een fantastisch ontwerp. Van mij mag deze auto zo in productie…
MAZDA “s worden steeds mooier, ze krijgen de smaak steeds meer te pakken, als het gaat om lijnenspel het word steeds strakker werk.
Neem eerst die 323f eens met die uitklappende koplampen van bouwjaar pakweg 1993.
Toen de opvolger, ook de 323f, spitse neus kleine koplampen heel strak.
Toen kwam er de Fastbreak als een echte familie auto, toen was de sportiviteit ineens weer weg.
Weer kwam er een 323 wat nu de huidige is, en begint er weer wat op te lijken.
Maar nu, de knaller van het jaar, MAZDA is weer volledig op koers en op de weg terug van spotiviteit.
Hulde aan mazda, jammer, dat ze op zoek moeten naar een nieuwe tekenaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).