HUMMER heeft een Chinese koper gevonden?

Auteur: , 17 Reacties

Zit het GM eindelijk een beetje mee? Hebben ze eindelijk iemand gevonden die zo gek is om HUMMER van ze te kopen? We weten dat ze hoge spoed hebben, maar ook dat iedereen zo'n beetje afhaakte. Maar nu lijkt het er dan toch op dat er een gelukkige is gevonden. Of twee zelfs! Het Chinese Changfeng wil namelijk samen met AM General een joint venture opzetten om HUMMER te kopen van GM.

En voor de mensen die het niet weten AM General is het bedrijf dat de originele HMMWV (of Humvee) ontwikkelde voor het Amerikaanse leger. En in 1999 kocht GM de merkrechten en marketingrechten van AM General om zelf het merk HUMMER verder te ontwikkelen. Maar binnen 10 jaar is dat sprookje dus alweer over.

En aangezien de benzineprijs nu toch gekelderd is kan de aankoop van HUMMER misschien wel een prachtige aankoop zijn van die Chinezen. De verkoop is nog niet definitief, maar zodra er meer te melden is horen jullie dat uiteraard. (via: gasgoo.com)17 reacties

AM General…Hell Yeah!!! Komt het oertype dan ook weer terug? Ik zie een zonnige toekomst 8)
Klinkt interessant, misschien dat Hummers dan niet meer als statusbeeld gezien worden. Al sinds de eerste dag vind ik het zulke mismaakte gedrochten. Voor hoeveel staat het eigenlijk te koop?
Kopen ze dan alleen de merkrechten voor nieuwe legervoertuigen voor WW3? Want deze H2tjes en H3tjes gaan het niet worden. Amerika kun je afschrijven als buying power voor de komende 10 jaar, en dat zijn de enige gasten die massaal die dingen hebben gekocht.
Ik zou zeggen: Loat goan!

Met andere woorden, laat de Chinezen het maar kopen met AM General.
Hummer… made in china!

ROFL. Als dat niet de ironie van een crisis is.
Kan het amerikaanse leger Hummer niet van GM overkomen die krijgen toch elk jaar genoeg geld tot hun beschikking:P
@ W1ck3D-78: Haha, ik lach me dood…NOT…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
gefeliciteerd GM ..
gefeliciteerd kopers ..
kijk .. zo kan het ook ..
Het Chinese Changfeng wil namelijk samen met AM General een joint …

hier dwaalde ik een beetje af
Dan zullen de chinezen ook eens een crashtest doorstaan. Denk dat het blok dan wel aan flarden ligt ;)
LOL, die Chinezen nemen langzaam de wereld over…. Binnenkort gaan ze Chinese tanks bouwen op USA grond, Europese grond etc… en ineens BOEM, vanuit het niets…
AM General is volgens mij ook een vaag overblijfsel van het aloude AMC (jawel, die van de Gremlin, Javelin en niet te vergeten de Pacer). Kunnen bij GM beter ook Buick van de hand doen aan Chinezen, worden daar bijna meer Buicks verkocht dan in de VS (hoewel de Buick-merknaam wel wat misplaatst is voor gepimpte Holdens en Opels).
De Chinezen zijn goed bezig!

:D
@Zoepie: Denk dat ze de Hummer gewoon als blok zullen gebruiken.
Hummer,

Zijn toch ook geen auto”s…die benzine slurpende strontbakken!
Is zoiets in deze tijd nog wel levens vatbaar moet je je afvragen.
hummers zijn de bom,
beter koopt am general en die chinees het bedrijf over :>

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).