Interieur Aston Martin Rapide en richtprijs: 280.000 euro

Auteur: , 52 Reacties

Het duurt even, maar langzaam maar zeker wordt er (eindelijk!) steeds meer bekend over de Panamera concurrent van Aston Martin. Vandaag kan ik jullie verblijden met het eerste beeld van het interieur. En we weten hoeveel geld je moet sparen om er eentje te kunnen kopen.

Als we naar het interieur kijken zien we dat er slechts plaats is voor 4 personen. Ook zien we dat de achterpassagiers 2 cupholders hebben en voorin is er maar eentje te vinden. Pech voor de chauffeur of voor de passagier?

Aston Martin-dealer Cito Motors heeft verder bekend gemaakt dat de richtprijs voor de Rapide zo’n 10% tot 15% zal liggen boven die van een DB9 met automaat (244.710 euro). Een beetje rekenwerk leert ons dan dat de vanafprijs van een Rapide dus globaal tussen de 270.000 euro en 280.000 euro komt te liggen.

Tijdens de IAA van Frankfurt in september zal Aston Martin overigens eindelijk de Rapide officieel presenteren. Kort daarna zal de Rapide productie in volle vaart van start gaan bij Magna-Steyr in Oostenrijk. Op jaarbasis wil Aston Martin 2.000 tot 2.500 stuks van Rapide verkopen.52 reacties

Die liever dan de Panamera
Sexy!! Maar iets zegt me dat Ian Callum hier niet aan heeft gewerkt, en dan verliest hij de Aston Martin-magie…
ik vind er niets aan, ik ben uitgekeken op dat ontwerp, ze hadde iets creatiever uit de hoek moge komen, dit is saai
@ SLSAMG
Liever de Panamera dan deze. De Panamera Turbo is ook nog eens goedkoper en waarschijnlijk sneller.

Niet dat de Rapide een lelijke auto is hoor. Maar het is een uitgerekte DB9, en voor die prijs wil ik iets uniekers.
@Ferdinand1
Deze lijkt tenminste op een Aston, die Panamera is gewoon een heel andere soort style dan de andere Porsches
Het interieur komt mij te racy over.. Vind ik niet passen bij een ‘exclusieve zaken’ sedan
@Thomas Bol
Je moet niet vergeten dat het een Aston, dus een sportwagen, is
het exterieur van een aston blijft mooi om te zien. maar iets zegt me dat sportzetels en tv’s niet samengaan.
@ Ferdinand1

Haha! De Rapide een uitgerekte DB9?!
En de Panamera, Turbo, 4S, wat dan ook, is dat niet van een normale 911?
Bij dit soort auto’s gaat het niet om hoe snel de auto is, maar om de Power, Beauty en Soul.
Veel zullen het wel met me eens zijn.
@SLSAMG

hahah en dan zeggen dat porsche zich te weinig bezig is met de 911 kwa uiterlijk ;p

en als het aston is is het wel weer goed.!!

snap somige hier echt niet :x
@BmwMPower
”Bij dit soort auto’s gaat het niet om hoe snel de auto is, maar om de Power, Beauty en Soul.”
Niet om de snelheid maar wel power/kracht?
Das toch het zelfde?
Maar je hebt wel gelijk;)
LMAO @ Ferdinand1. Mekkeren over niet uniek genoeg en nog geen halve zin terug de Panamera prijzen?

Serieus, gast? Je ziet geen beren op de weg aangaande jouw briljante redenatie?
Ziet er wel chique uit. Nu me papa even lief aankijken of die deze koopt *droomt weer (rustig) verder*
Ik wil eerst betere beelden van het interieur voordat ik conclusie kan trekken welke auto ik mooier vind. Want het interieur van Panamera vind ik prachtig!
@ SLSAMG

Goed opgelet (!), maar je snapt wel wat ik bedoel.
Hij kost ’t dubbele van een Panamera? Ik begreep nooit zo goed waarom sommige mensen deze twee auto’s als directe concurenten zagen, qua prijs liggen ze mijlenver uiteen.
Doe mij maar een Panamera Turbo
@DavidZ: Hij moet toch ergens mee vergeleken worden ofniet? En de Panamera komt dan het dichtst in de buurt.

Daarbij is het een echt luxeproduct, een snelle limousine, veel meer dan de Panamera die straks ook met zescilinder leverbaar wordt. Je zult de Rapide ook zeer zelden zien rijden gok ik wat hem ook veel speciaaler maakt. :D
ik had je 20 jaar terug ongeveer al eens kunnen zeggen hoe dat interieur eruit ging zien… zelfs het interieur van die 1million edition zag bijna hetzelfde uit als dat van de V8 Vantage, DB9 & de DBS… gemiste kans jongens!
Mooie auto… veeeeels te duur (iig. voor mij) :)

Zou het er niet voor over hebben… dan maar iets minder exclusief!
De panamera en rapide zijn voor de kopers die geen midlife crisis stempel willen krijgen maar wel een porsche of astonmartin willen rijden.
@ SLSAMG
De Panamera is een echte Porsche. Ik sta ervoor open, jij blijkbaar niet. Beetje bekrompen…

@ BmwMPower
De Panamera lijkt in geen één opzich op de 911. Eerder een Cayman als je echt een vergelijking wilt maken. En bij merken als Porsche en Aston Martin gaat het wel degelijk om snelheid. Wat dan mooier is mag ieder individu zelf bepalen.

@ bozewolf
Ik ben blij dat je je kont eraf lacht om mij, maar leer eerst eens lezen.
Iedereen mag hier zeggen wat hij maar wil over de vergelijking met de panamera. maar dit prijsverschil is bij mij echt te groot om het als concurenten te zien. Je gaat een toyota mr2 toch ook niet met pagani zonda vergelijken omdat het sportauto’s zijn met de motor achterin
Bwa power is het niet altijd…
Bij een vierdeurs als deze wil ik comfortabel met het gezin naar Spanje kunnen rijden zonder krampen. Dit doet een goede cruiser (5-serie, A6, S80,…) al zeer goed. Dus van deze vierdeurs wil ik ook dat die mijn sportief monster kan plezieren. Dus moet goede wegligging hebben en moet op een bochtig parcours aanvoelen als een sportcoupe…
Zowel de aston als de porsche zullen beide goed kunnen, net zoals de lambo die eraan komt. Dat ik dan 2 sec sneller ben kan men niet veel schelen. Wel dat de verhouding comfort/rijplezier naar MIJN SMAAK is gemaakt. De esthetische variabel moet ook naar MIJN SMAAK zijn ingevuld.

MIJN SMAAK staat zo omdat het persoonlijk is en dus subjectief… iets wat ik wil en zo ook zal blijven al mag er eentje hemel en aarde verzetten :p
na het lezen van alle reactie`s vind ik het raar dat bijv. de Maserati Quattroporte niet word genoemd. dit is impresiepe de 1ste luxe sport limo van de afgelopen jaren.. am en porsche kopieren gewoon hun top sport model db9 en 911. De panamera is en voelt gewoon niet als een echte porsche net als de Cayenne overigens. nee doe mij maar de Quattroporte gts elke dag. al is die misschien wat minder van kwaliteit
Ik vind dit ook op een uitgerekte DB9 lijken. Ik weet alleen niet of dat een slechte zaak is… De DB9 blijft één van de mooiste auto’s ter wereld.

De Panamera daarentegen is echt een afgrijselijk lelijk ding. De XFR is ook een interessante kandidaat. Misschien zelfs dé interessantste.
@ kippieknaus

je hebt helemaal gelijk als je het over de Rapide hebt. DB9 met 5 deuren!
ik vindt wel niet dat de Panamera een afgrijselijk lelijk ding is, hij heeft wel iets, iets wat ik wel in mijn garage wil hebben staan, liever de panamera ( die technisch da Rapide met rasse schrede voorbijgaat) dan de Rapide, want laten we eerlijk zijn… Aston Martin heeft hetzelfde probleem als Audi, alles hetzelfde, alleen wat groter of wat kleiner….

@mika

ja jouw argument is helemaal waar, over de hele pagina wordt met geen woord gerept over de Quattroporte, toch de mooiste, grootste, functioneelste en denk ik ook nog wel sportiefste in zijn segment, ik sluit me bij jouw aan, als ik moest kiezen tussen de panamera, rapide en de quattroporte, dan zouw het zonder twijfel de quattroporte worden! de panamera ga je binnenkort weer overal zien, zoals de 911, de boxter, de cayman en de cayenne, de rapid lijkt Te veel op de rest van het Aston-gamma, enkel met de vurige italiaan kan je onderscheiden van de rest en geef toe als je zegt ik rij in een maserati quatroporte gt s, staat toch veel sjieker dan als je zegt ik rij in een panamera of rapide… niet dat dat de grootste reden zou zijn om een quattroporte te kopen….
dan toch een van de eerste snelle sedans: maserati quattroporte sport gt s
Laten gewoon de eerste vergelijkende testen tussen de 2 afwachten, dan weten we welke er beter is. For god sake, de Rapide is nog niet eens uit dus cijfers zijn er nog niet. We kunnen alleen een ruwe schatting maken maar meer ook niet.

@sven2: Had Audi dat maar, jammer genoeg is het een brij daar met platformen, 5 verschillende momenteel dacht ik. Ze zijn nu bezig 1 basisplatform te creëren voor de modellen. De S tronic kan niet in de A6 welke weer speciaal gemaakt moest worden voor langsgeplaatste Audi motoren etc…
bij een aston martin weetje dat je meer geluid en power heb dan een porsche..
nou .. dat schiet lekker op met dat ding ..
7 jaar geleden waren de eerste aanbetalingen gedaan op dit ding !!

elke fabrikant (behalve Lincoln) heeft inmiddels al een supersnelle sedan in zijn gamma ..
VEEL mooier dan de Panamera!
Doe mij maar de Quattroporte Sport GTS!
Doe mij maar een Panamera, zag er laatst een rijden bij de ring. Echt een hele mooie auto hoor! Ik ben 1 van de weinige denk ik, ik ben niet zo’n fan van Aston Martin. Ik zie het verschil niet tussen een DB9, een V8 Vantage en een Vanquish. En de rapide lijkt me gewoon een opgerekte versie van 1 van die auto’s. Ik vind Aston Martin ook niet echt origineel, 77 auto’s maken van een wat agresiever uitziende oude aston martin en daar 1 miljoen voor vragen. Zelfs als ik het geld had zou ik ‘m nog niet willen hebben.

Het gezeur over de Panamera begrijp ik niet helemaal. Hij ziet er totaal niet uit als een opgerekte 911. Het is een totaal nieuw design, kan je van de AM niet zeggen. Dat Porsche nog wel is het verwijt krijgt ook weinig origineel te zijn qua design van de 911, weinig veranderingen e.d. snap ik ook niet. De 911 is zo’n groot succes model, daar moet je geen grote wijzigingen in doorvoeren, een 911 vraagt alleen om verbeteringen. Kijk is naar de 996 serie. Nieuwe koplampen, was gewaagd, veel gezeik over gehad omdat ze lelijk waren. Nu hebben ze weer de oude lampen terug, is het nog niet goed.

ot weer: als je 1 aston martin mooi vind, vind je de rest ook mooi.
@Ferdinand1
Ik sta er idd niet voor open, zoals ik hem laatst zag rijden: ballonbanden, een opa d’r in
Die komt er echt niet in bij mij!
@porsche_fan
Heb ik dat gezegt?
Of zeg je dit alleen maar omdat je perse wil dat porsche beter is dan aston
Sinds de DB7 lijken Aston Martins wel iets te veel op elkaar!
De AM’s vind ik prachtig hoor maar om nou een compleet nieuw model op de markt te brengen dat er gewoon uitziet als een DB9 maar dan uitgerekt..? Sorry hoor dat vind ik ook erg matig. Ze hadden op z’n minst iets anders met de achterlampen kunnen doen ofzo. Panamera vind ik een walgelijk moddervet en gedateerd hok dus die hoeft van mij ook niet.. ik wacht wel op de Lamborghini 4-deurs ;)
Ik vind niks mis met de Panamera. Ik heb er nu 2 gezien en ben onder de indruk. De Panamera heeft achterin ruimte vergelijkbaar met de 7 serie. Ik ben bang dat ruimte achterin de Rapide meer formaatje 3 serie is.
De algemene lijnen van zowel de Porsche als de Aston zijn dezelfde.
Dus spelen er andere elemeenten waarom men één van de beiden opteert.

Rond de Porsche hangt natuur lijk een racing geest terwijl rond de Aston naar mijn gevoel meer de Engelse traditie hangt. De Bestuurder van deze Astond draagt met andere een Bolhoedje, een strak grijs pak met zwarte das, bruine schoenen en roze kousen, terwijl rond de Porsche enkel mensen in een raceoverall toegang geeft.

Is mijn Punt duidelijk???

Ik vind enkel die witte achterlichten van de ASton de enige flater eraan.

De rest zal wel prachtig zijn.
@ hiscox

Haha idd die witte achterlichte kunnne niet.
Kwam van de week een dbs tegen en daar leek het zelfs het werk van “Scooter Kevin van op de hoek”
Ow ja

OT: Ok de Rapide is mooier, maar ik vond de porsche afschuwelijk in het begin. Nu begin ik hem echter steeds mooier te vinde. Lang niet zo erg als de boxter en al zeker niet als die tractor die porsche ook maakt
Ik vind hem super, maarja dat mag ook wel voor dat geld!!!
HAAT AAN PANAMERA

Ik vind dit gewoon mooi. Maar ik vind die Porsche echt AFSCHUWELIJK het klopt gewoon niet de voorkant gaat nog wel maar de achterkant is echt lelijk. En zul je zien dat hij ook nog eens dik gaat verkopen BIZAR. Maarja als je het geld hebt voor de Rapid dan gelijk kopen dat staat vast.
@ Ferdinand1.

Jij praat ook maar wat hea. Panamera een echte porsche :S. naja ieder zijn mening.
@Mika, “impresiepe”? Ga eens naar school man, gek!
Dus je betaalt 280.000 euro voor een hele mooie 4 deurs super sedan, maar je kan niet eens je vriendin (of wat dan ook) even neuk*n op de achterbank?! xD
Hehe man die gaat wel exclusief zijn dan ik had verwacht dat hem iets meer als de vantage ging komen.
@ Ferdinand1

De Panamera lijkt in geen één opzicht op de 911?

Iets met opgerekt… en 911:
http://i26.tinypic.com/30m0l0x.jpg
@ cliff15
Nee, ik praat niet zomaar wat. Voorzover ik van de media over de Panamera heb gehoord wat betreft rij-eigenschappen is het een echte Porsche. Ook hebben ze in dit model evenveel werk gestoken als de andere modellen. En het design vind ik ook echt bij een Porsche passen. Vooral de heupen.

@ MAcReady
Dat is écht de slechtste afbeelding die ik ooit heb gezien. Je maakt je argument nou echt belachelijk.

Als dit nou de Panamera was geworden kon ik je gelijk geven:

http://collaverglas.files.wordpress.com/2009/03/porsche9899je.jpg
Mac, doe geen moeite. Die gast wil het gewoon niet zien, joh.
Ferdinand1

Sterk verhaal, goede onderbouwing. Dit zijn 2 officiële Porsche foto’s op schaal over elkaar heen gedrapeerd. Een kind ziet de sterke overeenkomsten, maar ik ben blij dat jij je eigen stelling nog gelooft.

Dat de gelijkenis nóg groter kan zijn, doet niets af aan bovenstaande vergelijking en overeenkomsten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).