Honda 3R-C concept

Auteur: , 27 Reacties

Een stofzuiger met extra grote wielen?

Nee, dit is de Honda 3R-C. Een concept voor een volledig elektrisch aangedreven driewieler, welke laat zien hoe een eenpersoons stadsvoertuig van Honda er in de toekomst uit zou kunnen zien. De volledig elektrische aandrijflijn bevindt zich laag in het driewielige onderstel, waardoor volgens Honda een laag zwaartepunt wordt gecombineerd met een betere stabiliteit.

De 3R-C is voorzien van een transparante kap die de stoel bedekt op momenten dat de driewieler geparkeerd staat. Zodra het voertuig weer bereden wordt, transformeert de kap tot een integraal windscherm dat de laag gezeten bestuurder moet beschermen.

Naast de 3R-C zal Honda op de autoshow van Genève ook de EV-N Concept tonen, een volledig elektrisch aangedreven retro-car in de geest van Honda’s compacte stadsauto uit 1967 (de N360). Tevens zal Honda in Genève de FCX Clarity tonen, deze revolutionaire brandstofcelauto wordt aangedreven door een elektromotor die de elektriciteit gebruikt die de brandstofcel uit waterstof opwekt. Inmiddels wordt de FCX in Japan en Amerika al intensief gebruikt door consumenten, in Europa worden twee exemplaren getest.
27 reacties

Wat een gaaf ding!!! Leuk als hobby auto i.p.v een 2e motor.
Geen vraag naar.
NEXT!
Sowieso kies ik voor de EV-N concept! Supervet. Ik vind wel dat ze weer de goede kant opgaan qua design. En dan bedoel ik ook dat ik de CR-Z mooi vind. Nu alleen nog even een s2000 opvolger creeeren en het feest is compleet.
@ Laue…

auto voor de toekomst, DUS stupid reactie, dus –> NEXT!
@Doekse:
Ik zie in de toekomst niemand in NL rijden met een 3R-C. De EV-N houd ik als optie over.
Had er niet beter het Honda logo van de motorfietsen op moeten staan?

Maar mijn Honda hart is iedere keer eindelijk gestopt met bloeden en dan rukt Honda de wond weer net ietsje verder open.
Ik beng bang dat het jaren gaat duren voordat de echte auto liefhebber iets goed van de mannen gaat zien.
Dergelijke concepts bestaan al jáááren en komen ze ooit op de markt? Beter gezegd; is de markt er klaar voor? Nope..
@Ahura: Volledig mee eens.. Het is al jaren dat ze zo’n concept’s de wereld insturen, maar is er uberhaupt iemand die erin gezien wil worden?? Of die er het praktisch nut van inziet??
@Dimglor: ik zou een moord doen voor een leven met bijzondere voertuigen dat sterk lijken op concept cars :P Sowieso zou het voor de doorstroming heel goed zijn dit soort mobielen en scheelt ook heel wat parkeerruimte
en het lijkt of je in een rolstoel zit met dit soort voertuigen. Niet dat dat erg is, maar je wilt het gewoon niet.
Bravo Honda. De motorindustrie wordt geplaagd door een zeer conservatieve klantenkring. Veel innovatie concepten worden daarom niet geaccepteerd. Terwijl een toegankelijke motor een heel goed antwoord is op de huidige problemen. Zuinig, compact maar toch fun.
Geweldig! Wat zou zoiets gaan kosten? Mooie vervanger voor mijn Burgman! Ik hoop dat ie stuurt als een Carver!
Wel ja waarom ook niet, bijna zo gek als de rolstoel van toyota. Dat ze dit maar eens testen op top gear.
Het wordt maar eens tijd voor echte auto’s. Honda strooit de laatste tijd met leuke concepts van idealistische elektro-groene wieldingen maar ondertussen gebeurt er vrij weinig als het gaat om realisatie van de plannen.
moeten we dit nou echt sirieus nemen…
Ik denk dat ze hun geld nuttiger kunnen gebruiken dan voor het ontwerp van dit soort apperaten. Ze hadden bijvoorbeeld ook een nieuwe S2000/NSX kunnen ontwerpen.
@Laue
Ik zie mij er wel in rijden. Snel, fun, wendbaar, makkelijk te parkeren, weinig onderhoud en lage kosten. Wat heeft dat met gehandicapt te maken? Omdat het een beetje afwijkt van wat je normaal op de weg ziet?
Zicht is niet echt goed te noemen van wat ik nu zie. Ach ja, hebben de aziaten weer een onnodige concept extra op hun naam. Waarom zou je het geld ook in echt nuttige zaken stoppen?
Helemaal mijn type auto, alleen mis ik het wieltje op het dak nog zodat als ik achteruit wil gewoon de hele auto op de kop gaat.
Toyota kwam hier bijna tien jaar geleden al mee. Ons werd verteld dat dit dé toekomst zou zijn. Ja in 2010 zou iedereen zich zo verplaatsen. Persoonlijk vervoer in de stad zou op deze manier plaatsvinden. Yeah right…

Het probleem met dit soort innovatie is de technische vooruitgang die fabrikanten en uitvinders weten te bereiken, zonder te kijken vanuit een historisch perspectief waar de mens behoefte aan heeft. Hetzelfde geldt voor elektronische basisstations in huizen. Je weet wel, zo een ding waarmee je de televisie,koelkast,gordijnen etc. mee kan regelen. Al jaren mogelijk en volgens uitvinders 5 jaar geleden zouden we het allemaal hebben, maar we willen het niet. Technische vooruitgang ja, zolang ons het helpt bij problemen. Lopen ziet men niet als probleem maar is lekker en kan ontspannend werken. Dus zo een apparaat gaat niet werken.
Een bocht en je kiepert om in dat ding :D Ziet er verder zwaar vet uit!
geinig ding
Hell yeah! Zo wil ik er wel een paar (7 liefst, in 7 verschillende kleuren, voor iedere dag van de week eentje :D).

Maar idd, waarom worden al die prachtige concepts nooit ‘ns effectief gebouwd… :( :(
en ze hebben weer eens niks te doen
Honda heeft een zeer interessante filosofie die je ook terug ziet in de auto’s die ze maken. Hulde voor de beide concepten!
Weer zo’n lelijk onrealistisch ding, wanneer houdt dit nou eens op?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).