Lexus LF-Ch vanaf de beursvloer

Auteur: , 24 Reacties

Op het stukje beursvloer dat door Lexus was gereserveerd stond de Lexus LF-Ch waarvan we je eerder al wat foto's lieten zien. De LF-Ch is een compacte sportieve 5-deurs hybride hatchback.

Van veel hybride Lexus modellen werd eerst een model met brandstofmotor geïntroduceerd, maar dat geldt niet voor de LF-Ch. Evenals de Lexus HS250h die momenteel een behoorlijke hit is in de Verenigde Staten, is dit een hybrid-only.

We wachten nog totdat Lexus ons iets wil vertellen over de aandrijflijn van deze conceptcar, maar naar verwachting zal die worden overgenomen uit de eerder genoemde HS250h. Het gaat dan om een 2,4 liter brandstofmotor die wordt bijgestaan door een elektromotor. Het gezamenlijke vermogen komt uit op 187 pk, in de HS250h goed voor een acceleratie van 8,4 seconden en een top van 180 km/u. Het verbruik ligt op 6,9 liter per 100 km (1:14,5). De mogelijkheid zal bestaan om net als bij de Prius volledig elektrisch te rijden. Het concept is 4,30 meter lang, 1,79 meter breed en 1,40 meter hoog.

Zoals een goed concept betaamt, heeft de auto een futuristisch interieur en staat op lekker dikke sloffen: 20 inch in dit geval. We zijn er nog lang niet, maar de tijd dat hybrides in de regel steevast lelijk waren, begint langzaam tot het verleden te behoren.24 reacties

Haal die gekke lijnen en open gaten weg en dan heb je een prachtige auto! :D

Alleen zijn de prestaties wel een beetje jammer voor een auto met 187 pk :) En het verbruik valt best tegen :)
Nice hoor: ben benieuwd naar het uiteindelijke model (y)
lijkt beetje op die scirocco
NICE
Strakke auto. Kan het nog best wel eens heel goed gaan doen als leasebak.
Zoals we van vinyl naar CD zijn gegaan of van VHS naar DVD of van analoog tv naar digitaal, gaan we ook van volledig brandstof naar hybride.

Maar of je er nou blij van moet worden…
@Rick dos:
Ware het niet dat we niet volledig over zijn naar CD, integendeel, vinyl bloeit nu juist weer op.
Kortom, laat die analogie ook maar voor auto’s opgaan. Vinyl heeft ook een stuk meer charme dan een CD trouwens, weer een overeenkomst…
@RA999:

Precies.
een top van 180 km/u, dat is ook waardeloos, laat ze dan eerst maar eens uitvogelen hoe ze een LF 450h of 600h van kunnen maken.
ik vind het wel een geil bakkie :) :P
Het lijkt net een getunede Honda Civic! Is niet mooi hoor.. Vind wel dat het een goed idee is om hybrides te maken in deze klasse
Beetje Verward
Geil bakkie of niet. Ik ben toch meer geinteresseerd in auto’s. Een verbruik van 1 op 14,5 (fabrieksopgave!!!)is natuurlijk om je dood te schamen. De Prius III (prachtig om te zien trouwens, dus het gaat inderdaad de goede kant op met de hybride looks)zal in de snelwegpraktijk 1 op 20 doen. En niet veel minder snel dan dit bakkie.
Misschien kloppen de door AB opgegeven specs niet, maar anders…
Dat verbruik is dan van een HS250H? Dat is een volledige sedan, want als het voor deze auto zou zijn is het idd niet echt zuinig zoals hierboven al wordt opgemerkt! Wat betreft het uiterlijk; ander bumpersetje erop en geen chromen velgen en hij is af!
Dat is wel een hele geile lexus. Toch vind ik de IS250 ook altijd nog mooi (nieuwe model)
ben benieuwd naar het productiemodel, maar hij ziet er wel mooi uit! Kan ook zeker weten op mijn verlanglijstje :D
Hmm, verbruik is niet een heel mooi cijfer… Maar ja, dan moeten we ons ff bedenken dat lexus de hybrides niet on de markt zet voor zuinigheid, maar voor het dynamische rijgedrag :)
Voor een op zuinigheidafgestelde hybride moet je bij toyota zijn
Beetje Verward
@benjamin
Het is maar de vraag of deze Lexus zo veel dynamischer rijdt dan een Prius III. Die trekt (zeker in de tussensprint) al heel wat autootjes er uit. Dus voor die lol zou ik niet voor dit bakkie gaan.
Dit zijn de mooie concepts, na de IS-F toch wel een lekker ding.
Mooie auto! Als hij 3 deurs heeft, wil ik hem wel eens zien!!
Als dat verbruik van de LF-Ch lager is dan dat van de HS250h is er nog hoop, want wat heb je aan een hybride zonder 14% bijtelling?
Ik vind hem echt mooi
Op de teaserfoto’s zag ie er net wat leuker uit.
Lexus heeft leuk geprobeerd de auto mooi te maken met lijnen en gaten en openingen, maar één van de cruciale dingen voor een dynamische leuke auto, een sterk aflopende daklijn, zijn ze vergeten.
Jammer, maar wie weet wat nog komen gaat.
Mag ik deze auto even lekker ongenuanceerd aartslelijk vinden? Dank U. ;)
Te afzichtelijk voor woorden, danku.
@RA999: Vinyl bloeit weer op als nicheproduct. Voor auto’s zal het ook wel zo zijn over tien jaar. Een paar sportwagentjes op naft, al de rest elektrisch.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).