Video: Opel lanceert Insignia in Londen

Auteur: , 30 Reacties

Grote product launches zijn de bom tegenwoordig. De marketingjongens doen hun best om elkaar te overtreffen met enorme zandlopers en wat dies meer zij. Gisteren was het de beurt aan Opel om hun nieuwe Vectra te lanceren, en ze deden dit door hem letterlijk uit de lucht te doen vallen.

Vanaf 45 meter hoogte dook de Opel in 6 seconden naar beneden. De Insignia is een belangrijke auto voor Opel. Ze verwachten er volgend jaar minimaal 200.000 te kunnen verkopen. Ter vergelijking, dit jaar zullen er ongeveer 140.000 Vectra’s verkocht worden.

De nieuwe Insignia zal leverbaar worden als hatchback en notchback (sedan) en bij de lancering zal er keuze zijn uit 7 verschilende motoren.

Tank je benzine? Dan kan je kiezen uit 4 verschillende motoren. De minst krachtige is een 1.6 met 115 pk. Een stapje hoger vinden we een 1.8 met 140 pk en dan is er nog de 2.0 Turbo met 220 pk. En de kers op de appelmoes is de 2,8 liter V6 met 260 pk. De V6 heeft standaard 4WD en dat is ook als optie te bestellen op de 2.0 Turbo.

Draag je liever een handschoentje bij het tanken? Dan zit je vast aan een 2.0 CDTi, maar die is wel in drie verschillende smaken. Namelijk 110, 130 of 160.

Filmpjes van de onthulling kan je bekijken op autojunk.

Opel Insignia Londen30 reacties

Ik vrees dat dit een wagen wordt voor mensen met heel kleine kinderen. Der is achterin op het eerste zicht niet veel hoofdruimte.
Design her en der gegapt. Insignia klinkt niet. Vernieuwende techniek ontbreekt. Dieselmoteren en Opel dat wil al helemaal niet. T wordt niks met deze opel zou je dan denken. Maar hij zal wel weer lekker verkopen, zeker in NL. Je ziet de kip er al achter hangen. Vreselijk…
Knijp je ogen een beetje samen, denk subtiel uitgekopte wielkasten gevuld met 20″, een hoogtoerige v8 met als topping een lotus badge.
Ben benieuwd wat hiervan gemaakt kan worden, de basis is in ieder geval geslaagd!
Een beetje On-Opel wilde ik bijna zeggen na wat ik de laatste tijd van ze gezien heb!
Wat is hij mooi zeg!
Had even goed de nieuwe Toyota Camry kunnen zijn…
Constructeurs weten echt niet meer van welk hout pijlen te maken :-(
Zo lelijk is hij eigelijk echt niet. Ik denk dat hier vooral negatieve reacties gaan stromen omdat de gemiddelde lezer ergens diep in het onderbewustzijn voelt dat de middelklasse wagens eigelijk (eindelijk) er goed beginnen uit te zien. Voelt de autoblog lezer concurentie voor zijn geliefde BMW Merc of Audi??

Pure speculatie natuurlijk.
vorm van de cls (of passat cc ;p) en de achterkant van de 6 serie

O_O opzich wel mooie bak
wrm geen station car zonder die gaan ze denk ik geen 200.000 halen
vooral als er u al met station maar 140.000 verkocht worden
Ok….leuk. Maar, ehm, komt er nog een 2-deurs versie met een dikke LS2 of LS3 onder de kap ? :p
Introductie doet een beetje denken aan de Maybach toen.
Blijft toch mooi hé, die “london bridge”!
Ik mis een motor tussen de 1.8 en 2.0 turbo.

140pk uit een 1.8 is net iets te weinig en 220pk net iets te veel voor de gemiddelde jongere leaserijder ben ik bang. En met de huidige naar boven toe schuivende omslagpunten tussen benzine en diesel zouden ze er goed aan doen om bijv. een 170 pk versie uit te brengen van de 2.0 turbo.

Wat weegt de insignia eigenlijk??
Ik vond ‘m leuker toen ie nog in z’n UFO zat eigenlijk.
http://img.photobucket.com/albums/v249/jenny_crambo/CopyofP1010490.jpg?t=1216724088
Ik vind deze auto er veel te braaf uit zien terwijl al de concurrenten er naar mijn mening een stuk gewaagder uit zien…
@ Beem bim bop, welkom in de autowereld. Er zit zeker vernieuwde techniek in en nog al die onzin van je klopt ook niet. Oftewel, jij denkt oh Opel en dan moet ik maar negatief zijn want de rest is dat ook.

Ik had gister de introductie live gekeken, ze hadden alleen maar een 32-bits verbinding en dat was niet al te fijn kijken.
Die Opel ziet er goed uit. Bij Opel gaan ze het steeds beter snappen dat saaie auto’s, die ze jaren gemaakt hebben, niet meer verkopen.
Ik kan niet anders zeggen dan dat die auto er enorm goed uitziet. Ik vind hem vele malen mooier dan een Mondeo of Passat eigenlijk.
Is dit dan geen Vauxhall??
En inderdaad, naast de nieuwe C5 weer een auto die er erg goed uit ziet en het zakelijke (wat gaat dat een slagveld worden dit jaar, wordt lachen met de talloze acties a.h. einde van dit jaar) segment betreedt. Ben absoluut geen Opel fan (penis: prostituee als Opel: boer zit bij mij nog te vast tussen de oren), maar dit is toch wel een strakke auto..
@IPA35

Ja het is inderdaad een Vauxhall, maar ik denk dat deze alleen maar verschillen van Opels door het stuur rechts en het logo.
Klein beetje a lá Fiat 500
Hoe spreek je dit nou uit?

In-sig-nie-ja
Of
In-singn-IHAAAA?
:roll:
zoals je in de youtubelink van ‘carfreakshow kunt zien was de Insignia die in Londen werd gepresenteerd, een Opel. Wel raar dat ze dan dus voor Londen hebben gekozen, maargoed. Misschien dat het iets met de kabels had te maken ofzo. Vergezocht.
En bij de benzinemotoren zit er inderdaad een behoorlijk gat,
net alsof 140 het hoogste is wat Opel wil leveren, en dat er dan
een top-V6 bij komt van 260pk, net als nu. Maar waarom die 2.0T dan 220 moet leveren snap ik niet helemaal. Ik denk dat de cijfers tussen die 2 niet zo heel veel schelen door gewicht en wel/geen turbo? Van die 220 hadden ze beter 180 kunnen maken ofzo. En die V6 had dan naar 250 gekund, of 245 ofzo. En dat ze dan voor de OPC-versie die 245-250 hadden verhoogd naar 320 ofzo?

Het is maar een idee, maar ik zou 140-180-245-320 logischer vinden dan 140-220-260-?opc van wat ik nu lees.. Maargoed, het zal wel allemaal,
die 200.000 is vrij gewaagd. Die 140.000 zijn nu bijna allemaal stations, en de Insignia station komt pas halverwege 2009. Maar aan de andere kant: de Mondeo verkocht zichzelf ook nog maar 1200 keer per maand ofzo? Aan het einde van het vorige model. En nadat de nieuwe 2 maanden na introductie een beetje op gang begon te komen, verkocht Ford er ineens 4000 per maand van. Inclusief station, dat wel. Maar het zegt wel dat Opel makkelijk van 140 naar 200k zou kunnen klimmen zonder hun station. Wat ik overigens wel raar vind, een jaar verschil.. Maargoed. Ik wacht intussen op de foto’s, want behalve de zijkant vind ik hem errug geslaagd. Dus als de lijnen vanaf de C-stijl bij de station kloppen, vind ik het een goede concurrent voor de Mondeo.
Een hele mooie auto die erg goed gaat verkopen.
Pixed heeft gelijk: dit lijkt wel een Toyota gekruist met een Passat.
Niet lelijk, maar zeker niet spectaculair. Gaat vast goed verkopen, en met de kwaliteit zal ’t ook wel snor zitten, maar zelf vind ik de GT nog steeds de enige echt mooie Opel (sinds lange lange tijd).
Joah, hij ziet er best goed uit. In ieder geval velen malen beter dan de gemiddelde Opel… Ik denk dat -ie veel verkocht gaat worden, door zijn praktische eigenschappen gecombineerd met het ‘racey’ design.
@ marruk
Uit ’t ‘ruimteschip’ komt wel degelijk een Vauxhall maar de reden dat er ook een Opel stond is natuurlijk dat de auto het meeste verkocht zal worden als een Opel. Dat youtube filmpje is duidelijk gericht op de landen waar deze auto een Opel is, voor Engeland zal er vast een ander filmpje zijn ;)
Amaai, een van de mooiste opels sinds tijden !
Ik heb het al gezegd dat ze de juiste weg zijn ingeslagen met de astra gtc, corsa 3-deurs en de gt( niet echt opel maar toch…)
En als je zo een mooie gezinswagen kan maken heb je toch een streepje voor op de rest…
Als hij dan nog een beetje aangekleed is ziet hij er ongetwijfeld nog mooier uit.
Nu maar wachten op de opc, als de v6 4wd als standaardmodel aanboden wordt..
toch wel een mooie auto alleen jammer van die vouw in de motorkap
ik hoop dat ze met dit model in de DTM gaan rijden
weet zeker dat ie er dan onmundig vet uit gaat zien
god, opel doet met dtm niet meer mee, vorig jaar ook al niet meer

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).