Belgie bananenrepubliek: speciale parkeerplaatsen voor politici

Auteur: , 51 Reacties

De Antwerpse gouverneur Cathy Berx rijdt een fijne BMW 730 als dienstwagen. Een beetje ruimte heb je als politica natuurlijk wel nodig, maar het is wel lastig parkeren met zo'n sloep.

Nu meet de oprit van arme Cathy slechts 4 meter, terwijl haar fraaie siebener maar liefst 5 meter lang is. Nu kunnen we veel verwachten van vrouwelijke parkeerders, maar dat past natuurlijk niet. Voor gewone burgers zou dat betekenen dat je lekker een plekje in de straat zou moeten zoeken, maar voor politica geldt dat natuurlijk niet. Ten eerste zou Cathy haar bolide wel eens moeilijk terug kunnen vinden, waarmee kostbare tijd verloren zou kunnen gaan die ze anders aan het besturen van het land in deze moeilijke crisistijden had kunnen besteden. Ten tweede kan een beetje politica wel wat ritselen, vandaar dat Cathy een verzoek heeft ingediend bij het Antwerpse stadsbestuur om de ruimte voor haar deur exclusief voor haar te reserveren als parkeerplaats.

Haar belangrijkste argument: oud-gouverneur Andries Kinsbergen heeft ook zo’n parkeerplek voor zijn woning, zelfs nu hij al lang met pensioen is. Slecht voorbeeld doet slecht volgen, zo redeneert Cathy. Heel sterk inderdaad.

Met dank Vinox voor de tip!51 reacties

Komt op hetzelfde neer als de ruimte op straat voor je garage. Geen garage in dit geval, wel een politica; Het stoort me niet echt.
-edit: rustig maar kerel-

Weg met al dit gejank, met die korte termijn visies! Ik wil terug een alleenheerser, weliswaar met ondersteuning.
Als je nu gewoon je auto ìn de garage zet ipv er vòòr, ben je van het hele gedoe af…………
Niet helemaal correct, dacht ik.
Ze hoeft hem zelfs helemaal niet ergens te parkeren of ’s morgens terug te vinden, de gouverneur wordt namelijk afgehaald en teruggebracht met deze wagen met chauffeur. En die kan dus niet even wachten in de ruimte voor haar garage…
Een 730d?is wel een fijne wagen lijkt me. Heeft die niet standaard parkeersensoren?
@Nielsi: Met een cactus zeg je? Is that something good or bad?
O dierbaar Belgïe, oh heilig land der… jah, het zal wel.
Ach ja, Belgïe is behoorlijk om zeep, ik heb er niet veel hoop meer in in ieder geval.

En Nielsi… Dat verkrachten gaat me te ver, maar bedankt voor de tip inzake de cactus. Ik laat je m’n bevindingen weten! ;)
//Zeikarbeidersmode on
Belachelijk dit, waarom kan mevrouw niet gewoon in een prius gereden worden? Te min voor een mislukte politica? 90% van de Belgen heeft het geld niet voor een 7 dus waarom zou zij er wel in rondgereden moeten worden.
//Zeikarbeidersmode off

En sinds wanneer is Autoblog degene die hier de corrigerende tik op de vingers uitdeelt bij de politici?


Vroeger deed Geenstijl dat toch altijd………….

Iets met schoenmakers en leesten ofzo.
Benjamin : kom op, sportief blijven man… alsjeblieft? Niet nog ‘ns die idiote discussie…
Typisch België, iedereen gelijk, maar sommigen meer gelijk dan anderen.

Vooral typisch België is dat haar burgers dat niet erg vinden.

Kijk bvb. naar Flahaut, dat moet een van de meest corrupte mensen van Europa zijn, heeft al aantal doden op zijn geweten ( google maar is op ziekenhuis Neder-Over-Heembeek) om maar een van de voorbeelden te noemen.

Maar de Walen blijven er met alle plezier op stemmen.
@ Wouter
Het gaat hier over een aanloopwagen, haar dienstwagen zal geen 7-reeks zijn. Meer specifiek in het artikel gaat het over een 730D.
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=BA28B67E&word=gouverneur+antwerpen
@ManicManiac

Hoezo blijf ik niet sportief, ik geef mijn mening, that’s it. Meer zeg ik er niet over hoor.
@Benjamin: man man, ga je in elk woord van Autoblog de magische hand van Geenstijl zien? Stop toch eens met die onzin. Mods: doe er wat aan.

Ze zou beter met haar dienstfiets naar het werk gaan. En die Zevener parkeren waar er plaats is.
Ik vind het hier tegenwoordig wel behorend competitief aan toe gaan. Dat van die Matiz, is terecht. Lijkt heel grappig. Hoewel de wagens bedoelt zijn voor een wijkagent en dus niet met een achtervolging te maken krijgt op zijn eentje.

Anderzijds, als ze dat geregeld krijgt, des te beter.
Nederland heeft zijn regels en manier van denken, wij het onze.
Wij kunnen ook eeuwenlang zeveren op allerhande toestanden daar… alleen maken wij er ons allemaal niet zo druk om.
En de nieuwswaarde van dit bericht is … ?
Of zijn jullie daar zo jaloers omdat jullie geen eigen parkeerplaats kunnen krijgen ? :D
Ik zie de humor van het bericht allezins niet in, mahja, jullie hebben dan ook geen humor daar in Nederland ;)
Toegevoegde waarde om dit op Autoblog te melden is er niet. Als er niets te melden valt, laat dit soort berichtjes dan lekker zitten…
edit: dat bepalen wij wel, en dat doen we al jaren
Belgen kunnen dit onder andere betalen omdat ze nauwelijks geld uitgeven aan defensie en ontwikkelingssamenwerking. Daar heb ik verder geen waardeoordeel over, overigens :-)
Jullie weten toch dat ze enorm veel protest tegen haar aanvraag heeft gekregen en de kans reëel is dat haar aanvraag in de vuilbak vliegt?

Ik vind het echt spijtig om te zeggen, maar jullie zijn er het laatste jaar erg op achteruit gegaan, Autoblog!
Rarara en wie betaald die smeerlappen??? Juist ja… de belastingsbetaler! Als je er zelf niet voor moet werken is het gemakkelijk! Op die manier ga je natuurlijk de staatsschuld niet verminderen.
Dat toeschrijven als (mede)oorzaak voor het begrotingstekort lijkt me wel heel kortzichtig
…”maar het is wel lastig parkeren met zo’n sloep. “…

Dat ligt er maar net aan.
Als je een volledig luie randdebiel bent…dan ja…lastig voor je.
Maar als je een gewone redelijk goede chaffeur bent en niet te arrogant, lui of associaal …dan bheoft het geen enkel probleem te zijn.
Kwestie van wennen.
Zelfs ik kan het…
Berx wil die plaats zodat haar chauffeur s’ morgens kan wachten als hij haar ophaalt met de BMW zonder het verkeer te belemmeren. En de buurvouw van de gouverneur heeft er geen probleem meer. Maar het districtsbestuur van Antwerpen wil gewoon lastig en principieel doen.
Zo zei een groen districtsraadlid in de krant dat Berx zoals iedereen met de fiets naar haar werk kan gaan en niet met een dikke BMW.
ik denk niet dat ze heel vrolijk word van een cactus in haar kont, als ze haar 7 niet kwijt kan, dan moet ze maar een 5 rijden :D
Sorry hoor jongens, zelfs als belg vind ik dit er wel wat over gaan. Waar eindigt het? Zal ik als gewone burger ook zo’n aanvraag doen voor mijn appartementsblok? Mijn onder- en bovenburen hebben dan maar pech dat ik de eerste aanvrager was? Ik kan best begrijpen dat mensen met een fysieke handicap zo’n plek krijgen. Maar voor de rest kan iedereen ook achter de hoek parkeren.

@Pieter, ik begrijp je reactie ivm een parkeerplek voor je garage. Maar juridisch gezien heb jij géén recht op die plek voor je garage. De politie zou je in theorie kunnen beboeten. Die plek dient vrij gehouden te worden zodat jij in je garage kan parkeren maar niet zodat jij er ook kan parkeren.
In Nederland zouden we zoiets heel anders oplossen, bij ons krijgt de betreffende politicus dan gewoon een dienstwoning aangeboden waarbij de auto wel past.
Feitje: Ahmed Aboutaleb heeft ook zijn eigen parkeerplaats op de Oostzeedijk in Rotterdam.
@ robbie…dus daarom kreeg ik een boete toen ik mn wagen der ff achterliet om mn parkeervergunning te halen :D
Hetgeen er nog niet bijstaat is dat ze op slehts 10mi fietsen van die befaamde parkeerplaats woont en wordt afgehaald! Vandaar de oproer :)
BeschaamdeBelg
Ffs, wat zijn we weer goed bezig
Weer zo’n artikel waaruit blijkt dat jullie heel veel verstand hebben van auto’s.
:mrgreen: Maar wat is dan een bananenrepubliek? Zoveel negers zijn er toch niet in België? :lol: (jongens, het is maar een mopje hoor – I vote democrat!)
En is dit dan de verlengde versie? Want anders is die nog eens teringlang!
Only in America Belgium… :roll:
Wat kunnen sommige mensen toch zeiken over of Autoblog een dergelijk stuk wel of niet mag plaatsen. Lees het dan niet, kost ook minder tijd dan te reageren.

Back on topic: Ze kan ook die auto inkorten, ik zie het probleem niet, vrouwen kunnen dat erg goed tijdens het (in)parkeren.
Amai, wat een land hebben wij belgen toch! Ben ik blij dat ik daar niet meer woon! Als ik vroeger een extra bewonerskaart vroeg in mijn straat, zodat ik niet om de 5 minuten mijn parkeerschijf moest verzetten en geen 25€ boete moest betalen , was dat onmogelijk, één kaart per woning! Maar nu gaan we al speciale plaatsen reserveren omdat mevrouw niet ver wil lopen of waarschijnlijk ook niet met den auto kan rijden. Ze moesten haar gewoon ontslaan uit haar ambt! Arm Vlaanderen! Arm België! Mervrouw Berx… U moest beschaamd zijn!
Als het een sympathiek kind is, mag ze gerust dat plaatsje krijgen van mij. Is het een onaangename lelijke oude taart, dan kan ze te voet gaan.

Niet meteen een ethische beslissingsmethode, maar wel een simpele.
Waarom geen Prius of een kleinere wagen die wel in een kleine parkeerplaats past!

Mevrouw Berckx had gisterenavond op de Belgische radio een eenvoudig antwoord…als provinciegouverneur is ze ook verantwoordelijk bij rampen en dan moet ze in staat zijn om onder politiebegeleiding snel naar de plaats van de ramp te rijden…Gaat dus niet met een Prius wel met een stevige BMW 730 waarvan ze eerst de chauffeur moet wakker bellen, die moet dan tot voor haar deur rijden en dan op weg naar de ramp…onder politiebegeleiding maar dan hopelijk niet die Matiz’jes van een paar dagen geleden!

Als dat geen goede uitleg is!
Dit soort voorkeursbehandelingen storen mij al jaren! Waar normale burgers niks voor elkaar krijgen zelfs als ze alles netjes aanvragen en de procedures volgen, wordt er voor deze politici altijd een uitzondering gemaakt. Vaak is de argumentatie ver te zoeken en is het, hoe toepasselijk, vriendjespolitiek.
@Nielsi: leg die knots even opzij en gedraag je als een echte man…
Met die opmerkingen komen we geen meter verder, het bevestigt enkel je jaloezie.
Dit ‘probleem’ is te gek voor woorden maar jouw reactie plaatst je op hetzelfde niveau. Aan het bevoegde bestuur van Antwerpen om te beslissen of deze vraag gerechtvaardigd is of niet…
Ze zit duidelijke met een enorm dilemma.

Optie 1) Verpats je 730 en koop een enorm landhuis met 1638 meter lange oprit (zonder auto die je erop kan zetten). Maar ze heeft vast nog wel wat geld over voor een fijna Nano.

Optie 2) Laat je huis verplaatsen en verkoop het vervolgens, laat je 730 verlengen en dan kun je op de grond waar je huis stond in je 730 wonen.
Kan ze trouwens beter haar 730je inruilen voor een verlengde Hummer.

http://farm4.static.flickr.com/3223/2381495150_ef372e16c7.jpg

Daarin kunnen haar man en zijzelf ook nog eens wat anders doen dan wonen…
O nee, daar heeft ze geen tijd voor.
Moet natuurlijk België ook beschermen tegen de crisis.
@autoblog

edit: comment is aangepast

En jullie vragen jezelf nog steeds af wat er veranderd is? Of is dat gewoon jullie kinderlijke naïviteit?
ach .. Belgie is gewoon een land vol Pfaff,s ..
behalve Eddy Wally dan .. dat is een belastingontduikende nederlander ..
@lincoln

even dacht ik: Italiaan, belastingontduiken, dat had korter gekund ;-)

Dat van Wally is nieuw, dan toch eentje van beneden de rivieren?
@Rick dos: nope, dat vragen we ons niet af. Die comments krijgen we al jaren maar houden we vaak tegen voordat ze op de site komen, helaas zien we wel eens wat over het hoofd. De reacties is inmiddels ge-edit.
Is die naaktfoto van Femke ook weggehaald? Ik zit weer te eten namelijk.
@autoblogger

Oké, just checking…
Te arm voor échte auto's
Als Belg voelde ik mij verplicht om Mevr. Berx even een mailtje met felicitaties te sturen. Het reserveren van een parkeerruimte voor je eigen deur is dan ook een prachtig exemplaar van hoe christelijk en democratisch deze politica van de CD&V wel niet is!
Dit probleem gisteren gehoord op radio1.
Zelf geen fan van CD&v, maar het probleem was dat er geen parking mogelijkheden zijn voor haar dienst wagen en zo voor verkeersproblemen zorgt, dit is door de politie bevestigd & daarom een oplossing gezocht.

Het betreft een aflopende leasing-contract, van de vorige gouverneur, een nieuwe dit binnen enkele maanden zou komen zou gaan over eco-stadswagens.
haha voelen al jullie hollanders u eigen zo veel beter als belgen?
Ik kan er alleen maar om lachen zeker omdat dit een ‘autoblog’ site is, dat ik elke week meerdere malen in nederland rij en alleen daar al van uit kan afleiden dat jullie helemaal niet meer zijn als ons , laat staan gelijk :-) Leer rijden, zorg dat jullie jeugd een deftig onderwijs krijgt, kijk naar je eigen regering voor je oordeel velt, kom dan terug dan geefk u nog de vinger.

Gooeede dag verder iedereen
@ferrenzi206 ..
heb je ooit een hollander horen zeggen dat nederland GEEN bananen republiek is .. jij ook een goede dag ..
Het is natuurlijk altijd belangrijk om ALLE informatie te hebben voor je een oordeel velt…..
Deze dame is de enige gouverneur in België die NIET in een ambswoning woont. Ze woont dus gewoon in haar eigen woning (waar ze wel een vergoeding voor krijgt). Vermits ze geen parkeerplaats heeft, vraagt ze om, net als haar voorganger, ook een parkeerplaats voor de deur te krijgen… Natuurlijk had haar voorganger zijn parkeerplaats terug moeten afgeven toen hij met pensioen ging IMO.

Dus een gouverneur die in een riante ambswoning met parkeerplaats woont, dat is geen probleem, maar een gouverneur die in haar eigen huis woont en een parkeerplaatsje vraagt, ho maar!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).