Tweedehands automarkt is zwaar aan het instorten

Auteur: , 87 Reacties

De prijzen van gebruikte auto’s zijn de afgelopen maanden flink gedaald. Tegelijk is de verkoop van occasions tussen particulieren onderling ook teruggelopen. Dat blijkt uit cijfers van Autodata Nederland en VWE. Via diverse kanalen horen we dat alle opslagplaatsen van leasemaatschapijen en occasionboeren vol zijn gelopen. Er staat voor kapitalen aan auto's te wachten en niemand wil kopen...

De occasionprijzen zijn volgens de Autodata Occasion Index (AOX) met 5,94 procent gedaald tussen september 2007 en september 2008. De C2C-verkoop van gebruikte auto’s was van januari tot en met september dit jaar 3,48 procent lager dan in dezelfde maanden van 2007. De verkoop van autobedrijven aan consumenten is over dezelfde periode met 3,01 procent gedaald. Dat blijkt uit cijfers van VWE, maar volgens mij is het afgelopen weken nog veel verder gedaald (via bovagkrant).

Vandaag verschenen er overigens diverse berichten over de zakelijke markt die op dit moment kunnen verdienen op occasions. Uit onderzoek blijkt dat 46% daarom een privéauto erbij wil nemen, zo willen leaserijders toch mobiel blijven en proberen zij aan de fiscale bijtelling te ontkomen. Misschien is dit de laatste poging van de occasionmarkt om de verkopen op te krikken.

Van de ruim 780 ondervraagden bij het onderzoek, dat in opdracht van AVIS Autoverhuur is uitgevoerd, heeft bijna de helft moeite om aan de fiscus een sluitende kilometerregistratie te overleggen. Wel maken zij keuzes om het privégebruik van de zakelijke auto aan banden te leggen om geen overschrijding van de vrijgestelde kilometers te krijgen. Ondanks dat veel leaserijders ook nog niet weten of hun leaseauto in het nieuwe, lagere bijtellingstarief van 20% valt, zoeken velen naar wegen om juist géén bijtelling te hebben. Alternatieven die worden gezocht zijn openbaar vervoer (31%), een privéauto aanschaffen (46%) of het gebruik van de fiets (10%). Ook worden het delen van de auto of het lenen van de auto bij familie of vrienden als alternatieven genoemd. Deze kosten echter wel geld of blijken niet de meest praktische oplossingen.87 reacties

Ik wist dat de occasionmarkt iets was teruggelopen maar bijna 6% vind ik toch wel schokkend.

– Willen jullie dat plaatje aub verwijderen/veranderen, het is namelijk een compleet onterechte en bovendien irrelevante illustratie. Bij voorbaat dank
Christian Adriaensen
Jammer dat dit cliché staande blijft,
wij autoverkopers hebben ook gevoelens hoor … ;-)
Beste redactie, ambassadeurs van de autobranche,

Ik sluit mij aan bij Hemstra door te vragen de volledig onterechte en ondoordachte banner te verwijderen. Erg vervelend dit te moeten lezen op een site voor autofanatici. Ik wil u eraan herinneren dat het de verkopers/verkoopadviseurs zijn die het mede mogelijk maken deze site van nieuws te voorzien…
Ik volg de mening van Hemstra ivm het plaatje!
Ja autoblogger- Waar slaat die kreet op? :?:
Als je dan nog een plaatje hebt van een woestijn vol onverkoopbare verroeste stoffige auto’s of zo…
Goh,vertel mij wat dat het particulier ook niet op wil schieten met de autoverkoop…
Tjah ..

Geen geheim dat het overal allemaal een beetje magertjes is .. maar heb wel het gevoel dat het weer bijtrekt, deze week toch 6 gebruikte auto’s gedaan (waaronder 3 relatief dure 5-series). Eind van het jaar nog een show met de collega’s uit de buurt en we komen er allemaal weer bovenop.

De nieuwe groene lebels lopen echter wel lekker door!!
Het is idd een ramp met gebruikte auto’s op het moment. En dan niet alleen de dure auto’s zoals waarschijnlijk gedacht wordt. M’n vader heeft een fiat dealerschap en bij ons is de gebruikte auto voorraad verdrievoudigd vergeleken met vorig jaar (van 20 naar een dikke 60 auto’s).
Daarentegen hadden we vorige maanden wel een boom op nieuwe auto’s
Maarten Overgaauw
De banner is nodeloos kwetsend en al helemaal in dit artikel volkomen overbodig. Een faux pas van Autoblog, die naar mijn idee dient te worden hersteld middels verwijdering en een, en dat kan ook heel kort en bondig, excuus.
@ IVO

Dus omdat jullie Autoblog van informatie voorzien willen jullie invloed hebben op de content? Misschien werkt dit zo in Amerika, maar in Nederland zeggen we toch gewoon lekker wat we willen. Ga maar lekker terug in je hokje huilen.

Ik moet toch niet denken dat een stel autoverkopers hier gaat bepalen wat er getoond mag worden.
Haha het lijkt wel of er opeens allemaal autoverkopers reageren. Wegwezen alsjeblieft.
Is iedereen autoverkoper hier!?
C-2-C moet B-2-B (business to business) zijn denk ik?

en die afbeelding slaat nergens op..
@ Appieflappie: kwetsende dingen staan hier wel vaker op Autoblog, dus dat zal op zich het probleem niet zijn. Maar de tekst in het plaatje heeft niet zo heel veel te maken met het artikel, dus nodeloos kwetsend is het toch wel. Tenzij je nu wilt gaan beweren dat de dalende verkopen komen omdat de verkopers 6% onbetrouwbaarder zijn geworden? Volgens mij zat er wat anders achter…

En nee, ik ben geen (auto)verkoper, dus ik mag hier roepen wat ik wil ;)
customer 2 customer wordt er bedoeld, oftewel de particulier onderling verkochte wagens
c-2-c = customer 2 customer

beetje logisch denk ik.

appieflappie je bent wel erg triest met je uitspraak! ook deze autoverkoper gaat echt niet weg.

die kreet gaat nergens over!
Haha, ja eigenlijk is niemand te vertrouwen. Autoverkopers, fietsverkopers, elektronica winkels. Iedereen probeert iemand op te lichten of iets aan te smeren om er zelf beter van te worden. Is de meest normale gang van zaken…
Maar dat heeft inderdaad geen enkele betrekking op het artikel.
Als je lef hebt laat je het staan !

Kom op lieden ! het is een plaatje ! hoe kwetsen het voor jullie branche misschien ook is, en hoe onrelevant dit is ter betrekking van dit artikel is er altijd nog een kern van waarheid achter ! Zelfs vandaag de dag nog.

Zelf heb ik ook een auto te koop staan op Marktplaats, en hoeveel telefoontjes ik al niet gehad heb over mensen die mij een gunst willen doen, want die auto is toch waardeloos.

Ik zelf zit ook in de auto-branche, en ik ken de kneepjes van de verkoop ook goed, echter gezien de huidige situatie gok ik niet dat een paarse plaatje veel verschil zal maken in een toch al dalende markt.

Mijn mening…
Yep, ben ook verkoper. En het klopt ook nog eens, althans volgens Readers Digest….

http://www.spitsnieuws.nl/archives/tech/2008/09/brandweer_betrouwbaar_politici.html
“niemand wil kopen” !??

Nou, als de verkopen met een paar procent gedaald zijn, wil dus nog meer dan 95% WEL kopen! Stemmingmakerij dus!
”autoverkopers zijn niet te vertrouwen”

wat is dit nou weer voor telegraaftitel.. even nadenken voor je iets post autoblogger.
Holy shit wat een huillie huillie om een plaatje… Een uitspraak waar beslist een kern van waarheid in zit. Misschien dat men zich daarom zo aangesproken voelt.

En dan nog: net alsof dit ene plaatje ook maar enig invloed heeft op de autoverkopen.

Luister liever naar Dominee Gremdaat over kwetsen: http://www.youtube.com/watch?v=dMFupC13_D8
Hmm, 80% van de reageerders zit in de autobranche. Vond de commentaren bij allerlei onderwerpen af en toe al onbegrijpelijk, nu is me duidelijk waarom.
idd dat plaatje is volldig nutteloos en irrelevant. Het is nergens op gebasseerd bewijs het eerst maar

dag
ja, vind ik gek… dat kopje: autoverkopers zijn niet te vertrouwen..

jongens, wie verzint dat? hoe durf je zoiets op te schrijven over die edele beroepsgroep?

nee, er zijn grenzen.
Ik heb net nog een Corsa C2C verkocht en een 540i prive gekocht. Wel vanwege de huidige markt lekker kunnen onderhandelen. :-)
Autoverkopers zijn ook mensen!
Maar is dit nou goed nieuws voor (2e hands) autokopers? (zoals mijn vader :D)
Hangt ervan af of je veel voorraad hebt. Cash is king.
Wim_BMW_verkoper
Beste Autoblog,

De banner mag inderdaad weggehaald worden. Elk zijn beroep zou ik zo zeggen, maar een beetje respect kan geen kwaad. Zeker door het feit dat de banner niets maar dan ook niets met het artikel te maken heeft.
autoverkopers zijn er op afgetraind om zoveel mogelijk geld te verdienen voor hun bedrijf waar ze werken en tegelijkertijd moeten ze de betreffende klant zo tevreden mogelijk zien te stellen en ja daar wordt zo nu en dan wel eens iemand door de vingers genomen…
Raar dat niemand van autoblog zelf reageert om de reden achter het plaatje aan te geven.
Wat een lange tenen hebben de heren in ene. Laten we nou in ene niet gaan doen alsof autoverkopers opeens een soort van onafhankelijke mobiliteitsconsultants zijn die zich in hun integriteit voelen aangetast. Op verkopen zit gewoon provisie, dus lik je en smeer je (stroop), is niks mis mee, maar dat beledigde toontje is eerlijk gezegd lachwekkend.

Deal with it or go tell mummy…
wat een schitterende spreuk ..
als ik een tegel zou hebben .. had ik em erop geschreven ..

ik heb er nog 1 .. “autoverkopers zijn jankers” ..
en nog 1 .. “autoverkopers kunnen altijd nog politie agent worden” ..
en nog 1 ..”autoverkoper kunnen humor op hun waarde schatten”..

komen er nog wel een paar ..
als ik een tegel had gooide ik em door je autoraam tabeee
Bewijs maar eens dat autoverkopers wel te vertrouwen zijn dan.
Tjonge jonge, alles en iedereen wordt beledigd op autoblog en dat is prima en als het dichtbij komt is de wereld te klein. Niet zo zielig doen, plaatje laten staan!
Ik werk bij een bank, moet je kijken wat daar over gezegd wordt, blijf ook niet thuis in een hoekje zitten.
AUW!! Dat plaatje steek diep ien mijn tere hartje… :( Mijn hele familie is bijna autoverkoper, die zullen dit niet zo leuk vinden. Aan de andere kant moet je het zien als grap en niet te serieus opvatten. De redactie was gewoon te lui om een passende afbeelding erbij te zoeken en gelijk hebben ze!
@Tieuw .. zo zo .. twee leugens en 1 bedreiging in 1 zin ??
jij moet iets met auto,s gaan doen man ..
@ lincoln

Goed bezig, ik lig hier dubbel… hahaha!
^^ lmao @ lincoln

“Tweedehands automarkt verder in slop dankzij autoblog.nl”
Dat plaatje gaat nergens over ! nee ik ben (nog) geen autoverkoper :)
Vrijdagavond caption contest: Kwetsende combinatie van letters. XD
Heb in dit leventje al zeker twintig keer een gebruikte auto gekocht en de verkoper beweerde elke keer dat ie technisch 100% in orde was terwijl je bij de eerste aanblik al kon zien dat het waarschijnlijk niet zo was.

Is ook moeilijk hoor, de waarheid vertellen als je een auto verkoopt, dat doe je zelf toch ook niet?

Maar ga dan niet hier zitten huilen over zo een plaatje, word lekker parkeercontroleur!
wil iemand mijn auto kopen? (oud vrouwtje)
gewoon allemaal (behalve de autoverkopers dan) nog een jaartje (of 2 jaartjes) geen nieuwe of 2e hands auto kopen, dan wordt het vanzelf heel stil heel stil, en dan hoor je steeds harder de heren in den haag en de autoverkopers “huilen”, en als ze dan dagen achterheen gehuild hebben, “dan slaan wij toe” wij gaan dan een auto kopen want dan is de slurptax en de bpm er inmiddels af, en kan er echt weer eens ouderwets gehandeld worden.
Er gaan hier meer reacties over het plaatje dan over het artikel. Als er een saai plaatje bij had gestaan, hadden niet meer dan 10 mensen het interessant genoeg gevonden om te reageren. Nu wel 40. Missie geslaagd, autoblogger!

@ lincoln; :lol: Geniale tweede reactie! :lol:
Autoblog, bedankt voor het springlevend houden van het cliche over autoverkopers.. Hadden we net nodig, zo’n opmerking.
ok autoblog wordt bij deze ook geschrapt uit de favoritieten.

dat plaatje over autoverkopers voelt als poepen op eigen huis.
echt jammer dat een achterlijke mongol dat plaatje linkt, helft van de bezoekers hier is autoverkoper lol
@Laurens- Dan hoor ik bij de 20% hier die niet in de beroepsgroep valt.
Alleen heb ik een pesthekel aan die houding tegenwoordig van “Alles moet gezegd kunnen worden, ook als het kwetsend is”. Fijn- Dus nu gewen we een sneer aan de autoverkopers en die moeten er maar gewoon mee lachen als dat over ze gezegd wordt, of het verder hout snijdt of niet- Wánt dat moet je in onze maatschappij gewoon kunnen zeggen.

He Jandepandaman zeik toch niet zo ongelofelijk man- het is vrijdag! Pak een pilsje en vier dat het weekend is.
Tuurlijk- Zal ik zeker doen. Maar als ik een tegeltje heb hangen, is het wel met zo’n slap tekstje van:

Hij die kwetst
Is echt niet op zijn best

Of

Kwetsers
verdienen
kletsers

Of zo.

De belangrijkste die ik heb hangen is een blanco tegel waar niks op staat…

Prettig weekend allemaal- Ik ga motorrijden. :-P
ik ben alleszins geen autoverkoper, maar ook ik vind het een domme afbeelding voor dit artikel
Weer een typisch staaltje van een bekrompen hokjes geest. Als auto liefhebber kan ik me mateloos irriteren aan leefhoofden die rijders van een bepaald merk neerzetten als sukkels en wat niet meer.
Er schijnt zelfs een licht in ons midden te zijn die ineens weet waar onbegrijpelijke comments vandaan komen. Knap.
Misschien is de banner net zo bedoeld als een kaal hoofdige ‘krullebol’ noemen. Dan heb ik niets geschreven.
Woow get a life boys. Ik weet dat het slecht gaat in de automobiel sector maar is dat nu een goede reden om allemaal zo heftig te reageren op een stom plaatje? Deze is speciaal voor jullie jongens: autoverkopers zijn net als samenwonende vrouwen, ze hebben allemaal op het zelfde moment hun regels… Kom maar op met die tegels!
Nee serieus probeer eens te lachen. Het helpt! De wet van de vrije meningsuiting, zegt jullie dat iets? Het is ook niet echt het moment om een voorbeeld te gaan nemen aan Amerika!
Jammer over dit K.U.T. onderwerp.
Dit maakt geen zoden aan de dijk. schrapen de handel…
Je zal maar autoverkoper zijn… ik zal proberen eerlijk te zijn bij de verkoop van mijn auto. Hij is dan ook in perfekte staat behalve dat wat er aan scheelt.
ik ben zelf ook autoverkoper, en ik kan er wel om lachen. Zowel om het artikel als de uitspraak / text.

Wat de uitspraak betreft: Ik voel me niet aangesproken. Diegenen die zo raar reageren kennen autoblog ws niet goed genoeg ofzo. En wat de text betreft, kijk ik nergens van op. Alle vaklui hebben de automotive wel gelezen waarin de laatste verkoopcijfers voor nieuw in gepubliceerd zijn, en iedereen heeft gezien dat het hele luxe segment op zijn gat ligt (met uitzondering van de audi s5 a5 en maserati coupe) dan kan je toch niet verwachten dat luxe auto’s gebruikt ook lekker lopen?

Op dit moment moet je als dealer gewoon alle meuk lozen en voor spotprijzen in de handel of op veilingen mooi courant spul halen. Want zo goedkoop als je op dit moment kan inkopen zal je niet vaak meer meemaken.

Just my 2 cents
@robster: mooie reactie!

@lincoln: dank u, zoals altijd weer een verfrissende blik!

@Diablo_GT: joehoe, hier ben ik dan.
PS: is er ook iemand die ontopic kan reageren?
@ autoblogger
Nee joh, ontopic is soo booooring…
Lincolns tegeltjes-idee is veel leuker :P
http://img37.picoodle.com/img/img37/3/11/7/f_Tegelm_341b591.jpg
Ik weet dat ze hier bij Autoblog niet echt veel vooronderzoek doen als het op feiten aankomt maar dat ze ook nog eens de meningen van trouwe bezoekers compleet negeren gaat weer een stap te ver..

Die domme banner slaat nergens op want ze worden zo allemaal over een kam geschoren en dan ook nog voet bij stuk houden door hem er gewoon ignorant op te laten staan.
Zielige vertoning Autoblogger!

Mhg,

Remon
En wat helemaal zielig is, is dat je de enige 2 redelijk positieve reacties eruit vist en daar op reageert en de rest negeert..
Als je echt een vent bent geef je een onderbouwde mening en vertel je waarom jij vindt dat autoverkopers niet te vertrouwen zijn!
Of heb je een keer een vervelende ervaring gehad met een autoverkoper en moeten ze het dus nu allemaal maar ontgelden?

Verklaar je nader of blijf voor altijd een kneus.

Mhg,

Remon

PS: als deze reactie blijft staan is dat al een positief punt op zich want ze kunnen hier bij Autoblog slecht tegen kritiek.
Vijf woorden. Vijf woorden en daar raakt men van over de zeik. Sjeeminee, zeg. Dan zal het gros van de reagerende autoverkopers hier het wel moeilijk hebben in het leven.

Een beetje prikken mag toch wel. Tis hier een blog over auto’s en ouwehoeren, geen economische kwaliteitskrant.

En daarnaast moet elke klant een gezond wantrouwen koesteren tegen eenieder die je iets aan probeert te smeren :)
Mmm, tweede keer in een dikke week tijd dat autoblogger zich in zijn eigen voet schiet. Gast, een blog is niet om te provoceren oid, maar om je -trouwe- achterban van kwalitatief goede posts. Dat autoblog daarbij soms wat provoceert, en humor gebruikt vinden we hier allemaal prettig. Jij snapt alleen nog niet zo goed wat grappig is.

Als je dan twee x achter elkaar te horen krijgt dat mensen je inhoud niet waarderen kan je heel tof blijven doen alsof jou dat toch niet interesseert, of je bind een beetje in. Ik irriteer me iig mateloos aan je reacties.
@autoverkopers ..

het kan toch niet zo zijn dat je je aangesproken voelt als je geen noten op je zang hebt ..
je moet als fatsoenlijke autohandelaar toch inmiddels weten hoe je minder fatsoenlijke concurenten jouw naam te grabbel gooien ..

als het over mijn branche zou gaan had ik het alleen maar kunnen be-amen .. en trots kunnen zijn over de meerwaarde/service die ik onvoorwaardelijk (magere of vette jaren) biedt .. zodat ik de crisis ontloop ..

zou alleen maar blij zijn met een raffinage-proces ..
@autoverkopers ..
on-topic ..

lijkt me inderdaad lastig om nu autoboer te zijn ..
een voorraad dood kapitaal op je erf ..
een bank die in je nek hijgt ..
personeel dat betaald moet worden ..
lastige veeleisende klanten die overal shoppen voor een betere deal ..
auto,s voor de kostprijs wegdoen om je huur-baas te betalen ..
de overheid die elke maand nieuwe regels bedenkt die je kunnen breken ..
autoblog.nl die er nog een schepje bovenop doet ..

ik wens jullie hoe dan ook goede zaken .. hoop dat het een vruchtbare dag voor jullie wordt ..
sorry voor het feit dat ik jullie zo geplaagt heb ..
groetjes @lincoln ..
HAHA lol wtf, waarom handelaren oplichters zijn..

Ik ging voor mijn vriending een MX5 kijken bij een garage. KM stand was 72dkm. We gingen een rondje rijden en ik had hem onder het licht langs de weg gezet om te bekijken. Onder de auto gekeken (zag er niet al te best uit), onder de motorkap en voila. Er hing gewoon een briefje in van een garage in Duitsland waar ze de olie vervangen hebben bij een km stand van 179dkm. Ik ging er mee terug en heb gewoon rustig verder vragen gesteld over de afkomst van de auto enzo en begreep dat hij gewoon verhaaltjes aan elkaar plakt. Hij had nog een andere auto staan, ook met een lage km stand. Voordat we wegreden vroeg ik aan hem of het een NL auto was, hij zei ja zeker weten, ik heb alles gecontroleerd en heb de hele historie van de auto. Weer langs de weg stop gezet, boekjes bekeken, zijn het Duitse boekjes (!?) Duitse papieren erbij, een handleiding van de nieuwe radio ook in het Duits. (wtf!?) Toen we terug kwamen en ik dat tegen hem zei, zei die hmmm vreemd, misschien ben ik zelf ook opgelicht… !!! Dusssss… Of hij probeerde ons op te lichten of een andere autoverkoper heeft hem opgelicht, anyway een duidelijk voorbeeld.

@Remon
En zo zullen er vast veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel meer verhalen van zijn. Ik denk niet eens dat jij ze allemaal wenst te horen. Dat zijn dan ook geen meningen van autoblog(ger) lezers maar simpelweg feiten waarom autoverkopers oplichters zijn.

Spreekt nogmaals voorzich, mensen lichten andere mensen op om er zelf beter van te worden. Misschien is het zelfs iets waar je je niet voor hoeft te schamen, omdat iedereen het toch wel weet.
Het heeft geholpen Lincoln, de eerste 4 zijn verkocht!!

@ alle collega’s hier:

Niet zo serieus jongens, en succes vandaag
@Remon: je hebt het over een banner, maar volgens mij bedoel je het plaatje in het artikel? En waar maak je je druk om? Als ik iets te verklaren zou hebben dan zou ik dat doen, maar er is totaal geen reden om dat plaatje weg te halen. Probeer eerst maar eens inhoudelijk te reageren over de tweedehands automarkt.

@jochem: twee keer achter elkaar? het gebeurt bijna dagelijks dat mensen het niet eens zijn met artikelen die hier geschreven worden. En dat mag best, iedereen heeft zijn eigen mening en daarom hebben we ook een reactiemogelijkheid.

PS: twee jaar geleden maakte niemand zich druk om dat plaatje ;)
http://www.autoblog.nl/archive/2006/04/14/paasweekend_occasions_kijken
@Johan .. goeie zaak .. leuk om te horen ..
kijk .. zo ben ik dan ook weer ..
doe aan het eind van de dag effe rapport uitbrengen .. ivm provisie ..

maar als hier zoveel autoverkopers zitten ..
lijkt het me wel interessant om te horen hoeveel auto,s je op een dag als deze kan verkopen ..
hoeveel klanten er komen ..
hoeveel zeurders ..
hoeveel folderpikkers ..
hoeveel aandacht-trekkers ..
hoeveel moet ik aan mijn vrouw-vragers ..

de fiod heeft toch vrij vandaag ..
Kijk eens hoeveel reacties en daar gaat het toch om . Confronteren a la telegraaf.nl en je hebt bezoekers . Kan ook een reden zijn om hier niet meer te komen …..
Wat een onzin ” autoverkopers zijn niet te vertrouwen ”

Sommige klanten moeten eens naar zich zelf kijken ook de verkopers worden bedrogen!! Afspraken die zijn gemaakt worden door de klant ook niet nagekomen of ze proberen altijd nog iets te verzinnen om er financieel beter van te worden! En als je maar iets verkeerd doet dan ben je maar gelijk een slechte dealer, of ze voelen zich een oor aan genaaid.
@johnnyt-jet ..
bij een gezonde confrontie kom je altijd op het midden uit .. ALTIJD ..
voor sommige reden genoeg om een confrontatie te mijden ..
Ik heb 2 weken geleden de telegraaf opgezegd . Speelbal zijn vond ik niet meer zo leuk.
wellicht is autoblogger zelf putjeschepper, en droomt ie er stiekem van ooit in zn leven nog autoverkoper te worden…laten we er ons niet te druk om maken;)
“Uit onderzoek blijkt dat 46% daarom een privéauto erbij wil nemen”
Dus uit onderzoek blijkt eigenlijk dat 46% procent van de leaserijders niet kan rekenen? Natuurlijk is die bijtelling oneerlijk georganiseerd en fors bedrag maar het is nog altijd flink minder dan een 2e auto bezitten.
“Autoverkopers zijn niet te vertrouwen.”

Leg mij nou eens uit wat er hier feitelijk onjuist aan is?

Willen jullie mij nu dan wijs gaan maken dat jullie in eerste instantie daar voor de klant staan en dan pas voor je zelf? Nee hè? Eigen belang eerst, hè? En als jouw belang voor jou zwaarder weegt dan die van mij, hoe betrouwbaar ben je dan voor mij? Niet veel hè?

Of gaan jullie dit topic nu als ‘bewijs’ aanvoeren hoe goud eerlijk jullie zijn? Immers, de reden dat jullie in zwaar weer zitten is omdat jullie jullie belang secundair hebben gemaakt aan dat van de klant…

Maar het geeft niets hoor mensen dat jullie niet te vertrouwen zijn. Dit is nou eenmaal hoe de wereld in elkaar zit. Als ik geld aan het verdienen ben dan denk ik ook eerst aan mijn eigen belang en dan pas aan die van de klant.

Dat is helemaal niet erg, maar ga dan niet verontwaardigd zitten doen als men jullie niet vertrouwt…

Zo, en probeer dat alles maar eens op een tegeltje te krijgen..
Allen,

Ik ben toch bang dat hier sprake is van een beetje sensatiepers. Als ik kijk naar de markt van autobedrijven naar particulieren dan daalt die markt bij deze cijfers zo’n 33.000 auto’s op jaarbasis. Let op dan worden er nog steeds meer dan 1 miljoen auto’s verkocht. Dus instorten……. Het lijkt erop dat Autoblog plotseling gaat meehuilen met persberichten van de autobranche. Is niet erg, maar je moet die percentages wel even in perspectief plaatsen. Dan valt het allemaal nog wel mee.
Prima dag vandaag!

4x 3-serie sedan nieuw
1x 3-serie coupe nieuw // 316i Coupe ’96 ingeruild –> handel

1x 1-serie gebruikt
@Johan .. aaahhh feedback .. serieus leuk ..
weet je wat .. dan wens ik je voor de rest van de week ook goeie zaken ..
geweldig item, meer van dit soort werk. prima aanpak: zet een niet al te snuggere bevolkingsgroep eens lekker te kakken, dan volgt vanwege het totale gebrek aan humor bij de ‘slachtoffers’, de rest vanzelf. hulde!
Een vraagje voor de eerlijke autoverkopers. Wanneer uit het gesprek met de klant blijkt dat hij met zijn wensen beter een auto van een ander merk kan kopen, verwijs je hem dan door naar de concurrent? Of probeer je hem toch in een auto van jou te krijgen?
Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat er bij het merk auto dat je verkoopt veel problemen zijn, en de klant geeft aan een probleemloze auto te zoeken. Of dat de inruilwaarde van je merk laag ligt en de klant zegt de restwaarde erg belangrijk te vinden. Of dat de klant een zuinige auto zoekt en een ander merk heeft een zuinigere auto in zijn klasse.
Weet je wat voor soort mensen pas ÉCHT NIET te vertrouwen zijn? (naast autoverkoopers)

Callcentermedewerkers!!!

Word je op zaterdagochtend wakker gebeld, zo’n gozer aan de lijn die met een smoothe stem even zijn verkooppraatje doet. Jij half luisteren, klink leuk, krijg je over 14 werkdagen een bevestegingsbrief waarop staat dat je bent overgstapt naar Jan-alleman-weet-ik-veel-wat?

Dat is pas het volk die je vuistdiep naaien van alle kanten. Liegen en bedriegen aan één stuk door. Praktisch geen enkel woord is te vertrouwen. Met open ogen (of oren) word je erin geluisd en geld afgtroggeld. Stelletje ongeregeld… ongelovelijk… sodeklere… *zucht* Ik moet echt een nieuwe bijbaantje hebben… :)
2e hands auto handel is zwaar achteruit aan het gaan.
De leasemaatschappijen draaien enorm veel minder omzet

en Driessen is natuurlijk niet voor niets failliet gegaan..
Hahaha Autoblogger, ik bedoel idd dat PLAATJE, mierenneuker!
En net zoals er voor jou geen reden is om dat plaatje weg te halen(ik kan er wel 80 bedenken maar aangezien jij Oostindisch blind bent ben je te eigenwijs om dat in te zien)
is er ook helemaal geen reden om dat plaatje in eerste instantie te plaatsen.
Kijk, dat jij niet al te snugger bent en al wss al een paar keer bent opgelicht door iemand die zich voor autoverkoper uitgaf, dat heeft met jouw eigen incompetenties te maken maar scheer niet alle verkopers over een kam.

Mhg,

Remon
Ben ook verkoper.. Ondanks dat het totaal geen banaan met het artikel te maken heeft kan ik me er niet druk om maken… ik denk dat ik m als achtergrondje ga instellen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).